Đurđevdanski uranak je tradicija koja se dugo neguje u srpskom narodu. Kako živimo daleko od rodnog kraja teško je u datim okolnostima ispratiti tradiciju.

Ona se međutim, u dijaspori uglavnom manifestuje u obliku muzičkih zabava što je i povod da najavimo „uranak“ koji će se, iu slavu Svetog Đorđa, održati u Sali CO Sveti Sava u Melburnu, 14. maja ove godine.

Sa početkom u 19 časova, posetiocima će se predstaviti vrsni umetnici iz Sidneja i Melburna.

Radmila Misić

Marijana Dimovska

Goran Petrović

Boris Nezirović

Slavče Dinić

Za pesmu će biti zaduženi Radmila Misić, poznata estradna umetnica, vlasnica nekoliko hitova, zatim njena sugrađanka iz Sidneja Marijana Dimovska popularno i sveprisutno ime u ovdašnjim estradnim događanjima, dok će boje Melburna braniti Goran Petrović vrsni interpretator a u isto vreme i organizator ovog lepog događaja. Njih će na instrumentima pratiti velemajstori Boris Nezirović i Slavče Dinić. Moguće da se pojavi još neko ime sa lokalne muzičke scene ali neka to bude kao iznenađenje.

https://www.youtube.com/watch?v=e6cqHxNsjS4

Sve u svemu, pred nama je lep spektakl u najavi pa, ako niste sigurnu gde biste tu subotu, 14. maja proveli, onda se uputite ka naselju Greensborough. Tamo vas čeka izuzetno veče.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila