Talentovani mladi pevač i poznati tekstopisac Željko Stanković Željo, rođen je u Tesliću gde je odrastao i završio srdnju školu. Danas živi i radi u Beogradu u kojem je pre 15 godina upoznao suprugu Draganu rodom iz Sarajeva, sa kojom ima divna dva sina, Predraga i Vedrana.

Željko veruje da mu je Beograd sudbinom određen zbog stabilne i srećne porodice koju je u njemu stekao a i zbog uspešne muzičke karijere jer mu je sve krenulo iz njega.

Još kao dečak zavoleo je da peva i maštao da će jednog dana postati profesionali pevač. Njegov veliki uzor je bio i ostao Mitar Mirić, razlog više je, što mu taj stil pevanja najviše odgovara. Kao mlad momak nastupao je na mnogim priredbama i audicijama u Tesliću. Željkova upornost, rad, lep glas, talenat, odveli su ga na zvezdani put do Milana D. Šoškića čuvenog tekstopisca i direktora “UTEKSA”. O  tom iskustvu Željko je rekao:

Želja mi je bila velika da jednog dana snimim svoju pesmu. Ta želja mi se ispunila kada sam došao u Beograd. Preko jednog zajedničkog prijatelja sam upoznao Milana D. Šoškića, predsednika “UTEKSA”. On mi je pomogao mnogo u karijeri zbog čega sam mu večno zahvalan. Nemam taj problem da ovako javno kažem, za razliku od mnogih drugih.

Nastupao sam nekoliko puta na “UTEKS” festivalu, bio sam gost nekoliko puta na “TV KCN” kao i na “TV Most” kod Neđe Kostića. Do sada sam snimio 9 mojih pesama kao što su: “Blatnica”, “Ne mogu nam ništa”, “Audi”, “Ko je ovaj dečak”, “Za šaku dolara”, “Alarmantno”, “Kralj alkohola”, “Bila si mi više od života”, “Ne šalji mi poruke” koju sam snimio nedavno i koja se mnogo dopada publici. Moram da dodam da je pesma “Blatnica” zavičajnog karaktera, na nju sam posebno ponosan.

 

Ostvarili ste se kao tekstopisac, pišete moderno što se traži u današnje vreme. Da li je bilo teško da se izborite za svoje mesto, dokažete kvalitet i dođete do dobrih pevača?

Član sam “UTEKS” udruženja već desetak godina. Na početku je bilo mnogo teško, velika konkurencija, ja totalni anonimus, ali  sam bio uporan. Verovao sam u sebe, znao sam da to što radim ima kvalitet, da će kad-tad kockice da se slože. Preko društvenih mreža sam nudio tekstove, stupao u kontakt sa određenim pevačima. Neki su me odbijali, mnogi lagali, ali ja sam bio veoma strpljiv i čekao pavo vreme. Tajna uspeha za tekstopisce je da treba u sebe verovati i biti strpljiv .

Konačno moj tekst je snimio pevač iz Bosne Edo Malić koji živi u inostranstvu. Pesma se zove “Šta bi bilo kad bi bilo”. Snimio je spot i reklamirao pesmu. Onda je krenulo. Pisao sam za Braću Jozić pesme: “Facebook” i “Kleli smo se”, zatim za sledeće umetnike:

Bokija Kojadinovića pesmu “Treća smena”,

Njegoša Rađenovića “Kona s fejsbuka”,

Darka Radovanovića hitove “Muke s komšinicom” i “Ne skida se žena sa fejsbuka”.

Slavicu Zdravković “Tuđina”, Rajka Krvavca “Grešnik”, Radoja Putića “Tamara” i “Sipaj piće konobaru”.

A onda sledi vrhunac moje karijere i saradnja na koju sam veoma ponosan. U pitanju je pesma “Kredit” koju peva Goci bend. Pesma ima oko 3 miliona pregleda na YouTube.

Takođe sam ponosan na saradnju sa našom velikom zvezdom Milicom Krsmanović i pesmom “Sirotica” sa kojom je učestvovala na “Moravskim Biserima” i osvojila Nagradu publike, odmah iza Vere Matović. Ta pesma se našla na njenom prvom albumu PGP RTS. Tako da se moje ime našlo pored veličina Šabana Šaulića i Hasana Dudića. Pa zar postoji veća nagrada za jednog tekstopisca? Mnogi ne znaju za taj podatak ali je to činjenica. Dodao bih da je 5-6 pevača uzelo od mene pesme, da su pošteno platili, ali pesme nisu snimili, iz njima samo znanih razloga.

Šta biste sada za sebe rekli, jeste li više pevač ili tekstopisac ? 

 Ne mogu sada da dam precizan odgovor jer su to dve velike ljubavi koje se prepliću kod mene i pevanje i pisanje. Mogu da kažem kakva je trenutna situacija a to je, da ne pišem aktivno u zadnje vreme, ne objavljujem tekstove na Facebook kao mnogi drugi, ali sam uvek za saradnju sa dobrim i poštenim ljudima. Uskoro slede i neka nova iznenađenja, novi projekti. U zadnje vreme fokus mi je bio više na pevanju, takva je situacija posle korone. Svi oni koji žele da me vide na nekom njihovom veselju mogu me uvek kontaktirati. Biće mi veliko zadoovoljstvo.

Hvala na razgovoru Željko, za kraj, imate li poruku za naše čitaoce!

 

PRE SVEGA, HVALA NA UKAZANOM POVERENJU, VELIKA MI JE ČAST ŠTO STE MI OMOGUĆILI INTERVJU ZA “SVET AUSTRALIA”! VELIKI POZDRAV ŠALJEM SVIM VAŠIM VERNIM ČITAOCIMA ŠIROM SVETA, A VAMA SLAVICE I REDAKCIJI ŽELIM SVAKO DOBRO!

Živeli! Voli vas  Željko Stanković -Željo!

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila