Jedna od onih estradnih umetnica koja koja živi u Australiji, za koju bismo mogli reći da je devojka iz komšiluka, svakako je Sonja Duković, poznatija po nadimku Sonja Dinamit. Žena krhke ali lepe građe je upravo to – dinamit. Živi sa svoje troje dece u Sidneju ali nikada ne krije da joj je Melburn ništa manje drag jer, u najlepšem gradu na svetu, ima ogroman broj prijatelja i kolega. U Melburnu će krajem ovog meseca (29. septembra), nastupiti kao gost u okviru “teatarske večeri” u organizaciji Makedonskog teatra Melburn. Naravno, rado je viđena i u svim drugim gradovima Australije.

Da spomenemo i to da je sa svojim kolegama, redovan učesnik u restoranu “Kafana na vodi”, što je, kako samo ime kaže, upravo to, improvizovani restoran na brodu koji plovi sidnejskim zalivom i održava se svakog meseca.

Iako je prilično dugo na estradi, Sonja je tek nedavno snimila album za izdavačku kuću “Senator” iz Bitolja. Na albumu se nalazi 9 predivnih pesama na makedonskom jeziku, što I ne čudi, budući da je rođena u Skoplju. Evo tih pesamna: Lele Bože, Bum ke bide bum, Zapejte gosti, Žena nezamenliva, Nevesta nakitena, Veselo veselo, Se ili ništo, Goram, Tuđina prokleta.

Isto tako, boravak u Makedoniji je iskoristila da snimi uživo i video album uz pratnju grupe „Fontana”. Opet, pored niza nastupa u Makedoniji, pojavila se nekoliko puta i na Sezam televiziji u Srbiji i uspostavila tesnu saradnju sa producentima te izdavačke kuće.

Za to što u svojoj karijeti nema mnogo više albuma ima mnogo opravdanih razloga o kojima je dosta rečeno i napisano, ali zato je rado viđena na svim vrstama zabava, bilo da su u pitanju svadbe, krštenja ili društveni događaji.

Poznanstvo sa poznatim pevačem i kompozitorom Peđom Medenicom, donekle će izmeniti njen tok karijere. Upravo joj je ovaj hitmejker uradio pesmu “Opet srce diše” koja je već na prvo slušanje pravi hit. Tu je još nekoliko demo snimaka koji treba da zaokruže njen album prvenac na srpskom jeziku koji će se, nadamo se, pojaviti uskoro! Mi joj to naravno od srca želimo.

Sudeći po reakcijama njenih kolega kao i poštovalaca njene interpretacije biće ovo hit koji će trajati i postati neizbežan na veseljima.

Sonja Dinamit koja je kako spomenusmo rođena u Skoplju pre trideset i neke godine, podjednako dobro govori i peva na srpskom i makedonskom jeziku, što je samo adut više u njenim rukama.

Ovu vrckavu brunetu, tihe naravi, možete videte na njenoj Facebook stranici, a takođe, ako želite da je angažujete za vaša veselja, pogledajte na reklamu sa strane.

R.B.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila