Harizmatična, posebna, vlasnica raskošnog vokala, emotivna i svoja, Gaga Filipović. Širom sveta radosno dočekana na brojnim nastupima, odgovara svojoj publici istom energijom, onom kojom vas prosto oduševi i tokom razgovora.

Hvala Vam Gaga što ste se odazvali pozivu za ovaj intervju.

Pre svega moje je zadovoljstvo sarađivati sa dobrim i uspešnim ljudima ovog divnog portala. Rade Berak je čovek velikog srca, a samim tim i njegov tim, između ostalog i ti Nataša 🌞

Još od 2005. sam počela sa vama saradnju, jer moja druga kuća je Australija. Svaki dan u poslednje vreme osećam miris Australije i slike se smenjuju u mojoj glavi. Da, ta zemlja je moja druga kuća zbog same topline tih ljudi, kako ih ja od milošte zovem “mojih kengura”. U Australiji sam bila bar 15 puta ako ne i više i to mi je najdalji, a najlepši put. Volim avanture, doživljaje i najdraže prevozno sredstvo mi je avion.

Pasionirani ljubitelj pasa, odnosno “cuka” kako Gaga kaže

Recite nam nešto o svom rodnom kraju i djetinjstvu

Moj rodni kraj je Ugljevik, to je jedno divno mjesto gdje priroda nije narušena.
Moji dani detinjstva se ne mogu porediti ni sa čim, jer takvo djetinjstvo bi mnogi poželeli. Imala sam dobre roditelje, a kad kažem dobre, mislim na vaspitanje, slobodu u svakom pogledu, sigurnost, mirnu luku, zdravu porodicu. Detinjstvo sam provodila tako što sam prvo završavala školske obaveze, a posle toga igra koja nije imala granice. Leto, kupanje na reci svaki dan, lutanje sa drugarima po šumama, kao i da sestrom Slavicom – Sajom i bratom Slavišom-Bajom. Moj nadimak Gaga su upravo brat i sestra dali i zato u svetu estrade ja s ponosom nosim ovaj nadimak. Dok ovo govorim smenjuju mi se osećanja suza i smeha jer me vraća u prošlost, tu prelepu prošlost. Pustolovine, avanture, pećine, sve što dete zamisli mi smo doživeli. Zima, sneg, sankanje i druge igre na snegu… Bili smo modri od plivanja i sankanja ali zdravi kao dren.

Počeci bavljenja pjevanjem?

Moji počeci pevanja su bili u ranom detinjstvu, vezani su za školski hor i KUD “Rudar” Ugljevik. Nizala sam velike uspehe kao solista u tom horu, obišli smo pola sveta i imala sam svoje solo tačke gde sam pevala i ozbiljnu, a i lepu narodnu i zabavnu muziku. Po profesiji sam rudarski tehničar, rudarsko-geološki smer.

Albumi i singlovi?

Prvi moj album je izašao 1998. pod nazivom “Oko tvoje garavo”, a drugi nosi naziv “Zapali me” i to je definitivno pjesma po kojoj me svi znaju.  Album stare izvorne muzike sam objavila 2005, a 2012. album “Ludujem”.
Izmedju albuma sam snimala singlove, “Jedan kroz jedan”, “Srce lutalice”, “Luče”, “Ako mi ne pokloniš ljubav”, “Trunka sreće”, “Čiči mič”i, “S trubačima ću ti doći”…itd.

https://www.youtube.com/watch?v=1beA0qHwEhc

Saradnici na Vašim projektima?

Moji saradnici, tu je zaista puno eminentnih imena, ako nekog zaboravim neka mi niko ne zameri. Moji saradnici znaju da sam imala puno životnih oscilacija. To su: Cvijan Kojić Čarli & Caki, Zlaja Timotić, Miroljub Brzaković Brzi, Jasmina i Milenko Jakšić, ekipa Nešvil studija, Dražen Bojić, Boćo Ruma, Siniša Kajmaković, Dragan Dmitruk Čičak, sa pokojnim Borom Drljačom i Jovanom Perišićem sam snimila po duet, ima još saradnika ali vremenom ću ih sve spomenuti.

Sa Goranom Čomorom na BN Televiziji

Trenutno mesto boravka jeste moj Ugljevik. Obzirom da sam dosta putovala, baš puno, zbog posla, posle rada treba i odmora a Ugljevik je mirno mesto, to mi je odgovaralo kao i sada, naravno. Uz to, Ugljevik je blizu Beograda, Sarajeva pa i Zagreba, nekako sve je tu i nisam imala razlog za selidbu. Često sam zaista bila na putu, mogu teći u toku jedne godine možda sam mjesec dana bila kući. Ali to stalno odsustvo je počelo kada je moj sin Vladimir odrastao i stasao u jaku i sigurnu ličnost. Kako ja to kažem, on je moj izvor života, majkin Vladimir.

Sin Vladimir

Moja porodica, e tu se opet prepliće seta, tuga i radost. Veoma rano izgubila sam brata Slavišu, oca Slobodana, majku Milenu, moje heroje, a samim tim i moj sin ostaje bez svojih,  Gospode Bože, deke, bake, ujke…Ta bol! Ali oni su sa nama, to osećamo, prate nas i čuvaju. Moj sin je moja porodica, pa daće Bog da se proširimo, sve u svoje vreme. Ljubi majka! Imam takodje sestru i njenu porodicu i opet sam srećna. Veselog smo duha, verujemo u Boga i tako idemo dalje, putem zdravlja i sreće. Ali ja mogu reći da sam iz države Maxirius, jednog dana odaću vam tu tajnu, za sada neka to bude moja slatka tajna. Od hobija volim pisanje bajki i slikanje.
Što se turneja tiče obišla sam skoro celi svet, čak sam i u Kini pevala jer tamo sada boravi moj sin, predaje deci engleski jezik a upisao je i fakultet, Muzičku akademiju, smer obrada zvuka.
Tako da sam i tamo pevala….

Sigurna sam Gaga, da imate brojne anegdote s Vaših putovanja…

Anegdote, da, recimo turneja po čitavoj Americi. Znala sam iz Njujorka letjeti za Las Vegas sa minus 27 na plus 30, u istom danu. Kako se kalio čelik… haha, eto tako. Ili anegdota Bronks, svima poznat grad iz filmova. A zaista je kao na filmu. Ustanem ja ujutro, nisam svjesna gdje se nalazim, stavim kačket i naočare, krenula malo da prošetam. Od umora nisam ni bila svesna u kom se dijelu grada nalazim. Čujem tako predivnu muziku dok šetam, u jednom frizerskom salonu crnkinje rade i igraju u ritmu muzike, e to me fasciniralo . Trebali su mi dopuna za telefon i cigarete, udjem ja u jednu prodavnicu preko puta i kupujem, uzmem novac da platim…Kaze mi prodavac, novac je fals, ovo je Amerika. Mislili su za mene da sam Francuskinja. Ja se zaledila. Pogledam levo, desno, sve crnci, nije baš prijatno iako volim sav svet. Tada postajem svesna da sam u crnačkom delu grada. Samo je sreća moja što sam u životu bila brža od Matrixa i nikada leđa ne okrećem, to me je život naučio. Vadim drugu novčanicu i u glavi mi odzvanja-samo da bude ispravna, a pritom se dva tipa dogovaraju da me opljačkaju.

Srećom, taj novac je bio ispravan! Izlazim, ali kao što rekoh, sve vidim, a navodno ništa ne vidim. Ugledam ratnog vojnog veterana bez noge, u kolicima, prosi…Dam mu 20 dolara i tu dobijam na vremenu dok mi priča kako je ratovao u Vijetnamu. Ja posmatram krajičkom oka tu dvojicu što me čekaju na uglu i pravim se ono, kao opušteno. Jedan čeka ako krenem desno, drugi pravo. Shvatila sam da tu blizu ima pešački prelaz, hvatam maglu, brzo se okrećem na levo, prelazim ulicu i spasavam se. Ulazim u taxi! A njih dvojica, onako, baš otresoše rukama, u smislu: Ovo je nemoguće!

Reklama za “Aqua Viva”: Sa gospođom Cvetom Berak 2014. na Adi Ciganliji u Beogradu

Tako da od njihovog lakog plena ne bi ništa. E, od Filipovića sam ja, rekoh.
Najviše anegdota imam iz Australije, ali o tome ćemo drugi put, o Cveti i Radetu Beraku i njihovim Šturcima… mi smo kućni prijatelji. Ovom prilikom ih puno pozdravljam i poručujem: Kenguri moji, volim vas i imam poziv za Australiju od moje koleginice Vesne Kobre, želi da dođem tamo jer nas dve u paru radimo kao deset ljudi. Tako da je moguće i da se vidimo uskoro, ljubite mi moju Debi. O Australiji knjigu mogu da napišem, ali o tom, potom, videćemo.

Motori su jedna od pasija Gage

Moramo, nažalost i o sumornom vremenu Korone nešto reći. Kako je ono Gaga uticalo na Vas?

Obzirom da sam ja jako puno radila, kada je proglašena Korona bila sam u Švajcarskoj i samo sam Boga molila da se vratim kući, samo kući. Bila sam željna kuće to vam opisati ne mogu. Meni je ta izolacija trebala da se saberem. Ja sam znala recimo biti u Njemačkoj i dok radim, mozak mi blokira da ne znam u kojoj sam zemlji. Pitam goste: Gde sam ja sada, normalno, gosti misle da se šalim. Kažu: U Frankfurtu Gago, ne zezaj. A ja ono, šatro kao: Moram malo da vas zezam…A istina je da nemam pojma gde sam. Samim tim trebao mi je odmor i meni je ovo sve tako prošlo, relaks, šuma, šetnja, moji psi Čupka i Maks. Ja samo znam iz iskustva da se dobro organizujem. Sada evo, ponovo kreće posao. Yesss!!!


Draga Gaga, koja je Vaša poruka na kraju, za naše čitaoce?

Budite brzi u svemu, ali dovoljno spori za sebe, budite zdravi kao sunce, srećni i uporni, čistog srca i uma.

Voli vas vaša Gaga F.!

Ja Vam u ime redakcije i u svoje ime želim mnogo zdravlja i svake sreće i blagostanja u Vašem životu i radu. Mnogo hitova i da se što pre družimo na Vašim nastupima širom sveta.

Nataša Glamočanin


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila