Piše: Rade BERAK

Tokom duge i bogate novinarske karijere imao sam prilike da se sretnem sa mnogim poznatim ličnostima iz raznih društvenih sfera. Zato ću ovim „mini feltonom“ pokušati da iz naftalina izvadim neke najzanimljivije susrete. Oni neće biti hronološki složeni već onako đuture, na koju fotku u tom trenutku naletim.

 

Upoznavanje u Euro Star restoranu

Tatjanu Lazarevsku sam upoznao u „Euro Star“ restoranu u Melburnu. Nisam siguran da li je bila 2014. ili godinu dana kasnije, ali je bila zima jer je došla u budni. Taj susret će obeležiti jedno uzajamno poštovanje koje traje i nema razloga da ne bude zauvek.

Par susreta sa Tatjanom i Novicom

Ona je tada, sa suprugom Novicom Vasilevskim koji je takođe pevač i sa dva sina, Petrom i Stefanom odlučila da se za stalno naseli u Melburn. Period privikavanja, nostalgija, nova sredina, novi ljudi… samo su deo onoga sa čim se većina doseljenika na peti kontinent susreće. Ni Tatjani i njenoj porodici nije bilo lako. Osim toga, nedostajao je onaj estradni glamur na koji su navikli u Skoplju, ali odlučili su se žrtvovati, pre svega za svoja dva sina i, pokazaće se da je to bio – pun pogodak.

U bekstajdžu The Heritage Receptions

U klubu “Vojvodina” na koncertu Ane Bekute

U “Neret Receptions” na koncertu Zorana Vaneva

Danas su Tajči, kako je iz milošte zovem, i Novica, situirani ljudi. Oboje imaju stalno zaposlenje a muzika im preko vikenda dođe kao opuštanje za dušu, za lečenje nostalgije, a svakako i za popunu budžeta jer treba sinove koji su u tinejdžerskim godinama, iškolovati i izvesti na put.

Veselog duha, vrckava i šoumen bez mane, i zgodna, Tajči sama ili sa Novicom stalno gostuje po gradovima Australije. Njen muzički repertoar je izuzetan. Osim bezvremenskog hita „Ace, Ace“ i „A bre čičo“ koji su joj obezbedili evergreen mesto na makedonskoj estradi, ona bez problema interpretira i srpske, bosanske i ostale hitove sa prostora bivše zajedničke države. Tim povodom, ona je sa svestranim muzičarem-pevačem iz BiH, Admirom Tokićem, lansirala „Balkan Beats Night“ šou gde se okuplja, pre svega, srednja generacija i gde srcu daje oduška.

U “Sheldon Receptions”

U različitim vremenima restorana “Korzo” u Caroline Springs gde je Tajči nastupala

Sa Tatjanom se ne viđam često, sretnemo se na nekim koncertima poznatih pevača iz starog kraja ili slučajno, kao što je to bilo pre mesec i nešto dana u Sidneju kada su nastupali u „Antiko“ na Beverly Hillsu. Uvek su ti sureti prijatni i iskreni. Privatno se ne družimo jer verovatno razlika u godinama i različiti pogledi na svet čine svoje, ali ja se baš uvek obradujem kad sretnem i nju i Novicu jer o njima imam najlepše moguće mišljenje.

Drago mi je što su prebrodili početne muke kao i svi mi i što su formirali krug prijatelja sa kojima se druže. Njihova imena se svugde, u krugovima u kojima se ja krećem, izgovaraju sa poštovanjem i divljenjem.

U “Ferrero Receptions” prilikom gostovanja estradnih umetnika iz Makedonije. Na slici sa: Bogi Kirkovska, Marijana Novačevska čuvena estradna umetnica (i ona će biti deo priče u nastavcima koji slede) i junakinja ove priče Tatjana Lazarevska

Oni su, bez sumnje, zvezde ovdašnje estrade a u isto vreme sasvim obični ljudi koji će sa vama bez problema popiti kafu (ja i rakiju) i popričati i o temama koje nemaju dodirne tačke sa muzikom. Na sceni je harizmatična, ali i pored toga nosi neverovatnu toplinu u duši i potrudiće se da ispoštuje svakog svog pratioca i obažavaoca.

Slobodno bez zadrške mogu reći da mi je Tajči jedna od najdražih estradnih ličnosti te joj u poslu koji odlično radi, želim puno uspeha jer je što se ono kaže, trenutno u najlepšim zrelim godinama. Oboje, i ona i Novica su divni ljudi, veliki umetnici i čast mi je što ih mogu prijateljima zvati.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila