Poznata pevačica Marija Mara 20 godina je na estradnoj sceni. Ima bogatu muzičku karijeru. Zbog pozitivanog duha, urođenog šarma, uvek nasmejana i vesela omiljena je kod publike. Ima veliki repertoar, raskošan glas  i zbog toga je veoma tražena.

Rođena je u Kraljevu, peva profesionalno od 1998 god.

Prvi samostalni album snimila je 2006. god za Grand Produkciju. Naveći uspeh su doživele pesme “Tuđe slađe “i Juče ko i danas”.

Osvojila je prvo mesto na festivalu narodne muzike “Dragiša Nenadović” 2008. godine sa pesmom “Niko niko”. Usledile su nagrade, “Beogradski pobednik” i “Oskar popularnosti dijaspore”. Iste godine snimila je pesmu “Kumovi” koja se nalazi na YouTube. Sa Marijom se poznajem dugo pa nam je razgovor protekao u lepom raspolozenju.

Obično ljudi traže  neki motiv da ih vuče napred, da li te je Amerika privlačila kao zemlja za preseljenje ili je to bio neki drugi razlog?

– Deo moje porodice živi u Čikagu tako da je to bio razlog što sam došla. Nikada se nisam pokajala, Amerika je zemlja sa milion mogućnosti.

Da li postoji neka pesma ili knjiga kojoj se stalno vraćaš? Ili destinacija koju bi trebalo da posetiš?

– Muziku slušam stalno, mnoge pesme volim. Ne bih mogla sada neku da izdvojim. Knjige obozavam, čitam kada imam vremena. Najviše uživam u putovanjima. Posetila sam sve zemlje zapadne  Evrope, Rusiju , Tajland, Afriku, Meksiko; to je moje bogastvo.

Sledeća destinacija ce biti Kina gde planiram da snimim spot za novu pesmu koja se trenutno radi u studiju.

Da li je istina da sva moć uspeha i skladnog života leži u dobroj organizaciji?

– To je tačno, pre svega odgovornost i mnogo rada. Ulažem mnogo u sebe. Moj me rad doveo do projekta na koji sam jako ponosna a to je saradnja sa Unicefom u borbi protiv nasilja sa decom. Snimila sam pesmu “Raped child “2014.  sa francuskom pevačicom Addy Russel. Spot se nalazi na Youtube.

Naredne godine snimam duet sa grupom Crridor iz Afrike koja postize veliki uspeh na tom kontinentu. To će biti moje prvo autorsko delo tekst i muzika na engleskom. Ako me nije bilo duže vreme na srpskoj sceni  na svetskoj sam veoma aktivna.

Koliko ulažeš u odnos sa kolegama?

– Veoma poštujem kolege, drago mi je što sam sa svima u dobrim odnosima.

Slava zna da pomuti razum; šta bi savetovala početnicima?

– Slava je teško breme i lako  može da vas odvede  u pogrešanom  pravcu. Uvek dva puta razmislite pre nego što što nešto uradite i kažete jer pod lupom javnosti na izgled bezazlene stvari mogu biti strašne a onda se teško vraća na pravi put bez repova. Radite svoj posao najbolje što možete i uvek budite bolji od juče.

U ovoj sezoni šta pripremaš novo?

– Dve pesme će uskoro ugledati svetlost dana. Prva je duet sa kolegom Sabrijom Vulićem i zove se “Kraljica i kralj” za koju ćemo snimiti spot u Čikagu. Pesma je gotova samo čekamo spot da se završi i pustićemo je u etar. Druga pesma je moja samostalna i ona će izaći pred kraj ove godine.

Da li bi volela za kraj da poručiš nešto našim čitaocima?

– Pre svega hvala za ovaj divan intervju, veliko mi je zadovoljstvo da pozdravim sve vaše čitaoce širom sveta i poželim im sve najbolje. Nadam se da ću uskoro biti u prilici da  posetitim Australiju .

Voli vas vaša Marija Mara.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila