Nekada je važio za „kralja sarajevskih kafana“, a od pre dve decenije i kusur živi u Australiji. Formalno u gradu sa najlepšom lukom na svetu, Sidneju, ali podjednako cenjen i rado viđen u svim gradovima petog kontinenta.

SAVO RADOVIĆ, estradni šmeker koji je, kako reče njegova koleginica Dušica Grabović, zaustavio vreme. Fitness fanatik i čovek koji je, kad je moda u pitanju, u trendu. Sećam se jednom prilikom smo ušli u Mayer u Westfield Liverpool i pravo u odelenje sa parfimerijom gde ga je jedna simpatična Makedonka srdačno dočekala. Pita Savo: „Šta je najnovije u poslednjih sedam dana“? Posle toga se upućujemo u odelenja Armani, Gucci, Hugo Boss, Prada… da ne nabrajam dalje.

Čovek koji je jedva živu glavu spasao iz ratnog Sarajeva, koji sve to nekako potiskuje u drugi plan jer ne želi da ga proganja čitavog života, svestan i sam koliko je sve to besmisleno bilo. Protivnik alkohola, a za cigarete neće ni da čuje. Rekao bih jedan moderan prototip askete.

Ono što je najvažnije jeste činjenica da je Savo vrhunski pevač i zabavljač. Sa nekoliko snimljenih albuma, od kojih je poslednji za BN Production sa četiri numere i uz pratnju legendarnog Ljube Kešelja: Braćo moja muzikanti, Sirotinjska kuća, Romanija i Jahorina i Hladna vodo; odlično prihvaćen kod slušalaca mnogih radio stanica u Srbiji i Republici Srpskoj. Naravno, sve one su, nezaobilazni repertoar i na Savinim nastupima po Australiji. Ne treba zaboraviti i nezaboravne hitove, kao što su: Podstanar kafana, Na kapiji žena, Nema dalje, Sve si meni ti… svi su oni nosioci određenog vremena njegove bogate karijere.

O njemu će naravno biti još mnogo, mnogo reči. Ovo je samo mali omaž o nekadašnjem kralju sarajevskih kafana. A kad se zna da su iz kafane izlazili najveći biseri narodne muzike, onda sve ovo dobija na težini.

RADE BERAK

GALERIJA:


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila