Da ne postoje granice i udaljenost za vredne i poznate stručnjake, širom sveta, kada su naši sunarodnici u pitanju, dr Tamara Redža je zasigurno jedna od posebnih i dama koja zaslužuje da svet sazna sve o životu i radu mlade i poznate doktorke, koja svojim znanjem i veštinama ulepšava lepe Brazilke. Portal “Svet Australia” je tu da nas upozna sa divnim i vrednim osobama širom sveta.

Toplinu svoga doma u Zemunu, zamenila je egzotičnim Brazilom gde godinama živi i vredno radi na svojoj karijeri. Dr Tamara Redža je specijalista plastične, rekonstruktivne, estetske hirurgije.

Da je postala omiljena doktorica u Brazilu potvrda su mnogobrojni klijenti koji joj poklanjaju i daju veliko poverenje kada su estetske operacije u pitanju a njene objave koji na društvenim mrežama imaju milionske preglede su potvrda da su rad, trud i požrtvovanost nešto što uvek daje dobre rezultate.

Od svih članova njene porodice u Srbiji, Tamara je jedina koja je odabrala lekarski poziv. Fakultet medicinskih nauka završila je u Beogradu, a 2015. godine odlazi u Brazil na razmenu studenata. Tamo je dobila mesto na odeljenju plastične hirurgije i odatle kreće cela životna priča ove lepe dame koju je egzotični Brazil i te kako toplo prihvatio.

I ako je u to vreme imala veoma primamljive ponude za ostanak, Tamara je odabrala da se vrati kući, gde je vredno završila fakultet, nakon toga i specijalizaciju u Beogradu.

Kolege koje je srela tokom boravka u Brazilu posle njenog odlaska su ostale u kontaktu i želju da ih poseti ponovo često su ispoljavale.

Pred sam ispit njene specijalizacije, stigao je poziv od kolege i kako je sudbina bila na njenoj strani, poslušala je svoj unutrašnji osećaj, kupila kartu i posle položenog specijalističkog ispita uputila se ka Brazilu.

Kako je planirala, iskoristiće šansu za usavršavanje najnovije tehnike iz estetske hirurgije za podizanje grudi i tela i da se sa novim znanjem vrati u Srbiju. Dobila je šansu da svoje usavršavanje uči od najboljih. Planovi su bili kratkoročni par meseci i povratak, ali nije bilo tako. Ljubav svog života je srela i ta ljubav je Tamaru zadržala sve ove godine u toplom Brazilu.

Posle par meseci Tamara se udala za dr plastične hirurgije Josinalda Martinsa, sa kojim uspešno gradi karijeru na polju estetske hirurgije. Ovaj divni par živi u gradu Jaraguá do Sul (država Santa Catarina), i gde god da se pojave svuda su dobrodošli i veoma cenjeni.

Oboje su blage i lepe naravi pa to što je od milja zovu “GANGA“ (tako oslovljavaju strance u Brazilu) Tamari ne smeta, nego ponosno predstavlja svoju zemlju i poreklo, a osmeh ove divne dokrorice govori više od reči.

Pokraj uspešne karijere koju ima u Brazilu, Tamara i njen suprug su i pokraj takve konkurencije koja je tamo otvorili privatnu kliniku za plastičnu hirurgiju koja je poznata kako u njihovoj zemlji, tako i kod klijenata iz ostalih zemalja.

Njih dvoje vredno radi i ulažu kako u znanje tako i biznis kojim se bave. Tamara je kroz osmeh izrazila želju da svo znanje i umeće ulepšavanja tela, jednog dana prenese i u Srbiju i da otvore kliniku koja bi zasigurno brzo dostigla reputaciju koju imaju u Brazilu.

Draga Tamara bilo mi je zadovoljstvo da kroz malu retrospektivu predstavimo Vas i vašeg supruga (srbijanskog zeta) našim pratiocima i da ih upoznamo sa vama. Koliko neko treba biri hrabar da postavi sebi ovakve životne ciljeve i da se odluči da svoj život i karijeru gradi u dalekom Brazilu?

Pa ako čovek veruje u sebe i voli ono što radi i na sve to desi ti se ljubav i nije mi bilo teško baš puno, a naravno ta velika udaljenost i novi načini življenja u početku su možda i bili malo teži ali ovde sam prihvaćena i cenjena od samih početaka, tako da se sada osećam kao da sam u svojoj zemlji.

Kroz druženje saznala sam da vas je ljubav Vašeg muža zadržala u Brazilu. Da li ste imali želju da vaše živote preselite u Srbiju ili neku zemlju bliže vašoj porodici?

Za sada ne; fokusirali smo sve naše planove ovde, ali Imamo u planu da nas posao proširimo i to u Srbiji ali otom-potom.

Estetska medicina je ozbiljna nauka. Kao i u svakom poslu i tu se dešavaju greške o kojima se malo govori. Koje su komplikacije najčešće koje se mogu dogoditi pacijentu?

Btw, ne bih pominjala neke skakljive stvari tipa komplikacija u estetskoj medicini, jer to nije moja primarna preokupacija, to prepuštam doktorima koji se bave samo estetskom medicinom, mene više interesuje hirurgija. 😁

Da li uvek ispoštujete želju klijenta ili na konsutacijama imate neki svoj pravac koji sugerišete pacijentu kao lekar?

Naravno želje klijenata su uvek poštuju a i svi koji odaberu tebe kao svog lekara u koliko vi predložite i date svoje mišljenje, uvek se dođe do željenog rezultata. Jedan zadovoljan pacijent će vam sigurno preporučiti još par novih. Vaš rad je najbolja reklama koja postoji.

Da li imate komunikaciju i kontakt sa kolegama iz Sbije? Kakav je Vaš stav o estetskoj hirurgiji kada je Srbija u pitanju?

Da, imam kontakt sa mojim kolegama i koji žive i rade u Srbiji, a i sa kolegama koji su kao i ja tamo negde daleko od svoje zemlje. Po prirodi sam komunikativna i volim ljude i jedno zdravo i lepo druženje. Jako mi je drago da se i u Srbiji kao i u celom svetu estetska hirurgija razvija u pozitivnom smeru. Mi zaista imamo velike i znane stručnjake i država treba da podrži rad kako postojećih lekara iz te oblasti, tako i mlade studente koji imaju interesovanja i da edukacija bude uvek osnova svima koji žele da se bave estetskom hirurgijom.

 

Koji marketing najčešće koristite za jedan rentabilan i kontinuiran posao?

Što se tiče marketinga, marketing ne koristim, koristim samo socijalne mreže, zahvaljujući kojima me prati dosta ljudi i na taj način je steklo poverenje i želi da se operiše kod mene itd. 😁

Koja je vaša formula za dobrog i pouzdanog estetskog hirurga?

Formula za dobrog i pouzdanog estetskog hirurga je konstantna edukacija i učenje novih tehnika, kao i odsustvo sujete, jer samo hirurg (i čovek) koji nije sujetan može da postane bolji, nikada neće ostati prosečan.

Sada malo o Vašoj ljubavi i Vašem mužu. Sa čime Vas je osvojio?

Suprug me je osvojio svojom dobrotom. Prva situacija gde sam videla koliko je dobar čovek, bila je prvog dana kad smo se upoznali. U perionici su mu razbili prednje staklo na automobilu i, s obzirom na to da nisu hteli da priznaju da su oni to uradili, on je samo rekao “dobro” i kad sam ga pitala šta će da radi, rekao je “Ništa! Njihova plata je manja od vrednosti mog stakla, sigurno nisu namerno to uradili, platiću sam staklo”. On je najbolji čovek kog sam ikada upoznala, bez trunke zla u sebi.

Kada je prvi put boravio u Srbiji, kakvi su njegovi utisci bili i šta mu se najviše u Srbiji dopalo?

Kada je bio prvi put u Srbiji, oduševio se. Prvo se oduševio time koliko su svi pristupačni i kako se oseća kao kod kuće (kao ja u Brazilu), a oduševio se i hranom, najviše supom moje mame i pasuljem iz kotlića mog tate. Još jedna stvar koju moramo obavezno da donosimo u Brazil svaki put kad se vraćamo iz Srbije jeste orahovača. (Nadam se da me carinici neće zaustavljati stalno ako ovo izađe u novinama) 😂

Vaši planovi na poslovnom polju su uvek aktuelni. Sa čim ćete narednu godinu započeti, da li imate u planu nove projekte?

U našem zanimanju edukacije su uvek aktuelne tako da će sigurno na tom polju biti dosta toga. Trenutno sa radom na našoj klinici smo zadovoljni, imamo dosta posla a za svaki novi projekte uvek se studiozno prvo pripremimo o tek onda idemo ka realizaciji. Naš posao je jako zahtevan i kompleksan ali se uvek i radujemo novinama.

Koji savet iz vašeg iskustva možete podeliti sa svima koji razmišljaju o nekoj estetskoj promeni i na šta da obrate pažnju?

Svaka osoba koja razmislja o estetskom zahvatu, odabir hirurga je jedan od važnih odluka, da je klinika akreditovana i da ima sva dokumenta za obavljanje te delatnosti. Kao i razgovor sa vašim odabranim lekarom i da ste sigurno spremni da zaspete i da se probudite sa novim izgledom koji biste želeli.

Zašto, recimo, Vas i Vašeg supruga treba odabrati ako se klijent odluči za estetsku operaciju?

Svakom klijentu prilazimo sa velikom odgovornošću i da naš pacijent bude zadovoljan ishodom našeg rada. Sigurnost i poverenje u naš rad i jedan lep pristup pacijentu i pre i posle hirurškog zahvata. I naravno, sve potrebne informacije koje su pacijentu potrebne. Vreme za naše klijente uvek moramo da imamo, da li putem telefona ili njihovom posetom kod nas.

Od srca Vam se zahvaljujem na divnom druženju. Portal “Svet Australia“ Vam želi puno uspeha, kako na poslovnom polju, tako i u privatnom životu i uvek ste dobro došli, da sve lepe novosti podelite sa svima nama jer sa Portalom “Svet Australia“ uvek ćete biti povezani sa maticom Srbijom, i svim dešavanjima koja su aktuelna širom sveta, a vezani su za naše zemljake.

Srdačan pozdrav za najzaljubljeniji par Brazila našu dr Tamaru Redžu i dr Jasinalda Martinsa!

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila