Pišući o estradnim umetnicima i umetnicima iz drugih oblasti, od čega sam sa nekima ostvario i prijateljske odnose, bilo je situacija koje su mi se zauvek urezale u pamćenje. Nije šala, u pitanju je više od 40 godina. Zato ću ovde, na otvorenoj sceni, pokušati da se setim nekih zanimljivih detalja iz tih druženja. U to vreme sam bio dopisnik izdavačke kuće „TV Novosti“ iz Beograda, a prvenstveno sam pisao za njihov muzički magazin „Sabor“ kojeg danas, na žalost, nema. A bio je, na neki način, muziči manifest. Osnovali su ga, nedavno tragično preminuli kralj narodnog melosa Šaban Šaulić i Lepa Brena. I gurao je dok je moglo, sve dok nisu počeli duvati neki „drugi vetrovi“. Redosled sećanja nije hronološki, već onako đuture, kako koje navire.

Stela je po mnogo čemu posebna osoba. I pored toga što je imala sve predispozicije da se vine u sam vrh estrade, ostala je dosledna izvornoj narodnoj muzici. Lepa do bola, što bi rekla moja pokojna baba, ali i glas kao u slavuja. Stela je nekada bila udata za čuvenog kompozitora i harmonikaša Miška Živanovića sa kojim ima ćerku koja se bavi manekenstvom.

Negde početkom 2000-tih je gostovala u Australiji, zajedno sa proslavljenim harmonikašem Branimirom Đokićem i kolegom koji danas živi u Švedskoj Miladinom Vukovićem Miločajcem. Upoznao sam je na koncertu u sali u Geelongu i tada me je baš „osvojila“ svojom toplotom i retko viđenim šarmom. Instantno smo postali prijatelji zauvek.

Nekoliko dana kasnije, nastupila je u sali crkvene opštine Sveti Sava u Greensborough. Pre nego što je počela sa pevanjem, onako, javno, pred oko hiljadu ljudi, kaže: „Rade me je toliko izljubio da ne pamtim da sam toliko poljubaca primila zajedno u životu“. Nastao je opšti smehotres u sali. Naravno da to nije bilo tačno ali je postiglo efekat jer se čulo dobacivanje: „To Rade, majstore“, „Vidi ti mangupa“, „Ima Cveta da te pošalje u jednom pravcu na Mars“… A ko ne bi ljubio to lice lepotice kakva je Stela. Kao puter glatko.

RADE BERAK 

Sa Stelom sam putem emaila, pa posle i Facebooka održavao kontakt. Čujem da se povukla u miran život, da retko nastupa iako je član Upravnog odbora Estradnog udruženja. Ubeđen sam da ova do bola lepa žena, ima i te kako još mnogo da ponudi narodnoj muzici. Za uživanciju evo linka za jednu od njenih prelepih pesama „Vetrovi ljubavi“ koju je izvela na Moravskim biserima 2005:


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila