Konjske trke u Australiji su izuzetno popularan događaj. Naročito kad su u pitanju trke za određeni kup. Posebno je atraktivan Melbourne Cup koji je svetska atrakcija i državni praznik u Viktoriji. Međutim, ništa manje nije privlačan ni Sidnej koji je podigao novčanu vrednost trka da se čoveku zavrti u glavi.

Danas je u Sidneju bio “Cup Day” sa trkom ja 3200 metara za gradski kup ali je ipak jedna od glavna trka bila broj 3 koja se zvala “Polytrack Provincial Championship”.

 

Za nas je interesantno da smo na Randwick Racehorse primetili jednu damu sa šeširom i minićem, koja je mamila uzdahe i znatiželjne poglede, kako bukmejkera tako i običnih posmatrača. Da stvar bude još interesantnija bila je to naša Dragana Lazić, pevačica u silnom usponu.

Ne znamo koliko se Dragana bavi klađenjem na konje ali ono što je bitno ona je u toj glavnoj trci odabrala konja, uplatila 100 dolara, po 50 za pobedu i plasman u prva tri i – njen izbor, konj po imenu Christal Breeze je pobedio! Lazićka je graciozno otšetala do šaltera i podigla svojih 400 i nešto dolara.

Nema sumnje da će večeras u srpskom klubu Bonnyrigg gde nastupa sa velemajstorom Goranom Zarićem, častiti prijatelje koji će joj, suma-sumare sve to kroz bakšiš, višestruko vratiti.

Dakle, Draganče ono baš, svakim danom u svakom pogledu, sve više napreduje.

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila