Pripremila: Slavica MOMAKOVIĆ

 

Poštovani čitaoci evo nas u avgustovskom, 7. Serijalu, sa izuzetnom umetničkom ekipom. Pored sadržajnog leta kojeg su pojedinačno imali, polako pristupaju dolazećoj sezoni sa mnogo elana, jer znaju da je to vreme poslovne raskoši i izobilja. Ključeve umetnosti drže u svojim rukama i sa njima otvaraju vrata lepote slikarstva, pesme,  glume, prelepih kostima. Sa nama su danas: Gordana Nenadović, Neda Gorančić, Dijana Antonijević, Mirjana Ješović i Dušan Duki Delić. Hvala dragi čitaoci što nas pratite i ukazujete nam poverenje – mi to neizmerno cenimo! 

GORDANA NENADOVIĆ, svetski poznata slikarka (relacija Čikago – Majami)

Nisam imala inspiraciju da pričam o svom letnjem odmoru jer ga nije bilo na pravi način, nisu mi okolnosti bile za opuštanje. Često sam tražila izgovore za preseljenje na Floridu, da bi što duže bila u Čikagu, jer je ovaj grad kao ljubav na prvi pogled, volim ga sa svim njegovim vetrovima i drugim manje dobrim dešavanjima.

Čikago ima dušu, najlepše jezero, najviše naših restorana sa dobrom muzikom i hranom, puno dobrih ljudi, nije mi bilo lako da se odcepim od njega.

Zbog sunca i klime koja mi treba za brzi oporavak Florida je za mene neizbežna.

Konačno u Majamiju opet novi život, novi ljudi, nova dešavanja, puno galerija koje su potrebne za moj rad. Zbog obaveza nisam u prilici da idem često na plažu, iako mi je okean blizu stana. Nekako na to gledam sada isto kao da sam pored Save i Dunava, bitan mi je mir i zdravlje. Puno slikam, spremam izlozbu za septembar. Od septembra ću raditi takođe i likovne radionice sa našom decom u Majamiju uz nesebičnu podršku protinice Save Krstić i prote Milana.

Ovih dana sam bila u minus energiji jer još nisam prihvatila da svog oca više neću moći videti, otišao je na nebo u maju, brzo i bez reči… Nikada ne znamo kada nekoga vidimo poslednji put. Od tada mi je puno toga bilo besmisleno, nebitno… Jedino zdravlje i život naše porodice i prijatelja, mir u duši i umetničko stvaranje za mene sada ima smisao. Toliko malo za sreću treba. Večeras nisam imala volju da slikam ali, jedan poziv me je podigao i promenio ugao gledanja na sve oko mene.

Duboko verujem da se pozitivna energija može dobiti samo od osobe koja voli ljude. To vam je kao da ste udahnuli svež vazduh, gledali u pučinu i plavo nebo, slušali morske talase uz sunce koje vas obasjava. Ljubav pravog iskrenog prijatelja velika je moć. Slika “Dama sa šeširom i belim ružama” naslikana je večeras posebnom energijom koju sam dobila od urednice ovog portala i vrhunske pevačice Slavice Momaković koja je meni iskren prijatelj i koja zna odmah kako sam, kada mi čuje glas. Ona mi je jednom prilikom pevala preko telefona da bih u određenom roku završila jednu sliku. (Lako je meni slikati kad mi uživo peva Slavica).

Nelagodno mi je da pričam o bilo kakvom “sunčanom” životu znajući da mnogi nisu u prilici da se jutros probude i da imaju osnovne životne stvari. Verujem da ljubav svih nas i lepe misli prema svima, mogu promeniti dešavanja na ovoj planeti. Sačuvajmo “čoveka” u sebi u pravom smislu te reči. Hvala dragi Rade što tvoj Portal ujedinjuje umetničke duše, što raduje i njih i čitaoce, hvala sto si “čovek” sa dušom.

NEDA GORANČIĆ, izuzetna pevačica (Čikago)

Ljeto je za mene uvijek radno. Posle zime i proljeća u “Kafani Zora”, došlo je vrijeme svadbi, piknika, privatnih zabava, odmor i ne planiram do iza Nove godine. Svirke su uglavnom u Čikagu, Ajovi, Kanadi. Veliki pozdrav svim vašim čitaocima, vaša Neda.

……………………………………………………………………………………………………………….

DIJANA ANTONIJEVIĆ, sjajna pevačica (Čikago)

Pre par nedelja vratila sam se iz Srbje. Napunila baterije. Videla drage ljude. Nagledala se lepota naše lepe Srbije i sada je u jeku radna sezona – svadbe, krštenja, rođendani. Prošlog vikenda sam nastupala na našem najvećem pikniku, pri crkvi Vaskresenja Hristovog, koji je trajao tri dana i okupio nekoliko hiljada ljudi, bilo je predivno. Narednog perioda biću jako zauzeta, privilegovana sam što radim posao koji volim iz duše, nije mi zbog toga ništa teško.

Iz Srbije sam stigla u četvrtak, a već u subotu sam bila u Vegasu. Sledeće nedelje Florida, zatim Indijana, Wisconsin. Ma gde god je veselo, gde se slavi, eto me. Prestoji mi jedno lepo putovanje za Australiju u oktobru, ići ću tamo na svadbu.

Do sledeće prilike, svim čitaocima portala “Svet Australia” želim prijatne dolazeće dane uz mnogo pozdrava. Voli vas vaša Dijana Antonijević.

MIRJANA JEŠOVIĆ,  cenjena krojačica, glumica i kostimograf (Čikago)

Kako je glumačka sezona iza mene, gde sam glumila u “Zoni Zamfirovoj” dva puta u postavkama dva različita reditelja Slavice Petrović i Gorana Mileva, kao i u “Gospodji Ministarki” u režiji Slavice Petrović, za koje sam kreirala većinu kostima i šila za njih, ovog leta desile su se promene u mom načinu poslovanja. Ne radim više u italijanskoj krojačkoj radnji kao kostimograf i kojačica već sada radim od kuće. Zadržala sam moje stare mušterije, po njihovom izboru, glumce, pevače, slikare i naravno odabrane musterije i prijatelje, što mi daje više vremena i uživanja u poslu, jer volim da radim u miru, bez stresa što mi čini zadovoljstvo. Ovo leto je lepo u Čikagu, divno je vreme, obožavam sa prijateljicama šetnje u predvečerja kraj jezera Mičigen, sedenje u baštama restorana, sve mi to prija!

Sezona koja dolazi biće kod mene prilično radna, već imam porudžbine za nekoliko šešira za “Šeširijadu” – proslavu lista “Ogledala” kao i haljina, takođe i specijalnih kreacija za video spot jednoj sjajnoj pevačici koja će sve sama najaviti kad se snimanje završi. Nadam se da će se rad u pozorištu normalizovati, da nam svakodnevni život neće više ugrozavati korona i da će joj doći kraj.

Svim dobrim ljudima na svetu, vašim čitaocima posebno, želim mnogo zdravlja i napretka u svemu, mnogo radosti i ljubavi, uz bezbroj pozdrava, vaša Mirjana Ješović.

DUŠAN DUKE DELIĆ, odličan pevač, showman, slikar i ikonopisac (Čikago)

Sa suprugom Svetlanom imao sam divan boravak u Srbiji. Obišao sam manastire gde se nalaze moji duhovnici, kao i Njegova svetost patrijarh Porfirija. Iz Srbije, otišli smo u Grčku, gde smo krstarili i uživali u prirodnim lepotama ostrva Evia, banjali se u termalnoj vodi koja se uliva u more u mestu Edipsos.

Što se tiče muzike, sa tamburaškim orkestrom Radio Televizije Novi Sad u pregovorima sam da svoje hitove sa duplog albuma “Svetsko kolo” uradimo u tamburaškom stilu, posle čega bi usledela gostovanja u vodećim TV emisijama Srbije. Pozive za svirke imam, šta će od toga da se ostvari videćemo, jer supruga i ja planiramo iz Amerike da se vratimo za Srbiju. Kao u mojoj pesmi “Vratiću se”, stihovi su: “Tamo gde su rujne zore livade i cvetne gore…”

Neki je mudar čovek rekao odavno: “Pazite na reči koje pevate u svojim pesmama, desiće se. Bio je u pravu, vratiću se u Srbiju!

Sve vaše cenjene čitaoce i redakciju, pozdravlja Vaš Dušan Duke Delić.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila