Ovogodišnji Festival srpskog folklora u Sidnejskom Bonnyriggu, koji je održan proteklog vikenda, ostaće upamćen po mnogo čemu dobrom. Posle dvogodišnje pauze zbog pandemije Covida 19, došao je kao melem na dušu svima koji su, po tradiciji, iz svih krajeva Australije, hrlili  ka najvećem i najlepšem srpskom objektu na petom kontinentu. Bio je ovo 34. po redu Festival na kojem su učešće uzele mnoge folklorne grupe iz raznih krajeva Australije, ali je svojom raznovrsnošću i bogatim sadržajem, privukao i mnoge posetioce željne provoda uz tradicionalne srpske specijalitete, srpsku muziku i suvenire… naravno, mnogi su došli da se vide sa rodbinom i prijateljima.

Sjajni orkestar s leva na desno: Markus Bogovac, Aleksandar Koneski, Stojan Lovrić, Zore Micevska, Dragan Vujadinović, Radovan Đuričić i Toni Trubač

Naša pažnja je ovoga puta ka nastupu orkestra Dragana Vujadinovića koji je tokom dva dana Festivala oduševio, kako posetioce na licu mesta, tako i mnogobrojne pratioce na društvenim mrežama budući da su video klipovi emitovani uživo.

Zahvaljujući šefu orkestra g. Vujadinoviću, naš Portal je u prilici da prenese deo atmosfere koja je vladala ovog vikenda u Bonnyrigg Sports Club-u, kako se zvanično zove ovaj velelepni kompleks.

Prvo u subotu naveče, pod nazivom „Kafansko veče“, Dragan je sa svojim orkestrom koji su osim njega činili: pevači Radovan Đuričić Đuro i Stojan Lovrić, te muzičari Aleksandar Koneski, Toni Trubač, Markus Bogovac i pevačica Zore Micevska, prosto podsetio prisutne na najveće i najlepše bisere srpskog melosa i kola.

Glavni događaj je bio u nedelju pod nazivom „Muzika uživo pod šatorom“. Isti orkestar je imao „pojačanje“ u liku gošće sa Gold Coasta, fenomenalne pevačice Biljane Mecinger Bine. Šator se bukvalno tresao od muzike i igre, pre svega mladih koji su horski pevali sa izvođačima. Zaista profesionalni performans što i doliči ovom renomiranom orkestru.

Sala bila prepuna

Vašar na imanju

“Okićeni” Toni Trubač u centru pažnje

Šef orkestra kontroliše situaciju

Sjajni umetnici na sceni

Kakav duet! Bina i Zore vrhunske interpretatorke

Osmesi sve govore

Za kraj, u prilici smo vam dočarati, putem slika i video klipova, delić onoga što se dešavalo tokom Festivala u izvođenju Draganovog orkestra.

Velemajstor sa harmonikom Dragan Vujadinović

Srećna porodica Vujadinović: Dragan i Vesna sa ćerkama Andrijanom i Nevenom

U kraćoj izjavi za naš Portal, gospodin Vujadinović je rekao da je „ove godine bilo bolje nego ikada“, te da će svima „ostati u večitom sećanju“. Pohvalio je organizatore Festivala, kao i sve one koji su na bilo koji način pomogli. Naravno, reči hvale je imao i za svoje drugare koji su timski dali sve od sebe da gosti budu zadovoljni. Naročito se zahvalio koleginici Bini.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila