Euforija svih praznika koji su iza nas, polako splašnjava, utisci se sabiraju i oduzimaju, a kad je reč o Švedskoj u Malmö-u, naši sugrađani, koji su svoje praznike proveli u najveselijem dočeku i te kako će im ostati u lepom sećanju.

Zahvaljujući organizatorima KUD “Srbija” i našem velikom stvaraocu i umetniku, kada je zabavni deo programa u pitanju, gospodinu Zoranu  Sibinoviću , Novu godinu gosti su dočekali u lepoj i veseloj atmosferi i u novu godinu zakoračili u najboljem raspoloženju.

O Zoranu Sibinoviću naš Portal je pisao i predstavio ovog velikog umetnika, našim pratiocima, pre  izvesnog vremena.

Zoran je čovek kome je umetnost prioritet i ljubav koju gaji preko šezdeset godina i dan danas stvara – radi kao i na početku svoje karijere.

Jedan je od najcenjenijih instrumentalista na harmonici ne samo u Skandinaviji već i van granica ovih zemalja. Čovek, čiji se rad poštuje i u čiji se rad veruje. Mnogi muzički gosti koji dolaze na turneje i druženje sa nama koji živimo u Skandinaviji, isključivo žele da budu u pratnji orkestra gospodina Sibinovića.

Kao što smo i navikli od Zorana, s vremena na vreme, obraduju nas novim  pesmama, isto tako se i potrudi uvek da na nastupima ispuni želje svojih sunarodnika i zasvira pesmu više.

Maestralno je odradio obe Nove godine u Malmö-u u saradnji sa KUD “Srbija”. U lepom ambijentu i dobroj organizaciji, dobre pesme i veselja nije manjkalo.

Njegovo dugogodišnje iskustvo odabralo je kolege koji zasluzuju svaku pohvalu, pa stoga ako je bila ispijena neka čaša više nije ni čudo. Atmosfera je bila divna i u ime svih naših zemljaka jedno veliko hvala našem dragom Zoranu Sibinoviću i KUD “Srbija”.

Posle novogodisnjih praznika Zoki nas je obradovao sa jednom fantastičnom pesmom koju je obradio u novom ruhu sa novim aranžmanima, otsvirao i otpevao maestralno u romantično mediteranskom stilu i vratio publiku u neka divna fina vremena.

Kao i uvek u prijatnom društvu kod Zorana Sibinovića srdačno sam dočekana, a za Portal “Svet Australia” naš domaćin ima samo lepe reči. Otkrio nam je i šta se novo priprema u njegovom studiju.

Poštovani Zorane, hvala Vam na gostoprimstvu i odvojenom vremenu za naš Portal. Dosta lepih novina je krenulo od samog početka za Vas i od srca želimo da se tako i nastavi. Nova pesma koju ste uradili i te kako je lepo doprla do  ljubitelja dobre i lepe pesme. Komentari si izuzetno pozitivni. Pesma “Quando, Quando, Quando” je veliki vanvremenski hit iz 1963. koju je otpevao čuveni italijanski vokalni solista Tony Renis i sa tom pesmom u San Remu osvojio prvo mesto. Od te godine i do dan danas rado je slušana širom sveta. Otkud  ideja da obradite baš tu numeru? Uradite divne aranžmanima, otsvirate i otpevate u Vašem stilu, sa divnim prizvukom toplog mediterana na perfektnom italijanskom jeziku?

To se zove ljubav prema pesmi, prema umetnosti, a moram biti i iskren, uz tu pesmu iz tih davnih vremena desila se i ljubav prema jednoj Italijanki koju sam upoznao na jednom takmičenju u njenoj zemlji. To je pesma koju sam uvek na svirkama imao u repertoaru i tako, u meni je uvek izazivala želju za nešto novo. I, eto “Quando, Quando, Quando” u verziji moje malekosti. Uradio sam to  za svoju dušu i prijatelje koji su ostali verni dobroj i lepoj pesmi.

Pokraj toga što ste cenjeni kao jedan vrstan instrumentalista, kompozitor i producent Vi ste i poliglota, otpevali ste pesame na mnogim jezicima. Na engleskom, italijanskom, španskom, srpskom… Kada radite melodiju za druge ili je sami pevate, na kom jeziku su Vaše emocije najizražajnije?

Pa, muziku ili oseća ili ne, bez obzira na kom jeziku je pesma, svaku pesmu doživim na svoj način, pesmu treba razumeti i dozvoliti joj da vas dotakne. A naravno pesme na mom maternjem jeziku su mi najbliže srcu. Što je i normalno.

Jedna od Vaših pesama koja se često traži na nastupima je “U mom kraju svi me znaju“; šta je to u toj pesmi tako čarobno i možete li nam reći nešto o njoj?

Tu sam pesmu uradio pre mnogo godina. Muziku i aranžman sam radio ja, a tekst sam dobio na poklon od naše velike i neponovljive pokojne Marine Tucaković. Povod tog poklona je bio njen miljenik Džej,  kome je tada  uradila prve pesme, posto smo imali jako lepe kolegijalne odnose, zamolila me je da ugovorom  prve angazmane za Džeja što sam i učino i taj tekst je bila njena zahvalnost za Džejov prvi nastup u inostranstvu. I meni je ta pesma izuzetno draga jer me uvek vrati u lepo sećanje na  ta dva velika umetnika. To je ta moć muzike, kroz muziku ljudi žive i posle života.

U Vašem studiju je uvek radno, da li nam želite otkriti šta se to trenutno lepo sprema iz vaše muzičke kuće?

Da, naravno, iz ove kuće uskoro jedna prelepa pesma našeg velikog estradnog umetnika i čoveka koj ima zlatnu karijeru  i kralja šumadijskog zvuka – naš Miladin Vuković Miločajac. Gospodin bio i gospodin ostao u svom poslu. Tekst i melodiju je uradio Miločajac, a aranžman sam radio ja. Pesma je bogata i tekstualno i melodijski a on je to otpevao fantastično u njegovom prepoznatljivom stilu i dopašće se svima, pogotovo nama muzičarima i ljudima koji smo dobar deo života poklonili pesmi i boemskom životu. Za sada vam toliko mogu reći o tome.

Pokraj te pesme radim još dve moje koje će uskoro biti gotove i rado ću to podeliti sa svima vama.

Vi ste za vreme praznika radili. U Malmö-u je za novogodisnjih praznika bilo i radno i veselo, kakvi su Vaši utisci?

Sa velikim zadovoljstvom smo odradili obe nove godine. Najbitnije je da su gosti koji su proveli novogodisnje praznike sa nama otišli zadovoljni i veseli. Bilo mi je zadovoljstvo sarađivati sa divnim kolegama, klavijaturistom, kumom Bobanom, violinistom Migijem i voklnim solistima, dragom damom Danirom i gospodinom Bokijem. Lepo je bilo uživati u kompletnom programu uz bogatu novogodišnju večeru tradicionalne novogodišnje tombole, fantastičnoj atmosferi koja je bila obe novogodišnje večeri.

KUD “Srbija”,  tradiciju novogodišnjih programa oduvek je negovalo sa posebnom pažnjom da svojim članovima i ostalim gostima priušti lepo druženje i zabavu. Ovim putem, u ime mojih kolega i prijatelja im se zahvaljujem na gostoprimstvu i saradnji.

Vaš start u ovoj godini je počeo lepo i neka tako i ostane. Portal “Svet Australia” Vam se zahvaljuje na saradnji i želi Vam puno uspeha. Za kraj našeg druženja, imate li neku lepu poruku za naše pratioce i Vaše prijatelje?

Zahvaljujem se i Vama i “Svetu Australia” i moje zelje ka svima vama su da vas prati dobro zdravlje, ljubav i prosperitet. Srdacan pozdrav za sve naše zemljake širom sveta, vaš Zoran Sibinović.

Slađana BOJOVIĆ


1 KOMENTAR

  1. Zahvaljujem se od srca dragoj Sladjani Bojović na ovako eksluzivnom intervju o meni i mome muzičkom radu i portalu Svet Australia na objavi i želim da sve pozdravim ,kao i sve moje prijatelje i kolege koji ovo čitaju i poželim Srećnu Novu 2023 Godinu sa puno zdravlja, sreće i uspeha u svemu. Vaš Zoran Sibinovic -Živi i zdravi mi bili- 🍾🥂🎶♥️😊🪗🎼🎸🎹🌹

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila