U čuvenom gradu Kraljevu poznatom po dobroj pesmi, muzici i vrhunskim umetnicima koje je iznedrio, održaće se u avgustu mesecu do sada neviđen muzički spektakl na kojem će učestvovati stvaraoci srpske narodne muzike, čuvari tradicije i našeg kulturnog nasleđa, četiri veličanstvena umetnika harmonike Vlada Panović, Novica Negovanović, Miša Mijatović i Aleksandar Sofronijević. Ceo program pratiće orkestar Vlade Panovića.

Pored pomenutih umetnika, rodom su iz Kraljeva i okoline, naše velike zvezde: Dragan Živković Tozovac, Lepa Lukić, Snežana Đurišić, Vesna Zmijanac, Moma Stanojević,

Raša Pavlović, Tomislav Čolović, Snežana Đerdan i Predrag Negovanović itd…

Velemajstori harmonike: Miša  MIjatović i Novica Negovanović (sede), Vlada Panović i Aleksandar Sofronijević (stoje)

Iz kratkog razgovora sa umetničkim rukovodiocem narodnog orkestra RTS-a Vladom Panovićem saznali smo više detalja:

Koncert će se održati 5. avgusta 2021. godine u centru Kraljeva na otvorenoj bini, pod nazivom “Zlatne harmonike Kraljeva”.

Ideja je da se Kraljevo promoviše kao jedan od najznačajnijih muzičkih centara jer je dalo najveća muzička imena. Zapravo, nas četvorica smo svi sa titulama “Prva harmonika Jugoslavije”. Na koncertu će se prestaviti i naši gosti mladi pevači kao i mladi harmonikaši. Odaćemo poštu Predragu Živkoviću Tozovcu i pokrenuti incijativu za festival narodne muzike. Sve će prenositi Radio Televizija Srbije!

Ostaje nam da poželimo umetnicima veliki uspeh i da sačekamo ovaj vanseriski program o kojem će mo po završetku sa zadovoljstvom ponovo pisati.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila