Dragan Negovanović je poznato ime iz čuvene porodice Negovanović. Dostojanstveno, reprezentativno, umetnički i profesinalno, nastavio je muzičku tradiciju koju je njegov otac Novica Negovanović proslavio i još uvek je vrhunski održava.

Svira harmoniku, klavijature, peva, komponuje, napiše ponekad tekst za pesme, producira…

Rođen je u Beogradu. Živi i radi u od 1990. god. u Čikagu.

Sa Draganom koji je smiren, odmeren i pažljiv sagovornik, bilo je veoma prijatno razgovarati. 

Kada si počeo da sviraš i sa kim si prvo nastupao?

– Harmoniku sam počeo da učim od oca  kada sam imao 6 godina. Kada sam napunio 12 godina imao sam svoj prvi televizijski nastup na “Žikinoj šarenici” u jutarnjem programu. Inače u to vreme postojala su samo 3 kanala tako da je jutarnji program gledalo oko 3 miliona ljudi. Otac mi je dao priliku da nastupim i zadatak da navežbam dve numere, pesmu “Šano dušo” i jedno kolo koje je komponovao gospodin Krnjevac. Obe numere smo izveli uživo samo sa harmonikama u duetu otac i ja; to mi je jedna od najlepših uspomena. Zahvalan sam mu na ukazanom poverenju i šansi koju sam dobio.

Koliko se profesionalno baviš muzikom?

– Muzikom se bavim celog života. Nastupam skoro svaki dan, imam i studio u Čikagu. Muzika teče mojim venama kao i familiji Negovanović više decenija. Odrastao sam uz zvuke harmonike i prelepe pesme mog oca Novice i svedok sam mnogih hitova koje je napravio za sebe i druge. Kroz našu kuću je prošlo mnogo izvođača, prelepo je bilo odrastati u takvom jednom okruženju.

Da li pored muzike radiš nešto drugo?

– Šef sam prodaje u Čikagu za firme koja se zove UPS. Inače to je najveća transportna firma u Americi. U UPS  sam već dvadeset godina a počeo sam odmah posle fakulteta. U međuvremenu sam magistrirao business (biznis).

Kada si otvorio studio, navedi nam nekoliko imena koja si snimao?

– Studio je otvoren od 2000-te godine i zove se “Muzička kuća Negovanović”.

Zaista je veliki broj izvođača koje sam snimao, ne želim nikoga da izostavim ali naistaknutiji su: Lepa Lukić, čuveni frulaš Bora Dugić, Nedeljko Bilkić, moj otac Novica Negovanović, Zvezde Granda, Slavica Momaković, moja sestra Mirjana i mnogi drugi.

Da li si ljubutelj festivala; jesi li na nekom učestvovao?

– Podržavam i volim dobro organizovane festivale. Učestvovao sam 2014. god. na Moravskim Biserima, osvojio sam prvo mesto za aranžman za pesmu “Vrnjačka Banja” koju je komponovala Slavica Momaković. Slavica je osvojila prvo mesto za kompoziciju. To mi je jedna od najdražih nagrada.

Za koje si pevače komponovao?

– Lista je velika ali izdvojiću neke, komponovao sam za mog oca Novicu, setru Mirjanu, Slavicu Momaković, Sabriju Vulića, kolo za Lelu Nika i mene i mnoge druge…

Da li si još nešto za sebe snimao ili  postoje za sada samo planovi?

– Za sebe lično najmanje ali to se mora uskoro  promeniti. Uradio sam par stotina aranžmana na kojima sviram i pojavljujem se kao izvođač i aranžer.

Planiram da objavim instrumentalno izdanje kao i pevačko u skorije vreme. Naravno obavestiću vas…

Šta bi za kraj  poručio našim čitaocima?

– Vašim dragim čitaocima želim puno radosti i veselja u životu. Neka im se sve želje ispune. Neka im dani budu ispunjeni pravom muzikom, jer dobra muzika leči sve rane i greje dušu.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila