Piše: Rade BERAK

Tokom duge i bogate novinarske karijere imao sam prilike da se sretnem sa mnogim poznatim ličnostima iz raznih društvenih sfera. Zato ću ovim „mini feltonom“ pokušati da iz naftalina izvadim neke najzanimljivije susrete. Oni neće biti hronološki složeni već onako đuture, na koju fotku u tom trenutku naletim.

Prvi susret u Srpskom sportskom centru Keysborough 90-tih (Mitar je ovde nosio štikle)                                                

Mitar Mirić spada u red estradnih umetnika sa najvećiM brojem hitova. Dovoljno je spomenuti: “Živela ljubav”, “Ne može nam niko ništa”, “Dobro jutro rekoh zori”, “Ne diraj onog čoveka za stolom”, “Ciganče”, “Dajte mi da živim”, “Zvali ste na jedno piće”, “Voli me danas više nego juče”, “Nisam lopov”, “Umreću bez tebe nevero moja”, “Rastaje se moja generacija”, i mnoge druge jer, trebao bi mi poveći papir da bih nabrojao sve.

Prvi put sam ga upoznao i sa njim razgovarao 90-tih kada je gostovao u Australiji sa Oljom Karleušom koja je bila baš, što bi Bosanci rekli, mašalaaaa.

Ono što sam odmah primetio to je da je Mitar u stvari prilično stidljiv tip čoveka. U principu na nastupima se pretežno drži bine a među publiku silazi samo kada malo više potegne. Tu smo se što se ono kaže “našli” mada sam ja mnogo puta “zabušavao”.

U sali CO Sv Sava Greensborough 2000-tih

Našli smo se i po drugoj liniji – obojica smo makedonski zetovi tako da sam ga pri svakom sledećem susretu zvao “Makedoncem”.

Dolazio je Mitar mnogo puta u Australiju baš kao što će biti i slučaj krajem ove i početkom iduće godine. O tome će biti poseban članak.

Pre pet-šest godina u Nigth Clubu Europe, Thomastown (Mitar je tada bio bez štikli)

Poslednji put smo se sreli pre par godina u noćnom klubu “Evropa” u Thomastownu koji, nažalost, više ne postoji.

Interesantno je i to da se Mitar na gostovanjima u dijaspori prilično pristojno oblači što je u suprotnosti sa njegovim TV nastupima gde je baš ono “freakish”!

Kako godine i vreme na svima nama vrše prirodne radnje, tako se i kod Mitra pojavilo bora, a kosa polako ali sigurno počela nestajati. Međutim, ono po čemu ga publika voli i obožava to je kvalitet njegove interpretacije koji ne jenjava i neverovatan broj hitova koji su ga uveli u evergreen kategoriju.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila