https://youtu.be/034eREqO3-0

“Ne treba mi dobra pjesma već odlična”!

Poznati pevač veikih glasovnih mogućnosti Nihad Nezić Niho, rodom iz Donjeg Vakufa (BIH) već 31. godinu živi i radi u Čikagu. Veoma je tražen u Americi, organizatori i kolege ga vole jer je prvenstveno dobar čovek, izuzetan majstor dobrog štimunga, sa ogromnim  repertoarom, vrlo je tačan, profesonalan, pa ga redom svi hvale. Kolege za njega kažu “peva sve živo, pravi nezaboravna veselja”! Takva preporuka za pevača možda je dovoljna ali Nihad je mnogo više od toga. Snimio je odlične albume:  “Nevjesta”, sa velikim hitom “Evo ide navjesta”, “Gori gori srce” i “Žena zmaj”! U poslednje vreme snima kovere za pesme, postavlja ih na svoj kanal na YouTube, Nihad Nezić Niho gde poblika može da bira šta želi da čuje…

U zadnje vreme brojne kolege snimaju kovere za popularne pesme. Šta mislite Nihade, da li je razlog nedostatak hitova, ili je preskupo doći do njih ili je nešto treće u pitanju? Zašto ste se Vi odlučili da ih snimate?

Veliki broj kolega snima kovere. Neki čekaju poput mene, da se pojavi dobra pjesma, pa u međuvremenu snimaju kovere jer je prisutnost u poslu i medijima važna. Snimanje može biti preskupo i teško se naletjeti na dobru pjesmu, to ste tačno rekli. Neki jednostavno nemaju mogućnosti da plate pjesme, studio itd… Svakako, razloga ima više, mnogo zavisi i o kakvom pjevaču se radi o njegovim vokalnim mogućnostima i koliko je komercijalan, o saradnicima, sve se to danas gleda. Činjenica je da je ogromna ponuda a da je kvalitetnih pjesama sve manje… Inače sve radimo moj orguljaš Amer Suta i ja u njegovom studiju.

 

Vi ste autor hita “Evo ide nevjesta” koji Vam je doneo veliku popularnost. Ko je radio aranžman? Pesma je zaista sjajna, nema svadbe da se ne zapeva… Može li se očekivati u dogledno vreme, da  ponovo komponujete i napravite hit, jer Vam to ide od ruke?

Uradio sam muziku i tekst, a aranžman su radili Agiša Domić i Vlada Prljić. Pjesma “Evo ide nevjesta” je zaista hit velikih razmjera pa je zbog toga i Halid Muslimović presnimio. Znate kako, kada se postigne ogroman hit onda je nekako teško da se ponovo taj kvalitet dosegne i da se izbjegne da pjesma ne liči na prethodnu. Naravno da mogu da komponujem pjesme i pišem tekstove, ja to nisam prestao da radim.

https://youtu.be/LzgCncPCWxU

Htio sam da snimam kovere, a u isto vrijeme osjetim šta je to što trenutno najbolje prolazi kod publike. Za dobru pjesmu nikad nije kasno, rado ću je snimiti! Ali moram Vam nešto reći: “Ne treba mi dobra pjesma, već mi treba odlična”!

Pre nego ste se doselili u Ameriku živeli ste u Beogradu jedno vreme i svirali bubnjeve sa najpoznatijim estradnim muzičarima i pratili mnoge pevače. Sa kim ste radili? Da li i sada svirate bubnjeve?

Tako je! Od 1989. god. do 1992. sam živio u Beogradu, bio sam tada bubnjar. I danas se čujem sa mojim tadašnjim saradnicima, posebno sa Banetom Vasićem, Sinišom Tufegdžićem i drugima. Kad god dođu u Ameriku vidimo se i sarađujemo. Iako sam prvenstveno pevač, volim da zasviram bubnjeve ako je to potrebno!

Mnogo radite, imate li vremena za neki hobi? Jeste li već bili na odmoru ili  ga  tek planirate?

Obožavam motore, to je moja ljubav još od malih nogu. Što se tiče odmora ove godine će biti u septembru. Ići ću u stari kraj da obiđem majku.

Hvala Nihade na razgovoru, imate li poruku za naše čitaoce!

Naravno! Cijenjene čitaoce Portala “Svet Australia” od srca pozdravljam i želim im mnogo ljubavi, zdravlja i radosti u životu!Takođe, puno pozdrava poštovanoj redakciji i našoj Slavici!

https://youtu.be/iv2AHFsYdAc

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila