Olivera Čeha dama umilnog anđeoskog glasa, estradna umetnica, narodne muzike i Vlaške izvorne pesme.

NAJTRAŽENIJA PEVAČICA NA PROSTOROMA SKANDINAVIJE A I ŠIRE JE DIVNA DAMA, OLIVERA ČEHA. NJENA SKROMNOST, PROFESIONALIZAM I GOSTOVANJA, GDE GOD DA SE POJAVI, OSTAVLJA UVEK LEP UTISAK I ŽELJU DA JE OPET SRETNEMO I DRUŽIMO SE SA NJOM. PROFESIONALNO SE BAVI PEVANJEM DVADESET GODINA, VREDNO RADI NA SVOJOJ MIZIČKOJ KARIJERI KOJU NEGUJE KROZ LEPU, NARODNU PESMU SA VLAŠKIM PRIZVUCIMA. SA VELIKIM ZADOVOLJSTVOM MOGU REĆI DA JE JEDNA OZBILJNA PREDSTAVNICA PRAVE VLAŠKE FOLK MUZIKE. BILJANA KRSTIĆ JEDNA OD VELIKIH UMETNIKA I IZVOĐAČA TE VRSTE MUZIKE JOJ JE BILA UZOR, KADA JE TAJ MUZIČKI PRAVAC U PITANJU. A KAKO DOBROM IZVOĐAČU NE PADA TEŠKO DA SVOJE UMEĆE OPROBA I U DRUGIM PRAVCIMA KADA JE PESMA U PITANJU, ZA NJU NEMA PREPREKA. OMILJENA JE MEĐU SVOJIM KOLEGAMA. MARLJIVO JE BIRALA SVOJE SARADNIKE SA KOJIMA JE RADILA, SARAĐIVALA I STVARALA DIVNE PESME KOJE ĆE SE ZASIGURNO SLUŠATI DUGO.

Olivera je još kao dete počela da se bavi muzikom i oduvek je želela da joj pevanje bude opredeljenje. Pohađala je od malena časove pevanja, pevala je u horu i kao devojčica osvojila je drugo mesto u solo prvanju na dečijem festivalu u organizaciji prof. Nenada ilića, a program vodio pokojni Minja Subota. Ta nagrada i dan-danas ima posebno mesto, kako lično, tako i u njenoj zavidnoj karijeri. Isto tako i nagrada koju je dobila 2014. ”OSKAR POPULARNOSTI”, je nagrada koja je uvek motivisala za nove projekte i jedan ozbiljan rad. Dok se prisećala svojih početaka, kroz smeh je prokomentarisala njeno ime “OLIVERA”. Njeni roditelji su joj dali ime po našoj čuvenoj glumici i estradnoj umetnici OLIVERI VUČO KATARINA, koju su njeni roditelji mnogo voleli. Posle završene srednje škole, Olivera se seli za Dansku, gde je iz niza razloga morala da prestane da se aktivno bavi pevanjem. Prioritet je bila porodica, učenje jezika i snalaženje u jednom novom društvu. Vredno je radila i jako brzo postigla da sve te životne sfere što pre savlada. Tvrdoglavo je verovala u sebe i ljubav koju gaji prema pesmi. 2011. godine odabrala je saradnike za njen prvi album i započela novu etapu muzičkog stvaranja.

Saradnici na tom albumu su sve visoki profesionalci. Legendarni i svetski priznati umetnik LELO NIKA, kompozitor DARKO DE ŽAN, BORKO RADIVOJEVIĆ, BLIZANCI, NENAD I PEĐA, DARKO PISNO. Posle izdavanja albuma njena karijera je krenula uzlaznom putanjom. Pozivi za gostovanja, kako u Skandinaviji tako i u Srbiji i ostalim zemljama. Olivera Ćeha je odličan poznavalac vlaške narodne muzike, tako da je 2014. izdala drugi album, koji je kompletno radio gospodin ZORAN MARTINOVIć uz pratnju orkestara ČAROBNJACI. Od tada, pa do danas, uspešno radi i neguje svoj muzicki pravac. Za njen povratak na muzičku scenu, veliku zahvalnost duguje njenom suprugu, koji nije dozvolio da čezne za pesmom.

POŠTOVANA OLIVERA, SEM TVOJIH MUZIČKIH PUTEVA I TVOG ESTRADNOG OPREDELJENJA, ŠTA NAM MOŽEŠ REĆI O SEBI? KAKO BI TE PRATIOCI PORTALA SVET AUSTRALIA BOLJE UPOZNALI.

Moje ime je Olivera Čeha, rođena sam u Donjem Milanovcu u kom sam živela sa svojim roditeljima i bratom. Majka sam troje dece, dva sina i ćerke i ponosna sam na njih, kao i svaka majka. U Dansku kraljevinu doselila sam se sa porodicom. U njoj sam živela sve do par godina unazad. Kako čovek bira i traži to parče neba za sebe, što zbog posla, što zbog drugih povoljnosti, preselila sam se u Švedsku gde i danas živim sa svojom porodicom. Pored pevanja, imam i svoj stalni posao, a kako sam uvek bila željna znanja, edukujem se i usavršavam na poslu kad god mi to mogućnosti i vreme dozvoljavaju.

POSAO ESTRADNOG UMETNIKA NIJE NI MALO LAK. ČESTO SI ODSUTNA I PO NEKOLIKO DANA OD PORODICE. KAKO USPEVAŠ DA TE TEŠKOĆE SAVLADAŠ?

Moja porodica zna da je muzika moja ogromna ljubav i energija koja me pokreće. Zahvaljujući njihovoj podršci koju sam oduvek imala, uspevam da sve savladam. Ponekad osetim blagi umor, ali sve to brzo prođe, kada me sačekaju njihovi zagrljaji i toplina svoga doma. Pokraj porodice, tu su i moje kolege, koji su uvek tu da jedni drugima priskočimo u pomoć kada zatreba. To su divni ljudi sa kojima sarađujem dugi niz godina.

ZAHVALJUJUĆI POSLU KOJIM SE BAVIŠ, OBIŠLA SI MNOGO ZEMALJA, SUSTRETALA SE SA DOSTA KULTURA I OBIČAJA. KOLIKO JE SVE TO UTICALO NA TEBE, TVOJU KARIJERU? I DA LI JE TO UTICALO NEKIM DELOM I NA FORMIRANJE TVOJE LIČNOSTI?

Naravno, sva ta putovanja oplemenjuju čoveka. Ja sunce nosim sa sobom, gde god da idem uvek se trudim, kada je nova destinacija u pitanju, da obiđem znamenitosti i to što je autentično toj zemlji i tom narodu. Često gostujem po evropskim državama, Nemačka, Švajcarska, Austrija, Norveška, Danska, Italija, Rumunija… i uvek čovek može da pronađe nešto novo, da nauči nešto što valja. 2018. godine sam gostovala u Americi, bilo je divno iskustvo i nosim mnogo lepih sećanja sa te turneje. NEW YORK je ostavio jako lep utisak na mene. Upoznala sam fine zemljake koji žive i rade u tom velikom gradu i evo imam prilike da ih sve od srca pozdravim.

Sa Harisom Džinovićem

Sa Kebom

Sa Borkom Radivojevićem

S OBZIROM NA TVOJE AMBICIJE, DA LI MOŽEMO OČEKIVATI OD NEKU NOVU PESMU U SKORIJE VREME?

Ja nikada ne planiram, ako mi se neka pesma dopadne, ja to radim odmah. Pesma nije matematika, pa da se računa jednostavno, ona me pronađe, dotakne dušu i OLIVERA je što pre može snimiti. Ja tako funkcionišem. A naravno u znak zahvalnosti za vreme koje ste mi poklonili, portal Svet Australia će biti odmah obavešten. I nadam se ubuduće lepoj saradnji sa vašim Portalom.

DRAGA OLIVERA, PORTAL SVET AUSTRALIA TI SE ZAHVALJUJE NA USPEŠNOJ SARADNJI, ŽELI TI PUNO SREĆE U BUDUĆEM RADU. KOJU PORUKU BI POSLALA NAŠIM DRAGIM PRATIOCIMA ŠIROM SVETA?

Verujte u sebe, pratite vaše snove i nikada ne odustajte od cilja. Od srca vas pozdravljam, uz želje da ste uvek srećni, zadovoljni i da vas zdravlje i ljubav uvek prati. Srdačan pozdrav za sve ljude širom Planete, Vaša OLIVERA ČEHA!

Slađana Bojović


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila