Iako iskreno veruvavme deka so zarazata i mutaciite na korona virusot završivme, sepak realnosa ne demantira ušte pred da završi letoto, pa povtorno se poglasni se statistikite koi najavuvaat rapidno zgolemuvanje na zaboleni lica od korona. Po se izgleda ni naukata ne ponudi vistinsko rešenie zošto ni vakcinaciite ne ja dadoa očekuvanata zaštita, pa i pontamu ostanuvame vo magjepsaniot krug na ovaa napast.

Koga se diskutira za ovaa zaraza, mora da sme do kraj iskreni i da kažeme deka taa najmnogu se širi preku masovnite sobiri i kontaktite, no i socijalnata distanca dolgoročno e neprifatliva, zatoa što čovekot ne e predodreden da bide asocijalen i sam.

Mnogu od lugjeto se obiduvaat barem letniot period bukvalno da ja ignoriraat ovaa tema i da ne se opteretuvaat so brojkite na zaboleni, so nadež deka barem na toj način ќe go izbegnat stresot i ќe možat da uživaat vo letoto. A letoto osven so odmori ispolneto e i so muzički slučuvanja i koncerti, koi se isčekuvaat, ama ima za žal i takvi što ne se dočekuvaat. Obožavatelite na Karolina Gočeva – Korubin, ne go dočekaa nejziniot najavuvan koncerten nastap vo Ohrid, zatoa što pejačkata se zarazi od virusot . Taa i oficijalno se oglasi preku socijalnite mreži pa otkri deka e pozitivna na korona:

-Mnogu se raduvav na našata sredba vo Ohrid i mnogu sakav da ja povtorime onaa magična večer od Skopje, no… od sinoḱa ne se čuvstvuvam dobro, denes se testirav i imam korona. Za žal, morame da go otkažeme koncertot planiran za četvrtok vo Ohrid. Se gledame vo sledna prilika, a na Ohrid ḱe mu se oddolžam so koncert naesen, napiša Karolina.

Vo isčekuvanje na noviot album so 11 pesni, prerabotki na najubavite makedonski evergrini, vo sorabotka so Duke Bojadžiev i Ismail Lumanovski, fanovite vo Skopje na 2ri juli na Stadionot na Armijata, pod otvoreno nebo imaa prilika da uživaat vo nejzinite najgolemi hitovi niz 30-godišnata kariera, počnuvajki od pop, pa se do etno fazonot, so koj Goceva napravi bum.

Tokmu zatoa se očekuva ovaa esen potpolna dominacija na Karolina, osobeno koga se znae deka pozadi nea stoi popularnata i pred se profesionalna “Avalon Produkcija”, koja veќe najavi spektakularna promocija na noviot album, no za sega najvažno e pejačkata brzo da se oporavi i zakrepne od zarazata.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila