U prepunom bugarskom restoranu “Mehanata” već po drugi put sve prisutne oduševio je “Chicago Gipsy Bend”.

Bend je oformljen 2017. god. U njemu sviraju iskusni maestralni muzičari: Branimir Đorđević (piano i klavijature), Aleksandar Đorđević, (klavijature), Neša Perić (harmonika) i Danilo Milosavljević (violina). Bendu se po potrebi dodaju odlični muzičari, zavisno od zahtevnosti posla. Sinoć je svirao poznati vioinista iz poljske Bogdan Pavlikovski.

Solisti su sjajni pevači sa izgrađenim karijerama Slavica Momaković Miljanović i Alija Dalipović. Svi inače nastupaju odvojeno, zbog prirode posla, ali vole kad su zajedno, jer se odično slažu. Mogu se videti na raznim muzičkim zbivanjima, veže ih dugogodišnje prijateljstvo, uspešna saradnja i veliki programi koje su godinama stekli, zbog kojih su posebni…

Restoran “Mehanata” je bio prepun, 1. novembra 2019 god. Kako smo saznali gosti su bili iz raznih krajeva: Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Amerike… to nas ne čudi jer se izvodila internacionalna “gipsy” muzika kao i muzika sa Balkana…

Program je otvorila vrhunska pevačica Slavica Momaković Miljanović sa ruskom pesmom “Oči Čornie”, zatim nastavila u spletu sa pesmama iz filma “Cigani lete u nebo” i poznatim drugim romskim pesmama kao što su: “Ciganka sam mala”, ” Bida Mange Romale” itd. napravivši štimung za pamćenje. Publiku je “uhvatila” sa prvim taktovima, učestvovali su, pevali i igrali.

Alija Dalipović je nastavio sa sjajnom izvedbom “Zajdi zajdi”, “Đelem đelem” i “O ciganko moja” itd… očarao publiku. Pokazao se kao majstor svog posla podigavši devojke na noge koje su igrale i pevale sa njim celo vreme.

Posle Alije orkestar je imao fantastični polučasovni šou sa svetski poznatim numerama. Program je išao u krug…

 

 

“Gipsy Night” trajala je do kasno u noć. Baš kako su umetnici i počeli, sa mnogo energije, dinamike i lepote, tako su nastup i završili.

Ovaj bend je sve više tražen u Americi, mi im želimo mnogo uspeha!

Redakcija


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila