Pišući o estradnim umetnicima i umetnicima iz drugih oblasti, od čega sam sa nekima ostvario i prijateljske odnose, bilo je situacija koje su mi se zauvek urezale u pamćenje. Nije šala, u pitanju je više od 40 godina. Zato ću ovde, na otvorenoj sceni, pokušati da se setim nekih zanimljivih detalja iz tih druženja. U to vreme sam bio dopisnik izdavačke kuće „TV Novosti“ iz Beograda, a prvenstveno sam pisao za njihov muzički magazin „Sabor“ kojeg danas, na žalost, nema. A bio je, na neki način, muziči manifest. Osnovali su ga, nedavno tragično preminuli kralj narodnog melosa Šaban Šaulić i Lepa Brena. I gurao je dok je moglo, sve dok nisu počeli duvati neki „drugi vetrovi“. Redosled sećanja nije hronološki, već onako đuture, kako koje navire.

Stariji ljubitelji muzike se sigurno sećaju Gordane Adamov, Lepe Lane koja se pojavila na sceni početkom 80-tih godina prošlog vekao kao direktan pandan Lepoj Breni koja je uz pomoć Minimaksa rušila sve muzičke barijere. Lana je bila skromnija osoba ali bez sumnje lepša žena od Brene i što je, bar mene, impresioniralo, bila je potpuno prirodna bez silikona i botoksa.

Nije Lana uspela dostići a kamoli prestići Brenu ali je svakako bila kvalitetna pevačica. Sa pesmama poput „Pričao si da me voliš“, „Pozovi me“, „Ciganka“… svakako je imala svoj krug obožavatelja, a to će joj omogućiti i mi u dijaspori da je čujemo i vidimo. U mom slučaju i da je upoznamo. Bilo je to početkom 90-tih.

Na jednoj zabavi u naselju St Albans u Bingo centru, Lepa Lana je gostovala sa pokojnim legendarnim Cunetom. Njen nastup je bio baš fascinantan i za to je nagrađena burnim aplauzom i uzvicima. Ja sam bio srećnik koji je uspeo čak i da zapleše sa njom što se vidi na priloženoj fotki.

Posle toga smo se videli još par puta, u restoranu „Vardar“ koji je držao nekadašnji rukometaš Dule Ivanović i u restotanu „Jugoslavija“ od Marije Brkić. Oba su se nalazila na nekada čuvenoj Getrude ulici u Fitzroy-u. Posle toga je nikada nisam ni video ni čuo i zaista ne znam da li je nastavila sa karijerom ili se posvetila porodici. Ako neko zna nek mi javi.


4 KOMENTARA

 1. Poštovani gospodine,
  Sad sam video Vaš članak, pa evo odmah uzeh, kao verni Lanin obožavalac, i da Vam odgovorim. Lepa Lana je zaista jedna divna osoba, plemenita i dobroćudna osoba, a i veoma lepa žena, kao što rekoste. Lično mislim da joj nema premca na prostorima ex Jugoslavije po lepoti, šarmu, osmehu… Inače, Lana se i dalje bavi pevanjem naravno, ali kao što rekoste, sada duvaju neki drugi vetrovi, pa se Lana ređe pojavljuje na TV ekranima, ali je i dalje prisutna na estradnoj sceni. Od 1995. godine nažalost nije snimila nijedan CD, ali katkad snimi nove pesme koje se mogu naći na Youtube kanalu (pod imenom Lepa Lana, Gordana Adamov Lana ili Lana Adamov). Dve najnovije pesme Lepe Lane su: “Kad volim” i “Pogledaj u moje oči”. U ovom odgovoru ću Vam postaviti link s Youtube kanala s najnovijom Laninom pesmom “Pogledaj u moje oči”, tako da ćete moći i čuti i videti Lepu Lanu nakon toliko godina. Veliki pozdrav od velikog Laninog obožavaoca. Sretno, Vesko
  Link za Laninu pesmu “Pogledaj u moje oči”: https://www.youtube.com/watch?v=D1zKqiTYDYw

 2. EVO SLUČAJNO MI KAŽE POZNANICA ZA OVAJ ČLANAK,A DRAGO MI JE DA JE MOJ PRIJATELJ VESKO VIDEO TAKOĐER ISTI.MOLIM VAS UĐITE NA MOJ FB,GORDANA ADAMOV I BIĆEMO U KONTAKTU.

 3. Poštovani gospodine,
  Sad sam se dopisivao s gospođom Lanom Adamov i rekla mi je da Vam dam njen broj telefona. Molim Vas kontaktirajte me na moj e-mail: veskoblazic@gmail.com kako bih Vam ostavio Lanine brojeve telefona na koje je možete pozvati i čuti se s njom.
  Njena facebook adresa je Gordana Adamov

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila