Čuvena balkanska zvezda Neda Ukraden, nastupala je u januaru na velikoj američkoj turneji, koja se uprkos lošem snežnom vremenu, završila veoma uspešno. Za pravoslavnu Novu godinu 2024. koja je bila okovana ledom i praćena jakom snežnom olujom, Neda je uspela da stigne zajedno sa kolegma koji su je pratili, sjajnim muzičarma iz Čikaga, Mićom Radovanovićem i Zoranom Radovanovićem u Cleveland i pubici u prepunoj sali priredi nezaboravnu novogodišnju noć.

Njen visoki profesionalizam i požrtvovanost da dođe na zakazan koncert, bio je tema oduševljene publike. Ni jedan koncert nije bio otkazan, u svim gradovima bilo je prepuno, dočekana je svuda sa mnogo ljubavi i poštovanja. Osim Clevelanda izuzetni koncerti su bili na Floridi, Washington-u DC, New Jersey-u, Chicagu, San Markosu i Indijani gde je Neda očarala publiku na Svetosavskom balu. Nizali su se gradovi na radost brojne Nedine publike koja je sa njom pevala horski hitove od početka do kraja programa, pored ostalih: “Zora je”, “Boli boli”, “Samo je nebo iznad nas”, “Oči tvoje govore”, “Došlo doba da se rastajemo”, “Šaj rode šaj”, ”Srce u srcu”… ove pesme su prevedene i pevaju se na 13 jezika. Kad smo kod pesama, važno je reći da je Neda tokom njene impresive karijere prodala preko 5 miliona ploča što joj je donelo titulu najtraženije pevačice svih vremena na prostorima bivše YU.

Sa Nedom sam razgovarala na dan njenog povratka za Beograd. Posle srdačnih pozdrava koje smo jedna drugoj uputile, pitala sam je:

Draga Nedo, kako je protekla američka turneja? Da li je bio otkazivanja programa zbog snega i leda i veoma niskih temperatura i do – 30 C. Škole nisu radile, nestajalo je struje, avioni nisu leteli, itd… Jeste li bezbedno stizali na koncerte?

Američka turneja prošla je fantastično. Brinula sam se kada sam videla onaj silni sneg i led, ali hvala Bogu ni jedan koncert nismo otkazali, stizali smo na vreme svuda i odradili smo koncerte odlično. Posete su bila fenomenalne.

U kojim gradovima ste bili? Da li je sve išlo po planu, jeste li zadovoljni?

Pevala sam pravoslavnu Novu godinu u Clevelandu, nastupala sam na  Floridi gde je vreme božanstveno toplo, baš sam uživala sa starim prijateljima. Takođe, pevala sam u Totowa, New Jersey-u, u Chicagu, za Svetosavski bal bili smo u Merrilvile Indijani i takođe u San Markosu. Jedino je bilo malo naporno jer su bile velike razdaljine, preši smo oko 10 hiljada kilometara.

Danas putujete za Beograd, hoćete li moći da se spakujete do poletanja aviona? (Obe smo se tome nasmejale).

Doći u Ameriku u zimsko vreme, znači treba poneti pola kuće (smeh) za toplo i hladno vreme. Možeš misliti šta sve trebam spakovati, ima tu i poklona i novih stvari itd…

Gde će biti prvi nastup posle američke turneje?

U subotu 3. februara već nastupam u Beču. Neću imati mnogo vremena za odmor, ali tako je ispalo. Energija mi nikad nije nedostajala!

U kratkom razgovoru sa kolegama Mićom Radovanovićem i Zoranom Radovanovićem koji su pratili Nedu, saznali smo da su obojica oduševljeni saradnjom sa njom. I jedan i drugi kažu da im je čast što su pratili tako veliku zvezdu!

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila