“NALAZIMO SE GLOBALNO U HUMANITARNOJ KATASTROFI UZROKOVANOJ VIRUSOM I MORAMO BITI TU JEDNI ZA DRUGE KAKO BI SMO PREŽIVELI”

Verujem da je svakom od nas pod ovim nebeskim svodom, zacrtan put kojim idemo kroz život. Kada dođemo u kontak sa ljudima koji su pored svojih ličnih uspeha dobri, plemeniti, humani, trebamo verovati u bolje sutra i bolji svet!

Naša poznata pevačica Ivana Olujic – Oluja iz Novog Sada, pravi je primer izuzetne mlade dame, sa mnogo pozitivnih vrlina, koja hrabro korača kroz život. Od samog početka vanrednog stanja, pridružila se kompaniji “Color Media Communications” koja se bavi humanitarnim radom i koja se usled nastale situacije, ujedinila sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom u pružanju pomoći starijim građanima na razne načine.

Dostavljaju im lekove, namernice, štaju kućne ljubimce itd. U želji da što više pomogne, Ivana je osnovala Facebook grupu “Doprinesi i ti” koja broji preko 700 članova.  Oni svoje volonteske aktivnosti slikaju, postavljaju linkove i tako podstiču druge volontere da im se pridruže. Cela akcija je doprinela da su se Novosađani u velikom broju odazvali, što je za svako poštovanje.

Ivana svojom dobrotom i humanim srcem, svakodnevno obradujete ljude u izolaciji, jeste li razmisljali o tome da se izlažete opasnosti i da možete biti ugroženi?

  • Da, strah od virusa jeste prisutan ali je svest o potrebi da se mora pomoći nešto je što prevazilazi osećaj straha. Spadam u grupu ljudi koja nije u kritičnom statusu, osim toga preduzeli smo sve mere zaštite. Pokreće me potreba da pomognem, motivišem i inspirišem ličnim primerom ljude jer mislim da je to naša obaveza. Nalazimo se u globalno humanitarnoj katastrofi izazvanoj virusom i moramo biti tu jedni za druge kako bi smo preživeli.

Publika Vas pamti po pesmi “Pusti me”, da li ste još neki muzički projekat snimili? Pripremate li nešto novo?

  • Snimila sam 3 muzička projekta za PGP RTS  1991. god. zatim 1993. i 1995. god. Jedno vreme sam eksperimentisala sa rok muzikom benda “Storm” ali na zahtev publike, snimiću nekoliko novih pesama sa modernim narodnim zvukom, jer osećem da toliko dugujem publici. Svakodnevno vežbam sa svojim bendom i pripremam nove pesme u nadi da će ovo sve brzo proći.

Održali ste mnoge koncerte, zabave, turneje, da li neku posebno pamtite?

 

  • Bila sam gost na najvećoj muzičkoj turneji Dragane Mirković po svim većim gradovima u Nemačkoj koja mi je ostala u izuzetno prijatnom sećanju. Takođe, posebno su mi dragi nastupi u Americi i bilo bi mi drago da ponovo tamo odem.

Diplomirali ste menadžment za masmedije, čime se još bavite?

  • Trenutno radim kao PR JKP Zoohigijena i veterina, takođe, master sam i poslovne ekonomije. PR sam Udruženja slikara “Likum” i dobitnik više nagrada u toj sferi. Nedavno sam bila jedan od pesnika autora knjiga poezije u nemačko-srpskom izdanju “Spuren -Tragovi”.

Veoma ste angažovani, kako provodite slobodno vreme, gde se odmarate?

  • Veći deo svog života provodim na Dunavu, tamo imam vikendicu, čamac, motor… Volim da uživam u prirodi.

Hvala Ivana na razgovoru, imate li poruku za naše čitaoce?

  • Naravno, ovaj virus nas upozorava, da su humanost i solidarnost izuzetne ljudske vrline i da je najveći uslov za ostanak naše vrste na planeti, razumevanje i suživot sa prirodom. Veliki pozdrav svima.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila