USPEŠNO ODRŽAN 22. SABOR SRPSKOG FOLKLORA U MELBURNU: TRADICIJA NIJE IZNEVERENA!

Nakon dve godine pause zbog Korona virusa, u Sali CO Sv Sava Greensborough, u subotu, 1. oktobra, održan je 22. Po redu Sabor srpskog folkolora. Da su ljudi željni zabave i provoda, a uz to i negovanja bogate Srpske tradicije, kakva je ona izražena kroz folklore, svedoči prepuna sala koja spada među najveće u Australiji.

Sve oči, razumljivo, bile su uprte na veliku binu na kojoj su se smenjivale i svoje umeće pokazivale folklorne grupe koje su uzele učešća. Pored domaćina, grupa “Avala” sa svim uzrastima, ovoga puta ugostili su sledeće folklorne grupe – iz Melburna I okoline “Šumadija” Geelong, “Branko Radičević” Geelong, “Morava” St Albans, “Karađorđe” Rockbank, “Šumadija” Keysborough, “Moravac” Sportski Centar Keysborough,
“Ravanica” Carrum Downs, i “Benđo Acadamy” Melbourne.  Iz Sidneja, gostovale su: “Lazarica” Alexandria,  “Ravna Gora” Bonnyrigg i KUD “Karađorđe” Sydney. Specijalni gosti ovoga puta bila je grčka folkorna grupa “Pegasus” Melbourne.

Sutradan, u nedelju, na crkvenom imanju, održan je tradicioanlni piknik.

Sve u svemu bila je to još jedna prelepa i korisna manifestacija u organizaciji FG “Avala” u CO Sv Sava. Slike u prilogu najbolje svedoče, kako je bilo u Grizbari proteklog vikenda.

Napomena: pritiskom na sliku istu uveličavate.

 

Fotografije: Sandra Voloder Nenadović i Dražen Georgievski


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila