Sa velikim zadovoljstvom u prijatnom druženju, gospođa Sena Hadžić, dala je ekskluzivan intervju za portal “Svet Australia”. Sena je dama koju je život kao i mnoge odveo na taj daleki kontinent u grad Liverpool i, kako kaže, dosta je lepih uspomena, vežu za taj deo sveta i grad u kome je provela nekoliko godina lepog života sa svojom porodicom i prijateljima.

Gospođa Hadžić je rođena u Bosanskoj Gradišci u kojoj je provela svoje detinjstvo, školovanje i deo mladosti.

Odmah, posle završene srednje škole, Sena je upoznala ljubav svog života, supruga Amira Hadžića, kolegu i životnog saputnika, koji je i danas kao i na početku bio uvek uz nju i njena velika podrška, kako kroz njihov zajednički život, tako i kroz njenu muzičku karijeru u kojoj je Sena od svoje petnaeste godine vredno radila  i stvarala.

Sena Hadžić, uspešna, ostvarena, skromna, veoma lepa i harizmatična dama, sada živi i radi u grada Ulm u Nemačkoj, a o sebi i svojim pesmama kaže: “Pesma  je moja velika ljubav, pokraj moje porodice, njih ću negovati i pevati dok postojim“.

Prve   festivalske nagrade, iz grada u kome je rođena, donele su joj i prve pobede i to sa pesmom “Nana“ koju je uradio poznati kompozitor gospodin Dilvad Felić Dado, te  su joj nagrade značile puno, pomogle joj da iz sveta amatera, brzo ode korak dalje i dovele je do profesionalnog estradnog neba u kome je pronašla svoje mesto. 90-tih godina kao i mnoge njene zemljake, život je odveo u neke druge zemlje.

Bez obzira koliko je taj period i život tada bio težak i turbulentan, pesmu je negovala i nosila svuda sa sobom. Dosta je često morala da daje prioritete drugim životnim okolnostima ali na muzičkom polju je uvek marljivo radila.


Za razliku od mnogih svojih koleginica, koje su ušle u svet muzike tako mlade i nisu imale podršku porodice, Sena je od njenih prvih početaka imala sreće da je njen otac u njoj prepoznao talenat i ljubav ka pesmi i bio do zadnjeg trena njena velika sigurnost i podrška. Pratio ju je na nastupima sve do njenog punoletstva.

Još kao dete, njene glasovne mogućnosti i lepota koju nosi u glasu, su nagoveštavali da će joj pevanje biti životno opredeljenje.

Prvi javni nastup je imala sa samo 15 godina u svom rodnom gradu. A da se dobar glas daleko i brzo čuje je Senu izdvojio od mnogihi njenih vršnjaka, tako da je često bila rado viđen gost, i učesnik mnogih muzičkih dešavanja i festivala koji su bili aktuelni tada, a njoj ostali posebno dragi i u lepom sećanju.

Zahvaljujući festivalima i novim iskustvima koja  je sticala u tom vremenu, Sena je upoznala i započela sarađuje sa proverenim i kvalitetnim  kolegama koji su svetu muzike ostavili i dali puno.

Sena 1994. godine izdaje svoj prvi album “Da te manje volim” sa predivnim pesmama na kojima je radio  kompozitor Dževad Ljubovci, suprug naše velike i nezaboravne Done Ares a tekstove je radila poštovana Suada Demirović. Sa celokupnim albumom je postizala zavidne rezultate a posebno su se izdvojile pesme “Trava zelena” i pesma “Da te manje volim” koja je i danas rado slušana.

Posle tri godine izdaje drugi album “Istom metom vraćam” na kome je vredno radila takođe sa gospodinom Dževadom Ljubovci koji je uradio melodiju i aranžmane a tekstovi koji su prepoznatljivi uradila je Stanice Ljubovci u saradnji sa poznatim instrumentalistima na harmonici Fahrom Vejzovićem i Isakom Dedićem.

Svoj treći album na koji je i posebno ponosna radila je sa eminentnim kompozitorom i producentom Bekirom Agićem na kome je mnoge tekstove i melodiju radio i Senin suprug koji se i sam bavi pevanjem i komponovanjem. Često su zajedno gosti na mnogim veseljima kao i u emisijama gde  gostuju.

Posle jedne malo duže pauze, studijskih radova, Sena  se 2015. vraća muzičkoj sceni i izdaje dve lepe i kvalitetne pesme, koje je potpisao i radio gospodin Endži Mavrić i obe pesme izdaje za Grand Production sa kojima je imala lepu saradnju i i dobre  rezultate.

Godine 2022. uradila je još jednu lepu pesmu sa nadaleko čuvenim i poznatim hitmejkerom gospodinom Goranom Ratkovićem Raletom, “Prošao si super“ koja već sada na početku promovisanja pokazuje zavidne i lepe rezultate i nada se da će pesma i ovde na našem Portalu dopreti do ljubitelja dobre pesme.

Televizijska kuca “BN TV” je prepoznala kvalitet u raskošnom glasu naše drage Sene i pratiće sva njena važna dešavanja na muzičkoj sceni. Kako na našim prostorima tako i van tih prostora.
  

Draga Seno, Vaše prvo druženje sa našim čitaocima i portalom “Svet Australia“ želi Vam još puno uspeha na svim Vašim putevima i nadamo se obostrano da će naše druženje uvek ostati u pozitivno smeru, da podelimo sa svetom sva Vaša lepa i vredna dešavanja kad je muzika i pesma u pitanju. Pokraj svega navedenog o Vama i Vasoj karijeri, šta je to sto Vas je posle ovoliko lepih pesama i vrednog rada, zadržalo da ostanete tako skromni i nenametljivi?

Moja priroda je takva, ono što mnogo volim ja tome na ovakav način prilazim. Nisam za neka velika eksponiranja i ako sam imala mogućnosti da sve ovo vezano za moj estradni rad ima i većih uspeha, ali ja sam uvek bila zadovoljna sa onim šta radim i kako radim. Prvo i osnovno je uvek bila moja porodica; njoj sam uvek davala prioritet u svemu. Pesma je uvek tu i zahvalna sam joj na svemu sto mi je pružila.

Započeli ste karijera u Bosni, život Vas je odveo u Australiju u koj ste živeli i vredno radili, kasnije ste se preselili u Ulm, grad u kome i danas živite; da li Vam je ta udaljenost oduzimala deo  Vaše karijere?

To ima i dobrih i manje dobrih strana. Dobro je što može čovek doći pre do te finansijske strane kako bi ulagao u svoj rad, a manje dobro je ta udaljenost od matičnih zemalja iz kojih potičemo. Upravo zbog te udaljenosti, propustiš mnoga javna dešavanja koja su i te kako važna za nas koji se bavimo estradnim radom.

Vi ste državljanka Australije i od tamo ste se odselili za Nemačku. Zašto ste napustili Australiju?

Tadašnja odluke da se nastanimo u Australiji je izgledalo kao idealno rešenje za mene i mog supruga. Kao i svi doseljenici, pokušali smo da se što pre snađemo u toj vema lepoj i velikoj zemlji. Sve je to išlo nekim svojim putem, ali ja sam, kako je vreme prolazilo, umesto da se privikavam na taj novi način života sve češće i češće, osećala strah od te ogromne udaljenosti i odvojenosti od familije. Dok sam imala snage da se borim sa tim do tad smo i živeli u Liverpoolu. Kadaj je to počelo da prelazi u uzbiljnije probleme, odlučili smo da se preselimo u neku evropsku zemlju i odluka je palama na Nemačku. U Australiji sam srela dosta naših finih zemljaka. Na tom kontinentu sam dobila i svoju ćerku, na muzičkom polju  sam radila onoliko koliko su mi mogućnosti dozvoljavale. Sve u svemu, sećam se i pamtim dosta lepih momenata kada je Australija u pitanju i evo da iskoristim priliku da putem vašeg portala pozdravim sve naše zemljake koji  žive na tom prostoru kao i naše prijatelje koji su uvek bili i ostali i do dan danas sa nama.

Kažete da vam je pesma pomogla puno kroz život. Koliko ste često nastupali dok ste živeli u Australiji? I koji nastup je ostao u nekom posebnom secanju?

Kao što sam kazala, nastupala sam onoliko koliko su mi mogućnosti dozvoljavale. Sva ta druženja su ostala duboko zabeležena. Recimo, turneja Halida Muslimovića, koja je bila po  mnogim gradovima Australije je nešto čega se uvek rado setim. Sem toga što svi znamo koliko je veliki umetnik, Halid je i jedna velika ljudina. Na jednom od tih koncerata, specijalan gost večeri, bio je uvaženi i veliki Rade Šerbedžija. To su neki od trenutaka koji se pamte za ceo život. Sa svim kolegama sa kojima sam sarađivala je nešto čega se rado sećam.

Nastupali ste sa veliki i poznatim imenima naše Estrade, kakva su Vaša iskustva sa takvih nastupa?

Da, velika imena poput Šabana, Šemse, Šerifa i mnogih su samo nešto što čoveku da neku posebnu energiju. Radeći sa njima potvrđeno je da što si popularniji i veća zvezda, pristupačniji si i srdačniji. Kod njih nema sujete. Ostvareni umetnici i dobar primer svima koji u ovom poslu misle da je drugačije bolje.

Vaša poslednja pesma  koju ste izdali skoro “Prošao si super“ polako ali zasigurno već se jako lepo sluša i pronalazi put ka slušaocima. Muziku je radio Rale, aranžman su radili Take i Suada Grahovac a tekst ove lepe prsme je uradio Miladin Bogodavljević. Odabrali ste saradnju sa hitmejkerom Raletom. Kako je došlo do vaše saradnje, kava su iskustva sa Raletom?

Provereno i poznato je da je koleginica Zorica Marković neko ko ima tako veliko srce za svoje kolege i prijatelje i da kao veliki poznavalac dobre pesme uvek prepozna koja pesma bi kome dobro došla i sa puno ljubavi uvek svojim kolegama preporuči nešto  u čemu ih ona vidi. Tako zahvaljujući njoj i našim zajedničkim prijateljima Saniju i Editi, došlo je do saradnje između mene i Raleta i ja im se zahvaljujem od srca. Rale je izuzetno veliki profesionalac koji godinama stvara velike hitove, čast i zadovoljstvo mi je bilo sarađivati sa njim. Ovom pesmom dobila sam neku novu snagu i pozitivnu energiju i moje vreme tek sada dolazi. Takav osećaj imam.

Ostvareni ste kao supruga, majka dvoje dece, svekrva i nana jedne preslatke devojčice Larise, umetnica   koja svoju karijeru gradi tiho bez skandala i velikih želja. Koji savet možete poslati ka Vašim mladim kolegama?

Pa prvenstveno treba biti dobar čovek. Čuvati svoj identitet i porodicu, verovati u ono što radite i poslu prilaziti ozbiljno. Sve što se na brzinu radi i stvara to je i kratkog veka. Za sve nas ima mesta pod ovim nebom. Samo treba marljivo raditi.

Sem promocije i gostovanja koji su planirani, kakvi su Vaši planovi za ostatak leta?

Osim promocije i gostovanja u raznim TV programima i rado stanicama, kod mene i mog supruga je radno. Uskoro, posle porodičnih praznika i rođendana, putujemo za Budvu, po prvi put ću gostovati na crnogorskom primorju i nadam se još jednom lepom iskustvu i druženju sa prijateljima i kolegama.

Zahvaljujem Vam se na prijatnom i iskrenom druzenju; Portal ”Svet Australia” Vam želi puno uspeha kako na poslovnom polju tako i u Vašem životu. Hvala Vam na ukazanom poverenju što sam imala čast da Vas ugostim i da postanete deo našeg portala koji bira i odabira najbolje. Za kraj našeg današnjeg druženja, da li imate nešto što biste poručili našim cenjenim pratiocima?

Kao prvo, hvala vam na prostoru i vremenu koji ste posvetili meni i mojoj karijeri. Pošto nisam neko ko često daje intervju ali ovo moram da kažem, od velikih umetnika i kolega koje ste ugostili, dobila sam preporuku za vaš Portal i sa velikim zadovoljstvom podelila deo mog radnog i privatnog života sa Vama.

Želim Vam još puno uspešnih i lepih intervjua i da ostanete ovako posebni i kvalitetni. Da vas ovaj dobar glas prati još dugo. Čitaoce portala Svet Australia pozdravljam i šaljem ka svima srđačne pozdrave do nekog sledećeg druženja. Vaša Sena Hadžić.

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila