Sezonata na svadbite konečno se otvori. Iako najdolgo se čekaše dozvola za ovoj najvesel čin sepak mladencite dočekaa da organiziraat svadbi, pa vo duhot na situacijata novata pesna na legendarniot Dario se pokaža kako vizonerska.


Imeno ovaa naša pop zvezda pred edna nedela go promovraše singlot “Koj čeka ќe dočeka” koj tekstualno zvuči kako vistinsko proroštvo zatoa što vo del od stihovite se pee:

– Koj čeka ḱe dočeka, dobra stara izreka, so nea ḱe bidam doveka! Nema sila, što ḱe može mila, da ja spreči taa naša svadba, svadba golema!

I ete svadbite navistina počnaa da se organiziraat na zadovolstvo na site, a Dario kako kantavator se čini go pogodi vistinskiot moment za vistinskata pesna. Negovata izjava odlično ja pojasnuva celata ideja okolu novata pesna:

Ova e pesna za novi početoci, pesna za poubava idnina, pesna za site nas, vesela, sreḱna, opuštena i po malku humoristična. Iskreno se nadevam deka naskoro site zaedno ḱe dočekame pak da se raduvame na svadbi, rodendeni, zabavi i koncerti, na site ubavi momenti vo životot. Na zdravje! – porača Dario.

Osven Dario pesnata ja potpišuva i Kristijan Gabroski koj go napravi aranžmanot, a dopolnitelno vnimanie predizvikuva i video animacijata što ja izrabotil Riste Škortov.


Inaku ovoj muzički novitet Dario i go ponudi na svojata publika posle edna godina pauza odnosno posle minatogodišniot singl “Ej živote” koj isto taka go raboteše zaedno so Kristijan Gabroski.

Karierata na Dario Pankovski traee dobri 40 godini, a osven kako solist beše uspešen i kako vokal na bendovi koi uživaa golema populanost vo osumdesetie i devedestite godini od minatiot vek. Poslednata decenija Dario izdava singlovi na odreden vremenski interval, a pred tri godini snimi nekolku pesni i za hrvatskata diskografska kuka “Croatia Records” za koja gi prepea hitovite “Žena za sto godini” i “Što e moe ќe si dojde” na hrvatski jazik.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila