Fenomenalni Orkestar Dragana Vujadinovića, prošlog vikenda nastupio je na tradicionalnom pikniku koji je organizovalo Lovačko udruženje “Zastava” iz Bonnyrigga.

Piknik je održan na imanju u Rosemore-u nakon dve godine pauze zbog pandemije korone. Iako su uslovi zbog velikih padavina u Novom Južnom Velsu bili loši, to nije sprečilo veliki broj posetilaca da budu na ovoj jedinstvenoj manifestaciji.

Maestro Dragan sa učenikom Markusom koji je član orkestra

Velemajstori: Dragan Vujadinović, Stojan Lovrić, Radovan Đuričić Đuro i Biljana Meciger Bina

Da bi ublažili te neprilike, dovitljivi lovci su postavili veliku pergola pod kojom se mogla pripremiti hrana koja je bila tradicionalna jer su se vrteli ražnjevi, kuvalo se u kotlićima, a naravno bilo je tu još mnogo srpskih specijaliteta koji su neizbežni na druženjima naših iseljenika. Pergola će tu ostati stalno kao poklon zajednici od strane lovaca, što praktičnoi znači da će je moći koristiti svi koji u Rosemore-u budu nešto organizovali. Pogotovo ako dođe do padavina.

Naravno, postavljen je i veći broj šatora za posetioce, kao i štandovi sa raznim suvenirima.

Među glavnim atrakcijama ovog piknika bili su nastupi folklornih grupa iz Bonnyrigga, Dapta, kao i Akademije “Krug”.

Dragan Vujadinović, Biljana Meciger Bina, Stojan Lovrić, Goran saksofonista, markus i Zoran Todorović

Drugari i vrhunski umetnici: Draga, Lovro i Đuro

Orkestar Dragana Vujadinovića bio je zadužen da raspoloži i zabavi posetioce. Ovoga puta bio je “pojačan” sa vrhunskom pevačicom Binom koju pamtimo po mnogim hitovima, a koja je već dve decenije “Australijanka”. U orkestru za ovu priliku bio je i fenomenalni muzičar Zoran Todorović.

Maestralna Bina znala je kako da razveseli prisutne

Na pikniku su se našli i mnogi poznati umetnici, kolege muzičari i pevači. Tako smo na fotografijama zapazili popularnog šoumena i izvanrednog pevača Radovana Đuričića Đuru, koji je osim što je otpevao nekoliko pesama, bio i jedan od organizatora piknika.

Prijatelj orkestra Aca Veselinović uvek otpeva pokoju krajišku pesmu, i to odlično

Sve u svemu ovaj piknik, svojevrsno druženje iseljenika iz Sidneja i okoline, ostaće u pamćenju a lovačkom društvu “Zastava” kapa dole na humanosti i naporima da sve bude kako treba.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila