Pišući o estradnim umetnicima i umetnicima iz drugih oblasti, od čega sam sa nekima ostvario i prijateljske odnose, bilo je situacija koje su mi se zauvek urezale u pamćenje. Nije šala, u pitanju je više od 40 godina. Zato ću ovde, na otvorenoj sceni, pokušati da se setim nekih zanimljivih detalja iz tih druženja. U to vreme sam bio dopisnik izdavačke kuće „TV Novosti“ iz Beograda, a prvenstveno sam pisao za njihov muzički magazin „Sabor“ kojeg danas, na žalost, nema. A bio je, na neki način, muziči manifest. Osnovali su ga, nedavno tragično preminuli kralj narodnog melosa Šaban Šaulić i Lepa Brena. I gurao je dok je moglo, sve dok nisu počeli duvati neki „drugi vetrovi“. Redosled sećanja nije hronološki, već onako đuture, kako koje navire.

Svi znaju kako je Seka Alaksić na prečac osvojila estradnu scenu. Dinamičnim pesmama i eksplozivnon koreografijom prosto je umarširala na sam vrh te estrade. Pesme poput „Ej da sam muško“ i „Crno i zlatno“ su je katapultirale i donele joj slavu mnogo veću i širu od same Srbije.

U Australiji je prvi put gostovala u aprilu 2004. što će reći, pre 15 godina. Nastup je bio u naselju Wantirna, u prelepoj recepciji Gold Star čiji je vlasnik bio naš čovek Rajko Ivanić. Seka je stigla u pratnji menadžera i tadašnjeg dečka a muzička pratnja joj je bio poznati virtuoz iz Sidneja Nebojša Malinović Medex. Za njen nastup pred prepunom salom urađena je i improvizovana bina u catwalk stilu tako da je drmotresna Zvorničanka mogla da osim glasa, pokaže i svoje seksi atribute kojima ju je majka priroda bogato nagradila.

Seka se tokom nastupa čak tri puta presvlačila ali joj je, kako je sama rekla, uvek najomiljenija crna kratka kombinacija koju naziva haljinom. U celom tom zanosu nije marila ni što su joj sevale crne gaćice, a poprsje samo što nije ispalo na „izvol’te“. Usput je na brzinu prelistala i Srpski glas čiji sam tada urednik bio a koji je njenoj australijskoj turneji poklonio veliku pažnju.

Sve u svemu, Seka je upravo tim prvim gostovanjem naprosto pokorila ovdašnju dijasporu. Posetila ju je još jednom oko Nove godine, a za najluđu noć 2013. je nastupila u Heritage Bar Receptions u Eppingu. Tada je baš, ono što se kaže, napravila rusvaj. Bila je već udata za kiks boksera Veljka sa kojim danas ima sina Jakova.

Na mikrofon me nekoliko puta “prozivala”: “Ajde, Radeeeee”!

Tu i tamo se čitamo na Facebook ili putem Instagrama. Žena je lafčina tek takva.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila