Estradnata dama koja e prepoznatliva po svoite zavodnički zeleni oči, ubavata Viki Srebrova denovive prestojuva vo Dojran, kako bi gi izbegnala skopskite goreštini koi vo ovoj period od godinata se neizdržlivi. Taa prestojot vo ova makedonsko letuvalište go koristi kako što ni reče za da se relaksira od postojanata psihička presija koja ja nametna zdravstvenata kriza i socijalnata distanca koja celiot izminat period ja praktikuva:

“Veruvajte celata ovaa situacija site psihički ne optereti. Jas so svoite deca se držam na distanca, a vnučinjata nemožam da si gi izguškam zaradi stravot koj ni go nametnaa. Ednostavno tie se pomladi, aktivni, poveќe imaat kontakti i najdobro e da ne bideme prečesto i preblisku zaedno. Iako ni toa ne e garancija, sepak mora da se povede i lična odgovornost. Što se odnesuva do odmorot jas lično preferiram more i najčesto moja destinacija bila Grcija, no kako što rekov zaradi celata situacija ni ostana edinstven izbor ezeroto pa tuka dojdov so sinot Vladimir malku da promenime ambient” – otvoreno ni prizna Viki.

Viki so ќerkata Elena

Na našeto prašanje dali nešto muzički sprema i dali ќe se pojavi na nekoj od predstojnite festivali vo Lešok ili Ohrid, Viki decidno odgovori:

“Ne, ovaa godina ne ostavi prostor ništo da se planira, ušte pomalku da se sraboti. Situacijata e takva što site životarime vo nekoja letargičnost očekuvajќi nekakvi dobri vesti koi nikako da stignat. Nema volja ni za pesni ni za festivali. Jas sum čovek koj reagira spontano i nemožam da se prepravam. Ako nemam raspoloženie nemožam ni da glumam deka sum raspoložena. Se što pravam, pravam prirodno, ne sum izveštačena pa taka nemožam ni da se prepravam deka se e super koga ne e.

Viki so Ani Malinkova

Viki Krume Spasovski Atina Apostolova i Nina Nikolovska

Nema da se pojavam ni na Lešok ni na Ohrid fest, nekako ne mi se predizvik veќe ni festivalite. Momentalno sum vo tek so aktivnostite na Združenieto na Estradni umetnici i se nadevam deka ќe se izborime za promena na našiot status. Se družam privatno so dragite moi kolegi Krume Spasovski, Atina Apostolova i Ani Malinkova i so niv često peeme ama za svoja duša”– vo svoj stil iskreno ni otkri Viki.

Viki Stebrova

Na kraj ne moževme da ne ja prašame dali postoi kaj nea barem želba za povtorno da se vrati na ekranite?! Ako ne kako pejačka togaš barem vo uloga na TV voditelka, zatoa što mnogu gledači seušte živo se seќavaat na nejzinata “Vikivizija”?!

“Ostanuva otvorena taa opcija, no kako što rekov mora najprvin da se stabilizira situacijata so virusot za da razmisluvame za nekoj TV angažman vo idnina”.

Viki i Dobrila

Prestojot vo Dojran Viki go iskoristi za da ja poseti i svojata draga koleška Dobrila Čabriќ koja e prepoznatliva po iskrenoto gostoprimstvo, a nivnata zaednička fotografja predivika oduševuvanje od mnogute fanovi što ovie dve dami gi sledat preku društvenite mreži.

Biljana KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila