Doajen narodne muzike, Dragoslava Genčić preminula je 3. septembra u 83. godini života. Vest o njenoj smrti potvrdila je ćerka Tijana. 

Ostaće u javnosti zapamćena po brojnim arhivskim snimcima za Radio Beograd, Radio Novi Sad, po čuvenim interpretacijama, vlaških, srpskih vojvođanskih i drugih pesama. Njeni hitovi se i danas slušaju: “Ne budi me majko”, “Ciganka”, “Teško je ljubit tajno”, itd.

Detalji sahrane još nisu poznati.

Redakcija Portala “Svet Australia”porodici, prijateljima i kolegama upućuje iskreno saučešće!

“Draga Gago (tako smo te svi zvali “Gaga”), nedostajaćeš mnogo, tvoj raskošni glas, vedar duh, kolegijalnost široka i zvonki smeh, spremnost da uvek  srcem zapevaš. Čuvaćemo uspomenu na TEBE, veliku umetnicu, vrhunsku pevačicu; ” Ni manje žene ni većeg glasa”.  Neka te anđeli čuvaju u Nebeskom Carstvu, neka ti je večna slava”!

Slavica MOMAKOVIĆ


2 KOMENTARA

  1. Dragoslava Gencic je bila izvanredan intrepretator i mnogo je vodila racuna o sovjoj karijeri. Vlaski melos i brzi ritam su bile njena specijalnost. Volela je svoje kolege i isrkreno si divila njihovim uspesima. Kada je Mira Vasiljevic osnova svoj Djerdan prva joj je cesitala govoreci da se iskreno divi Miri koja je na vreme shvatila kako jedan program treba osamisliti; da to bude jedno lepo i kvalitetno sarenilo i za oko i za uvo. Neka je andjeli cuvaju.

  2. Dragoslava Gencic je bila izvanredan intrepretator i mnogo je vodila racuna o sovjoj karijeri. Vlaski melos i brzi ritam su bile njena specijalnost. Volela je svoje kolege i isrkreno si divila njihovim uspesima. Kada je Mira Vasiljevic osnova svoj Djerdan prva joj je cesitala govoreci da se iskreno divi Miri koja je na vreme shvatila kako jedan program treba osamisliti; da to bude jedno lepo i kvalitetno sarenilo i za oko i za uvo. Neka je andjeli cuvaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila