Poznati pevač Dragan Jovović rođen je u Donjoj Gorevnici koja se graniči sa Mrčajevcima. Sa roditeljima i bratom preselio se sa nepunih godinu dana u mesto Zablace kod Čačka! Tu je proveo svoju mladost i napravio svoje prve muzičke korake!

U osnovnoj školi učlanio se u kulturno umetničko društvo “Abrašević” u Čačku. Od sedmog razreda počeo da osvaja nagrade na raznim takmičenjima i njegova pevačka popularnost je porasla. To je bio razlog da ga u svoj orkestar pozove Tomislav Toma Vučković. Zbog svog slavujskog glasa imao je mnogo nastupa. Pevao je rame uz rame sa Verom Matović, Aleksandrom Ilićem, pokojnim Tomislavom Čolovićem i mnogim drugim zvezdama….

Ovaj folk i tradicionalni pevač sada živi u okolini Čikaga, veoma je tražen i cenjen m, putuje i peva na mnogim koncertima i slavljima u Americi!

Razgovor vodimo povodom njegovog novog CD-a.

Snimili ste,  Dragane, Vaš prvi CD “Belo Vino”; recite nam nešto više o tome…

– Tako je, snimio sam CD sa 10 pesama za produkcijsku kuću PGP  RTS koji nosi naslov po istoimenoj pesmi “Belo Vino”. Kompozitor je cenjeni Predrag Negovanović. Tekstopisci su Radmila Mudrinić, Atanasije Savić i Mila Janković!

Radio sam sa dva orkestra – Novicom Nikolićem Patalom i Zoranom Vlajićem. U njihovim studijima snimani su instrumenti a vokale sam snimio u studiju u Čikagu. Solo deonice na fruli svirao je Bora Dugić!

Šta Vam je novi CD doneo u poslovnom smislu, jesu li se neke pesme izdvojile?

– Zaista sam jako zadovoljan koliko se pesme traže i slusaju. Dobio sam mnoge nastupe, učešća na televiziji i radiju. Izdvojile su se pesme “Belo Vino” ,”Moja Šumadija,” i namenska svadbarska pesma “Vrisni kumo nek je veselije!”

Posvećeni ste promociji pesama, da li već sada razmišljate o novom CD-u?

– Odlučio sam da svakoj pesmi dam dovoljno prostora jer ovaj album to zaslužuje! Moj kopozitor Predrag Negovanović i ja razmišljamo o sledećem. O tome ćemo razgovarati naravno kada dođe vreme.

Za kraj šta biste poručili našim čitaocima?

– Dragi čitaoci zatrpani smo raznim muzičkim žanrovima. Nemojte da zaboravite da slušate pravu narodnu pesmu koja je naša muzička kolevka! Sačuvajte ljubav prema harmonici, violini, fruli… bez ovih instrumenata nema pravog veselja…

Čitajte portal “Svet Australia” i bićete uvek dobro informisani!

Želim vam mnogo radosti i zdravlja. Vaš Dragan Jovović!

Slavica Momaković


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila