Dama koja je svojim pojavljivanjem  devedesetih na estradnoj sceni, plenila svojim izgledom, osvajala srca mnogih i do dan-danas je ostala tako lepa, da joj mogu pozavideti mnogo mlađe  koleginice.

Prepoznatljiva po prelepoj ljubičastoj kosi, koja je moramo priznati u tom vremenu bila i neobična i jedinstvena, koju je mogla poneti samo hrabra i samouverena žena. Narod je odmah zavoleo, popularnost je doživela na samom početku svoje muzičke karijere. Svojom lepotom, šarmom i izražajnom ženstvenošću, uveseljavala je svoju mnogobrojnu publiku lepim melodijama, koje i posle toliko godina i danas se rado slušaju.

Svoju raskošnu lepotu neguje i čuva na sebi svojstven način, što je zadivljujuće za godine koje ponosno nosi.

U veoma prijatnom i srdačnom razgovoru, u šali  mi je rekla “KADA SU GODINE U PITANJU 30 PIŠEM, OSTALE PAMTIM“!

Buba Miranović, srpska je folk pevačica. Biljana Bosiljčić poznatija pod estradnim imenom Buba Miranović rođena u intelektualnoj beogradskoj porodici, otac profesor, a majka medicinski radnik, želeli su da im ćerka studira medicinu, ali se Buba ipak odlučila za poziv estradne umetnice. Udala se jako mlada za Žiku Bosiljčića sa 19 godina. Nakon udaje otišla je u Toronto gde je živela 5 godina i rodila dvoje dece, ćerku Kristinu i sina Filipa koji sada žive u Beogradu.

Godine 1987. Biljana, tada već Buba, vraća se u Beograd i počinje kao manekenka, a 1989. snima prvu ploču i kasetu sa tada već proslavljenim imenom domaće muzike Draganom Aleksandrićem. Prva ploča je prošla relativno zapaženo zahvaljujući pesmi „Ja odlazim”, sa kojom se prvi put pojavila u emisiji “Disko – Folk”. U produkciju Zam prelazi 1992. i izdaje album „Šu, šu”. Sa ovim albumom postaje popularnija i na njemu su se našla 2 hita: „Dođi da se zezamo” i naslovna numera. Dok je bila u Zam-u snimila je još dva albuma sa kojih su se izdvojile pesme: „Noćas mi treba muško”, „Prodali me prijatelji” i „Otrovna jabuka”. Svoj najuspešniji album je izdala 1996. za PGP RTS, u saradnji sa Marinom i Milijem. Tri pesme su se izdvojile kao hitovi: „Zemlja se okreće”, „Ženska pamet” i „Deluješ opasno”.

U narednim godinama je snimila još 5 albuma sa kojih su se izdvojile pesme: „Kockar”, „Crni petak”, „Usne od meda”, „Nisam ja prva ni poslednja”, „Ironija”, „Crna dama” i „Godino”; da bi se 2008. godine povukla iz medija. Posle 3 godine pauze vraća se na estradu i snima novi singl „Dok sam živa”.

Ljubičasta kosa je bila njen zaštitni znak, punih dvadeset godina, da bi sa povratkom 2011. promenila boju kose u crno. Devedesetih je važila za jednu od najlepših pevačica jugoslovenske estradne scene.

Najpoznatije folk pesme, u pop stilu su snimljene: „Noćas mi treba muško”, „Ženska pamet” i „Crna dama”. Pesma „Šu, šu, Šumadijo”, sa albuma iz 1992. je obrada pesme Olivere Katarine iz 1967. Spot za pesmu „Prodali me prijatelji” je sniman u Đavoljoj varoši. Spot koji se uvek pogleda više puta. Pesmu „Jagnje moje” iz 1995. je obradio folk pevač Aca Lukas na albumu koji je izdao 2006.

Izdavacke kuće sa kojima je Buba saradjivala su: Diskos, Jugodisk, ZaM, Gold Mjuzik, PGP RTS.

Veoma  talentovana i omiljena među kolegama. Pevala je prateće vokale Miri Škorić i Ani Bekuti, bavila se manekenstvom a i krasila je filmsku scenu kultnog Jugoslovenskog filma “CAO” i ”DAMA KOJA UBIJA”. Multitalentovana, lepa, dobronamerna naša Buba će se u otvorenom i prijatnom razgovoru pridružiti porodici, SVET AUSTRIA, odgovoriti na pitanja koja će sigurno biti zanimljiva za poštovane čitaoce i verne pratioce Portala.

Toliko toga lepog smo se svi zajedno podsetili na Vaš dvadesetogodišnji rad i postojanja na našoj estradnoj sceni. Živite na relaciji Beograd – Toronto. Da li je Vaša definitivna odluka da rad i zivot nastavite u Beogradu i ako jeste,  zašto?

Da, definitivna odluka je – Beograd! Teško je bilo  baviti se estradnom i putovati tako dalek put. Drugo, nigde se ne osećam sigurno kao u Beogradu. Svoj si među svojima.

Situacija sa Covid periodom je poremetila skoro sve prefesije. Da li ste se zaželeli svoje publike? Kakvi su Vam planovi na muzičkom polju?

Što se posla tiče, nisam nesto puno razmišljala. To vreme je jako teško za mene, izgubila sam dosta dragih prijatelja. Brinulo me je zdravlje moje dece, moje, moje majke, mojih prijatelja tako da nisam iskreno ni razmišljala o poslu.

Ja sam se malo  povukla sa javne scene, ali nisam prestala da stvaram i snimam novi materijal.

Pesma ”Šta je život kada tebe nema“ je poslednja koju sam snimila. Nova pesma je u planu i to će biti poklon i iznenađenje za moju publiku.

Možemo li očekivati od Vas u skorije vreme novi muzički projekat? Hoćete li ostali verni Vašem muzičkom pravcu? Ili kao i uvek da nas iznenadite  možda sa nečim novim?

Ja sam uvek tu, blizu svog pravca, pratim aktuelnosti i u novoj pesmi doći  će do malih aranžmanskih promena a ostalo ostaje isto.

Bavili ste se manekenstvom, kinomatogtafijom, a muzika Vas je prigrlila. S obzirom na Vaš izuzetno dobar izgled, da li biste ponovo prošetali modnom pistom? Postoji li ponuda i želja da zaigrate, ponovo u nekom dobrom filmu ili seriji?

Manekenstvom ne, ali ako bi došlo do neke ozbiljne ponude za neki dobar film ili seriju tu mislim da bi imala šta da pružim i to bih prihvatila.

Kakvo je Vaše mišljenje o današnjoj estradnoj sceni i mladim kolegama?

Mislim i tvrdim da među mladim kolegama imamo jako dobrih vokala, samo mi je žao što nema mesta baš za sve. Sa zadovoljstvom pratim njihov rad i mnogi od njih su vrhunski pevači.

Koliko Vam godi popularnost i da li Vam je nekada popularnost otežavala život?

Naravno da mi  godi m, uvek mi bude drago kada me prepoznaju, požele da se fotografišu. Mnogo puta čovek oseti da ta prepoznatljivost i te kako nam olakša svakodnevnicu; meni je ta prepoznatljivost uvek pomogla.

Ostvareni  ste kao estradni umetnik,  zadovoljni kao roditelj, omiljeni među svojim prijateljima, kolegama, plenite gde god da se pojavite. Koji biste savet i poruku poslali ka mladim kolegama?

Da poštuju posao kojim se bave, da prihvate dobronamatne savete svojih kolega, da ne budu gordi, da rade i uvek veruju sebi i streme ka boljem. Jer, jedino radom mogu biti nagrađeni za ono što žele.

Za kraj našeg druženja, želim da  Vam se zahvalim u svoje ime i u ime Portala Svet Australia za jedno lepo druženje i jedan visoki profesionalizam. Koja bi poruka bila od Vas za cenjene pratioce našeg Portala?

Nadam se  i želim da ovaj  intervju, vaše pratioce, kao i moju publiku  zatekne u dobrom zdravlju i lepom raspoloženju. S obzirom da i sama znam šta znači živeti u tuđoj zemlji, družite se, poštujte i uvažavajte jedni druge. A pošto sam uvek raspoložena za druženje i dobru atmosferu, pozdravljam sve širom sveta i obradovao bi me poziv za  za neku lepu žurku u dalekoj Australiji.

Voli vas i pozdravlja vaša Buba Miranović.

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila