Pevač Velibor Sitarica rođen je u opevanom Somboru, gradu zelenila, poznatih muzičara, pesnika, književnika, slikara i sportista…

Velibor je svestrani umetnik; sjajno peva, svira harmoniku, klavijature, komponuje i piše tekstove za pesme. Muzika ga je odvela u mnoge krajeve sveta.

Živi i radi 15 godina  u Kanadi u gradu Niagara Falls. Nijagarini vodopadi  nisu mu daleko, uziva često u lepotama ove svetske atrakcije!

Iz kratkog razgovora sa njim saznali smo.

Kada ste počeli da se bavite muzikom i kako je izgledao Vaš razvojni put pevača i muzičara?

– Muzikom sam počeo da se bavim još kao dečak. Završio sam muzičku školu, naučio sam da sviram nekoliko instrumenata. Od 17-te godine  uplovio  sam u estradne vode, počeo sam da pevam i sviram harmoniku na nastupima. Pisao sam stihove za pesme. Moj životni put je bio zacrtan!

Koliko dugo ste na profesionalnoj sceni i šta ste snimili do sada?

– Na profesionalnoj sceni sam preko 35 godina. Snimio sam dva albuma i četiri singla. Na većini pesama sam kopletan autor.

Vaša najnovija pesma “Kristina” za relativno kratko vreme ima veliku slušanost? Kako je nastala i ko je izdavač? 

– Pesma “Kristina “mešavina je folka i roka, tražio sam zvuk koji vole mladi. Prošle godine je izašla u produkciji Gold /Pink iz Beograda.

Ideje u umetnosti su najvažnije. Gde ih Vi kao kompletan muzičar nalazite?  Imate li neki poseban način ili uzor?

– Ideje za pesme ne tražim, one se jednostavno pojave u momentu. Dešava mi se tokom noći da ustanem iz kreveta i pišem tekst.

Gde najčešće nastupate u Kanadi  i koji repertoar pevate na koncertima i slavljima?

– Uglavnom radim sam, sviram klavijature i pevam sve sto se traži.

Da li ste nostalgični, šta Vam najviše nedostaje u zavičaju?

 – Imam tu sreću da zbog prirode posla često idem u rodni kraj tako da nostalgija nije problem. U  Kanadi imam sve ali zavičaj je nezamenljiv.

Kada bi ste počinjali ponovo da li biste promenili nešto u životu?

– Ništa ne bih menjao, ponovo bi sve bila muzika!

Koji su vaši planovi u narednom periodu?

– Upravo je završena moja nova pesma “Gorim” ( I'm on fire)  u saradnji sa jednim od najboljih  muzičkih producenata  Marcus Kane multi platinum producer award winnig. Ova pesma je bila izazov za mene. Biće objavljena za nekoliko dana.

Da li imate poruku za naše čitaoce?

– Sve vaše čitaoce širom sveta pozdravljam i želim im sve najbolje. Ko želi  da bude informisan u vezi moje nove pesme može da me prati na Instagramu @veliborsitarica. 

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila