Prva zemlja koja je u polufinalnoj večeri evrovizijskog takmičenju prošla u finale, bila je SRBIJA! Radost i oduševljenje koje je vladalo među našim predstavnicima bila je velika.

Srbija je jedna od deset zemalja prve polufinalne večeri koja je se izborila za mesto u finalu. Naša Teya Dora (Teodora Pavlovska) je numeru “Ramonda“ izvela veličanstveno,  publika je njen nastup nagradila ogromnim aplauzom i pokazala da joj se smeši, što joj od srca želimo.

 

Pored naše Teya Dore u finale su prošli i predstavnici naših suseda Hrvatske i Slovenije. Još jednom su pokazali da je umetnost ogromna i da su tu radost svi predstavnici sa naših prostora, podele zajedno zbog zasluženog plasmana.

Po dosadašnjim procenama, Hrvatska ima najviše šanse da odnese pobedu i njihova numera u kladionicama je na prvom mestu. Na drugom mestu u kladionicama nalaze se Švajcarska i Ukrajina.

Mlada umetnica Teya Dora i naša delegacija su sa ushićenjem primili divnu vest koju su voditeljke prvu pročitale. Teya Dora je radost podelila sa svojom delegacijom i odmah nakon toga se zahvalila svima koji su glasali za nju i za Srbiju.

Scenski nastup je bio veoma dobar i lep i ostaje nam da vidimo kakve će rezultate dobiti u finalnoj večeri koja je na programu u subotu, 11. maja. Cela  Srbija je ponosna a i po izveštajima koji dolaze sa svih strana “Ramonda” se dopala i  Evropi. Ove godine imamo jaku Evroviziju i biće veoma napeto i uzbudljivo do samog kraja.

Prvo polufinalno veče i učesnici sa Balkana su pesmom “probudili Balkan”; bila je to dominacija Balkana što se i osetilo u Areni, gde je bilo mnogi naših zemljaka koji su srcem bili uz svoje predstavnike a i uz komšije.

Veče je bilo puno nekih intriga i različitih ukusa ali ta raznolikost daje mogućnost da za svačiji ukus ima ponešto, jer ima zaista dosta kvalitetnih pesama u različitim žanrovima. Nama ostaje da navijamo srcem za našu predstavnicu Teya Doru i da joj poželimo što bolji plasman.

Šveđani kao i uvek, pokazali su da su veoma dobri domaćini koji imaju dosta iskustva sa ovako velikim projektima kao što je Evrovizija.

Ovogodišnja Evrovizija je, međutim, izazvala velike demonstracije propalestinskih demonstranata u znak protesta zbog učešća traživši zabranu pojavljivanja njihove predstavnice Eden Golan. Tine je sam tok Evrovizije došao u drugi plan. Ulice i ceo grad su preplavljeni policijom i obezbeđenjem, kako ne bi došlo do neželjenih situacija.

Ali, energija i ljubav ka muzici i sama atmosfera u Areni je bila neverovatna. Imao se utisak kao da se ništa vani ne događa, samo takmičenje bilo je fantastično sa puno energije i euforije.  Svi su navijali za sve!

Samu produkciju, Švedska je podigla na jedan neverovatn nivo i samim tim učinila da ova Evrovizija bude jedna od najboljih do sada.

I ako su bezbednosne mere ogromne,  Izral je nastupao ali delegacija se nije kretala i davala intervjue  kao ostali učesnici. Izraelskoj predstavnici podršku su pružili članovi njihove Ambasade i sam predsednik. Kako domaći mediji izveštavaju, nema nikakvih insinuacija   ni razloga za brigu. Bezbednost učesnika i pratilaca celog Evrovizijskog spektakla je sigurna. Ovaj grad i ova zemlja jako dobro funkcionišu, daju prostor i nadu da svi zajedno uživamo u svemu što prati ovogodišnju Evroviziju. Cela Skandinavija i Norveška i Danska i Finska se trudi da sve prođe u najboljem redu.

Posle famoznog prolaska u finale, predstavnici Srbije, Hrvatske i Slovenije su svoje uspehe proslavili zajedno i imali su Balkan Party na kojem su se samo na nama svojstven način proveselili.

Finalno vece Evrovizije za 2024. godinu održaće se 11/5 u Malmeu i ostaje nam da se nadamo da će sve proći u najboljem redu i da će naša ovogodišnja predstavnica Teya Dora i pesma “Ramonda“ biti nagrađena visokim plasmanom.

Portal Svet Australia, želi joj puno sreće i ovim putem pozivamo sve naše građane koji žive van granica Srbije, da daju glas za ovu mladu i talentovanu umetnicu i da je dovedemo do najbolje pozicije.

Srbija kao i uvek očekuje najbolji plasman u nadi da ćemo 11. maja slaviti zajedno sa Teya Dorom i delegacijom. Oni su svi zajedno do sada našu zemlju predstavili na veoma lep i impresivan način.

Pesma Teya  Dore koja će predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu nosi naziv “Ramonda” i podseća nas na cvet koji ima višestruku simboliku.

Dovoljna je jedna kap vode da oživi. Zato je zovu i “cvet feniks”, a to nagoveštava i pesma naše predstavnice na Evroviziji. Neka joj “Ramonda”  donese pobedu i uspeh. Srećno! 🎤🎼💃🏻

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila