U prepunom restoranu Madini, u petak, 19. jula 2019. god. održano je “Umetničko veče”; izložba brilijantnih slika čuvene slikarke Gordane Nenadović i njenih gostiju. Ovakvo veče bilo je pravo osveženje i umetnički spektakl u vrelom julskom Čikagu za ljubitelje slika, baleta, poezije i muzike.

Vrhunski i profesionalno program je vodila Dušanka G. Ivanov

Program je vodila vrhunska balerina, direktor baletske akademije sa Floride Dušanka G. Ivanova. Njena toplina glasa, gracioznost i elegancija, skrenula je odmah publici pažnju da će biti svedoci jedne izuzetne noći.

Čuvena estradna umetnica Slavica Momaković na sceni

Najavila je Slavicu Momaković Miljanović koja je publiku oduševila sa mini spletom divnim i poznatim starogradskim pesmama, kao što su: “Ti bi hteo pesmom da ti Kazem”, “Fijaker stari” i “Noćas dragi ja sam srećna”! A pevala je uz muzičku pratnju sjajnog klavijaturiste Nikole Prvulovića!

Kristina Milivojčević, prva s leva, sa društvom

 

Sledila je recitacija. Prisutni su sa pažnjom slušali prekrasnu Kristinu Milivojčević, inače studentkinju ekonomije koja je recitovala ljubavnu poeziju.

Mlada i talentovana balerina Sofi Ivanova oduševila je prisutne

Mlada i ekstra talentovana balerina Sofi Ivanova izvela je baletsku tačku iz opere “Krcko Oraščić”, za šta je pobrala veliki aplauz.

Slikarka Gordana Nenadović sa izvanrednim estradnim umetnikom Alijom Dalipovićem

Muzičku tačku nastavio je Alija Dalipović koji je ostavio sjajan utisak otpevavši “Zajdi zajdi” i “Đelem đelem”.

Osim baleta program je potom išao u krug. Smenjivali su se Slavica Momaković Miljanović, Kristina Milivojčević i Alija Dalipović, davajući sve od sebe da publika maksimalno uživa.

 

U sredini noći, goste je pozdravila i zahvalila se prisutnima slikarka Gordana Nenadović. Ona je delovala potpuno ushićeno. Između ostalog, ona je rekla:

  • Dobro veče svima! Večeras su došli moji dragi i kreativni prijatelji koji pišu poeziju, rade umetničke fotografije, igraju, sviraju i pevaju. Došli su da me podrže i daju svoj veliki umetniči doprinos. Mići Blagojeviću gost sa portretima, Đurđina Ivanović, Dragani Kuprešanin Jovanović, Dragani Gligorević, Dejanu Ivanoviću i Dragani Ivanović. Draga Slavice, hvala ti što si ušla u moj život, što si mi iskren prijatelj i što mi daješ snage za dalje! Hvala svim mojim prijateljima koji su uvek bili uz mene! Hvala Aliji, Nikoli, Dušanki, Sofi, Kristini i Dragani!

Potom je nastavila:

  • Veliko hvala medijskim sponzorima: Portalu “Svet Australia”, radiju “Karavan Chicago”, “Srpskoj televiziji” Tamari, Vesni i svima vama dragi gosti koji ste došli! Učinili ste me srećnom!

Sliku sa likom Slavice Momaković, Gordana je lično naslikala i poklonila samoj pevačici

Gordana je zatim poklonila iznenađenoj i oduševljenoj pevačici Slavici Momaković njen portret koji je naslikala specijalno za ovu priliku u znak zahvalnosti i prijateljstva.

Svaka umetnica na svoj način – balet, pesma i poezija: Dušanka G. Ivanov, Slavica Momaković i Kristina Milivojčević

Slavca se zahvalila Gordani na priateljstvu i pažnji istaknuvši da je njihovo prijateljstvo divno pravo i iskreno. Rekla je publici da je Gordana vanserijska umetnica, slikarka svetskog glasa, da njene slike pišu istoriju ovog vremena. Da svi trebaju da znaju da cene njenu veličinu i pruže joj podršku ne samo u Čikagu nego i u celoj Americi.

Publika je uživala u programu

Kako je vreme odmicalo atmosfera je rasla, publika je učestvovala pevajući i igrajući do kasno u noć!

Celo veče, tokom programa, slike Gordane Nenadović krasile su veliki zid restorana Madini, davajući posebnu energiju i čaroliju! Sama umetnica je delovala srećno. Svi su joj pozvani gosti došli ali su i ljudi prilazili i raspitivali se o slikama.

Naša Redakcija iskazuje divljenje umetnici kao i svim učenicima ove izvanredne večeri sa nadom da će to postati tradicija.

Ono što nismo umeli dočarati rečima neka urade slike u prilogu. Uz napomenu da više fotografija možete videte na Facebook profilima od samih učesnika.

Redakcija “Svet Australia”

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila