U razgovoru sa multipopularnom zvezdom narodne folk i pop muzike, muzičkim urednikom i članom produkcijskog žirija “Zvezde Granda” Snežanom Đurišić, saznajemo da su pripreme pri kraju za put u Ameriku i da dolazi zajedno sa takođe,  multipoplarnim zvezdama-koleginicama, Anom Bekutom i Vesnom Zmijanac na najavljeni koncert 5. novembra u “Compass Arenu” u Čikago.

Od ovog koncerta se mnogo očekuje pravi muzički sladokusci i verni poštovaoci pevanja “tri dive” ne pitaju za cenu samo da bi obezbedili karte, jer znaju da će to biti veče za pamćenje, da će imati prilike na jednom mestu uživo da čuju briljantne interpretacije i obilje hitova.

Ovakav muzički spektakl sa tri legendarne pevačice još nije viđen do sada u Americi, a verujem ni kod nas u Srbiji. Interesovanje je ogromno. Recite nam Snežana, čija je ideja da se ovaj “mega koncert” napravi i ko ga organizuje?

Drago mi je da čujem da je interesovanje veliko i radujem se da opravdamo očekivanja. Ideja i organizacija su rekla bih, splet divnih okolnosti što doprinosi već sjajnoj atmosferi ovog koncerta, naime, kao što znate, Zvezde Granda se snimaju u studijima na Košutnjaku u Beogradu i u sklopu kompleksa je i restoran Filmski grad čiji je vlasnik Boki i brat Roy, koji živi u Čikagu i oni predlažu ovu sjajnu ideju, koju mi naravno prihvatamo. Organizacija je takođe njihova, tačnije gospodina Roja i verujem u našu odličnu saradnju.

Šta publika može da očekuje od Vas na ovom jedinstvenom koncertu; koji ste program pripremili za Čikago? Možete li nam otkriti barem malo muzičke čarolije sa kojom će te zajedno sa Anom i Vesnom zablistati u “Compass Areni”?

Kako bismo izveli to što najbolje umemo na najbolji način, sa nama u pratnji biće naš mladi kolega Mladen i orkestar Roske bend.

Kako ste i sami rekli, koncert će zaista biti nesvakidašnji, jer će publika moći da uživa u solo nastupima i Aninim i Vesninim i mojim, a i u duetima koje nisu imali prilike da vide i čuju. Publika u Beogradu pamti moj jubilarni solistički koncert u Sava Centru na kom mi se, pored još kolega, pridružila i Ana i kao i tad ćemo razmeniti naše najveće hitove, kojih, hvala Bogu ima onoliko, pa još uz Vesnu i njenu energiju – jedva čekam da Čikago zapeva sa nama.

Osim ovog konceta, da li ćete još u nekom gradu nastupati u Americi? 

Sve informacije o nastupima su na organizatorima, u ovom trenutku ne mogu potvrditi niti demantovati bilo kakvu informaciju o daljim nastupima i sigurna sam da ćete biti obavešteni prvom prilikom.

Snimanje “Zvezde Granda” najgladanijeg televizijskog šou programa na Balkanu počelo je nedavno. Mediji su preneli da se odlučuje ovih dana na kom kanalu i u kojem terminu će biti emitovan. Kao jedan od urednika možete li nam reći nešto preciznije o tome?

Takve informacije, nadmašuju urednička ovlašćenja moram priznati 🙂 Svakako će publika biti obaveštena u narednom periodu i ono što je najvažnije, moći će da prate novu uzbudljivu sezonu.

Prema našim saznanjima Istoriski vrhunac gledanosti imala je prošla sezona “Zvezda Granda,” pogotovu finalna noć takmičenja. Po Vašem mišljenju može li se očekivati da će ova godina nadmašti  dosadašnje rezultate? Da li se mogu naslutiti buduće zvezde među novim tamičarima?

Takmičenje “Zvezde Granda “više od decenije obaraju rekorde gledanosti, pa nemam sumnje da će tako biti i ovog puta. Publika koja prati zna da se zvezde mogu prepoznati vrlo lako, ali da isto tako ne znači zagarantovan uspeh. Posao kojim takmičari planiraju i nadaju da će se baviti, neki se već bave, zahteva trud, fokus i posvećenost, pored talenta i vaš uspeh zavisi od toga koliko ste spremni da, metaforično, uložite.

Kao članica produkcije “Zvezda Granda” ne bih rekla da je primereno da izražavam bilo kakve favorite, svakako će vreme pokazati.

Jeste li odlučili gde će te pevati za Novu Godinu?

U novogodišnjoj noći sam u Calagary, Canada, 23.12 Kitchener, Canada, 24.12 ili Toronto ili Winnepeg, dogovori su pri kraju i publika će biti blagovremeno obaveštena.

Za kraj šta bi ste poručili publici u Čikagu koja Vas željno očekuje 5. novembra u “Compass Areni”?

Da jedva čekam da ih vidim i čujem! Da se nadam da su svi dobro i zdravo i da tako i ostane, da se neizmerno radujem ovom koncertu, zahvaljujem svima na dobrodošlici i energiji koju pružaju i da jedva čekam da zapevamo zajedno!

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila