Poznavačite na folk prilikite kaj nas odlično go pametat podemot na Irena Veljovska, temperamentnata crnka koja imaše zabeležiteni festivalski nastapi i česti tv gostuvanja, koi potoa gi reduciraše, pa eden period voopšto ja nemaše na javnata scena, za sega povtorno da blesne vo novo blond izdanie, so sovršena fit figura, so promenet stajling i so golema doza na samouverenost.
Nejzinoto pojavuvanje na snimanjeto na novite emsii na “Merak meana” ne uveri deka kaj Irena mnogu nešta se promenile na podobro i deka taa vo izminaiot period apsolutno rabotela na sebe i na svoeto profesionalno i individulano unapreduvanje. Mnogumina tvrdat deka vo toa najgolemo vlijanie ima proslavenata albanska nutricionistka i fitnes instruktorka Klaudija Ademi, so koja Irena intenzivno drugaruvaše vo izminatiot period, a deka ima vistina vo vakvite pretpostaviki prizna i samata pejačka koja iskreno reče: Klaudija e ona što sekoj treba da go “vkusi” toa ne se opišuva so zborovi. Blagodarna sum na Boga što seušte postojat takvi ličnosti. Inaku za se što se slučuva so mene i mojata individua kako ličnost (nadvorešno i vnatrešno) najzaslužna e mojata volja da rabotam na samata sebe i mentalno i fizički. Jas sum ličnost što postojano saka nešto novo i ubavo, a foto sesii vo princip pravam počesto zaradi profesionalnite potrebi i angažmani.

Irena i Klaudija

Ovoj pat za zaslugite odat kaj proslaveniot šminker Šurbevski, iako najčesto za izgledot sama se grižam i nikogaš ne sum očekuvala nekakva pomoš od nekogo. Iskreno vo ovaa naša profesija najdobrot izbor e koga sam ќe si platiš togaš so gordost gaziš na scenata.

Vidno zabeležliiva e i tvojata sovršena linija na koja očigledno dosta raboteše… Otkri ni nešto poveќe za toa?

Zdrav zivot, ljubov, sreќa, pozitivni misli i lugje. Ednostavno e. Sami si birame kako ќe živeeme.

Zošto odluči od crnka da premineš vo taborot na blondinkite i kako reagiraše javnosta na tvojata promena?

Mojata promena e samo rezultat na toa kolku sum sreќna. Mislam deka nema potreba za dopolnitelen komentar bidejќi ubavo se nosam so nea.

Neodamna se pojavi na snimanjeto na novata sezona na “Merak Meana” kakvi ti se vpečatocite od novite emisii i kakvo beše družnjeto so kolegite?

“Merak meana” e nešto makedonsko što živee vo sekoj dom. Nie sme samo eden ubav enterier vo ona što se vika uživanje. Ona što možam so sigurnost da go kažam e deka nema konkurencija od takov tip. A družbata e spontana i raspeana baš kako što ja gledaat na malite ekrani.


Posle ovie silni vizuelni promeni dali ima nekoi i muzički promeni kaj Irena i što podgotvuvaš novo na muzički plan?

Sekako deka imam vizija i plan za idninata. Možebi seto toa ide sporo no e sigurno i so polna ljubov. Nema da otkrivam vo momentov, no vetuvam deka ќe najavam blagovremeno.

Se razbira na kraj glavnoto prašanje što se slučuva na ljubovno pole i dali Irena e vljubena?

Ljubov DA. So golemi bukvi. No zaradi uroci i dopolnitelni prašanja ќe si go čuvam samo za mene se do momentot koga ќe odlučam da go spodelam toa so javnosta.
Biba KRNČESKA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila