U vreme pandemije koja je zahvatila ceo svet, ljudi se snalaze na razne načine, da prežive i učine život koliko-toliko zanimljivim. Nema druženja pa sam odlučio da putem Messengera malo “proćaskam” sa Savom Radovićem, estradnim umetnikom iz Sidneja. Kršni Sarajlija se vrlo rado odazvao pozivu i zahvalan je sagovornik, budući da nema dlake na jeziku i evo kraćeg intervjua koji je nastao iz našeg razgovora.

Kako provodiš vreme u ovo doba dominacije korona virusa?

  • Da bi dan bio uspješan mora se i organizovat. Ja sam to uvijek radio i dok nije nastala situacija sa ovim virusom. Ustajanje u 6, odlazak u park na trčanje i vježbe, jer teretana ne radi. Snalazim se, imam tegove kući, nekad ih nosim i u park. U podne izlazim vani za kupovinu hrane. Kuvanje ručka i predveče ponovo park. Kući odradim trbušnjake.

Šta misliš u vezi virusa i kakav savet bi dao čovečanstvu?

  • Što se tiče virusa, mislim i tvrdim da je nastao ljudskim idiotizmom, sa ciljem da se uništi populacija. Nas je na Planeti, navodno previse!?Svjetski moćnici su umješali prste. Da bi se još više obogatili. A obični narod još više spustili. Ja vjerujem u Boga da će se uskoro ova luda agonija završiti. Ništa nije vječno trajalo.

Ima li aktivnosti na muzičkom planu?

  • Na planu muzike sve je na čekanju – i svadbe i ostale svirke. Pomjereno je za neko bolje vrijeme.

Spremaš li nešto novo?

  • U pripremi su dvije nove pjesme. Radim sa Ljubom Kešeljom jer kažu da tim koji pobjeđuje, ne mijenja se! Završeno je skoro sve samo da se otpjeva. Ako Bog da. Da ovo ludilo stane.

Sa velemajstorima i prijateljima Sinišom Džavićem i Stoletom Petrovićem-Petreskim

Kakvo mišljenje imaš o srpskoj estradi u Australiji?

  • Uopšteno o estradi u Australiji, moram da istaknem da nemam nikakvo mišljenje. Počeo je pjevat ko nikad nije pjevao, svirat ko je svirao samo u dnevnom boravku u kući. Nude se za džaba da sviraju i pjevaju, nažalost. Velika žalost! Ima tu par kolega, na prste nabrojat, koji vrijede i pošteno odrađuju svoj posao, ali mnogima sam ovde trn u oku. Zašto? Laži, ogovaranja, izmišljanja… Zadnji trač sam čuo: “Ne zovite Savu, od ne živi više u Australiji. Odselio se za Srbiju”! I slične gluposti.

Kakvi su ti privatni planovi? Ima li neka ženska koja ti je slomila srce ili ima vremena za to?

– U vezi mog privatnog života, ljubavi i planova – čovjek ako nema nadu i vjeru u sebe i Boga ne može ni ići naprjed. Osjećam da sam zaljubljen. Ali, o tom-potom. Mogu samo reći da je djevojka sa naših prostora, tamo. Mislim da će biti presudna ova godina po tim pitanju. Iako je vrlo loša godina po pitanju ovih dešavanja. Ali, možda mi se i posreći. Uvijek postoji i ljepša strana u svakom belaju. Bog je uvijek uz mene i hvala Mu.

Šta bi, za kraj, poručio našim čitaocima?

  • Poruka čitaocima je da vjeruju u sebe, da se vole. Ljubav sve pobjeđuje. Voli I bićeš voljen. Dolaze bolji dani. Volim sve ljude koji su normalni. Srdačan pozdrav za sve čitaoce ovog Portala. A tebi, prijatelju, veliki pozdrav i hvala.

Evo i jednog spota od popularnog Savinog hita “Braćo moja muzikanti”:

 

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila