U luksuznom “Gaslight Clubu” hotela Hilton u Čikagu održana je 9. oktobra svečana, jubilarna proslava 20. rođendana lista “Ogledalo” koju je sa svojim saradnicima priredila cenjena Slavica Petrović osnivač, glavni i odgovorni urednik.

“Ogledalo” ima veliku podršku naših ljudi u Americi jer neguje srpski jezik, tradiciju i kulturno nasleđe, zato i uživa ugled najboljih novina na ovim prostorima.

Slavica Petrović je uvaženo ime u dijaspori, sa svojim zalaganjem i radom čini veliki kulturni doprinos srpskoj zajednici. Pored lista “Ogledalo”, osnivač je “Srpskog filmskog festivala” u Čikagu, glumica je i režiser mnogih pozorišnih prestava Srpskog pozorišta “Mire Sremčević”, takođe u Čikagu.

Današnji razgovor sa njom posvetili smo rođendanu “Ogledala”.

Kakvi su Vaši utisci posle jubilarnog, 20. rođendana “Ogledala”? Recite nam, koje je kulturne manifestacije list “Ogledalo” pokrenuo i sproveo u delo zadnjih godina?

Utisci su božanstveni. Srećna sam i ponosna na naš dvadesetogodišnji rad i posebno srećna što sam okružena divnim saradnicima. Takođe, srećna sam jer je veliki uspeh imati iskreno međusobno poverenje između čitalaca, prijatelja “Ogledala”, reklamera i nas – redakcije. Održati jedan medij van zemlje 20 godina i izgraditi takav jedan odnos, po meni je veliki uspeh.

Čuvena slikarka Gordana Nenadović je specijalno za ovu priliku naslikala portret 

“Ogledalo” je svih ovih godina pored toga što je redovno izlazilo, organizovalo mnoge projekte; svoj radio program 5 godina.

Organizovna putovanja za Srbiju i obilazak istorijskih i značajnih mesta naše zemlje, kao i obilazak manastira.

Organizovalo je izbor “Miss Severne Amerike”, izbor “Male Misice” i “Malog Mistera”, talente, pevače “Proleće u Ogledalu”.

Podržalo je mnoge humanitarne organizacije i projekte i još mnogo toga, kao što su kulturni događaji, filmske premijere i najveći kulturni događaj – “Srpski filmski festival Čikago” gde smo imali goste, najveće zvezde iz sveta filma, režisere, glumce, producente…

Proslava je bila veoma elegantna u prelepom ambijentu autentičnog “Gaslight Kluba” u hotelu Hilton. Ovo mesto ima svoju istoriju postoji od 1953. godine, to je prvi privatni klub u Čikagu a vlasnik je naš Srbin divan čovek Ranko Dabižjević, koji je bio sponzor proslave.

Kakvog je sadržaja bio kulturno-umetnički program i ko je učestvovao od umetnika?

Imali smo divan kulturno-umetnički program, koji je otvorila i o “Ogledalu” govorila presek svih ovih godina, novinar i pisac Mila Filipović, zatim sam ja pozdravila publiku, prijatelje koji su došli da podrže naš rad.

Umetnik Vladimir Dinić svirao je 2 numere klasične muzike na klarinetu. Glumac Milan Popović iz “Srpskog pozorišta Mira Sremčević” govorio je 2 monologa, zatim, nastupila je operska pevačica Slađana Sarić.

Miloš Đorđević je pevao jedan blok i sam sebe pratio na klavijaturama, specijalni gost je bio njegov otac, cenjeni pevač iz Niša Miki Đorđević. Nekoliko pevačkih tačaka je imala mlada pevačica Hristina Ilioska. Svirali su klavijature čuveni muzičari Bane i Saša Đorđević itd… Ostali smo do ranih jutarnjih sati.

Ogledalo je poslužilo sve prisutne goste slavljeničkom tortom i šampanjcem posle večere.

Hvala Slavice na razgovoru; redakcija portala “Svet Austraia” čestita Vam ljubilej.

Hvala Vama i Vašoj redakcij, puno pozdrava svim vašim čitaocima.

Da dodamo da je sponzor ovog izvanrednog događaja bio Compass Arena, odnosno vlasnici Roy i Marija Dobrasinović.

Više fotografija i opširnije o samoj proslavi na sajtu: www.serbianmirror.com

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila