Popularna pevačica Vesna Čikago rođena je Beorađanka! Jedno vreme živela je u Čikagu; danas živi na Floridi u St. Petersburgu ! Profesionalno se bavi pevanjem 15 god. Iza nje su mnogi koncerti, zabave, razna slavlja…
U muzičkim krugovima je veoma cenjena jer je mnogim kolegama pevala na snimanjima prateće vokale. Vesna je takođe autor za mnoge pesme m, komponuje i piše tekstove.
Razlog za naš razgovor je njena nova pesma.
Vesna, recite nam da li Vas je sreća profesionalno više pratila  dok ste živeli u Beogradu ili kad ste došli u Čikago ili sada dok  živite na Floridi?
– Mogu da vam kažem da me je sreća profesionalno uvek pratila. Beograd je centar muzičkih zbivanja, posla ima najviše. Tamo mi je bilo jako dobro! U Čikagu takođe, po preporuci čuvenog benda “Osvajači” dobila sam nastupe u klubu Prestiž. Kasnije je sve išlo lako i svojim tokom. Na sunčanoj Floridi mi je najbolje jer tu volim da živim a posla ima sasvim dovoljno.
Kako ste dobili umetničko ime Vesna Čikago?
– U vreme kad sam pevala u Čikagu Nebojša Jakovljević Šone osnovao je “Čikago Bend” kome sam ja dala ime. Kada smo se razišli uzela sam umetničko ime Vesna Čikago!
Šta Vam je u najlepšoj uspomeni ostalo dok ste radili u Srbiji.?
– Izdvojila bih turneju sa Džejom Ramanadovskim. On je u to vreme bio jako popularan. Bilo je mnogo koncerata i svuda se tražila karta više. Džej je inače dobar drug  i kolega, uvek spreman za šalu i veoma je lepo raditi sa njim. Što se tiče restorana divno je bilo pevati u “Dunavskom cvetu”!
Snimili ste novu pesmu “Osmehni se srećo”; recite nam nešto više o njoj.
– Autor sam pesme “Osmehni mi se srećo” . Aranžman je uradio Vladica Stajković koji inače radi za Grand produkciju a ja sam komponovala melodiju. Pesma se inače nalazi na Youtubu. Na koncertima je tražena pa sam zbog toga veoma zadovoljna!
U zadnje vreme popularno je kod kolega i koleginica da snime samo jednu pesmu. Da li je to kod vas slučaj ili ova  pesma najavljuje novi CD?
– Slažem se sa Vama! Kolege zaista snime samo jednu pesmu jer tako mogu više da joj se medijski posvete. Kada je dobro izreklamiraju rade sledeću. Ja sam išla za tim primerom. Radim na novoj pesmi uskoro ću više moći o tome da kažem.
Za kraj šta bi ste poručili našim čitaocima?
– Svako ko se u životu bavi poslom koji voli, čini najbolju moguću stvar sa sebe a pritom i za druge. Biti zadovoljan sa sobom znači živeti slobodno, otvoren prema drugima bez zavisti i kompleksa veoma je bitna stvar za svakog pojedinca. Pozdravljam sve vaše čitaoce širom sveta i želim im sve najbolje! Vaša Vesna Čicago!
Slavica Momaković

FOTO GALERIJA:


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila