Mnogi bi bili saglasni u tome da je karijera pop zvezde Zdravka Čolića zasigurno jedna od najblistavijih na našim prostorima, te ne treba da čudi što je i danas jedan od retkih izvođača koji bez sumnje može napuniti sve dvorane širom bivše Jugoslavije.

Već krajem 60-ih godina prošlog veka mnogima je bilo jasno da će postati jedna od najvećih zvezda, kada je pevao u nekolicini muzičkih sastava i osvajao nagrade na festivalima.

U deceniji koja je usledila nizali su se vanremenski hitovi i rasprodate dvorane, a onda se desila 1984. godina, u kojoj su izdate pesme kao što su “Ti si mi u krvi”, “Ruška” i “Ti možeš sve, al’ jedno ne”, koje se i danas rado pevaju. Međutim, mnogi nisu ni mogli da pretpostave da je Čola bio spreman da digne ruke od svega i muziku zauvek napusti zbog drugog zanimanja.

– Na nagovor jednog ortaka iz Zagreba napravili smo neki PTT program za poštu. Razvodili smo ljudima kablovske kutije po kućama. Bio je to odličan posao, ali mi je nedostajala muzika – ispričao je Čola.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila