Pripremila: Slavica MOMAKOVIĆ

 

Poštovani čitaoci portala “Svet Australia” sa današnjim, trećim serijalom, nastavljamo naše umetničko putovanje koroz gradove Amerike, u kojima se nalaze sjajne i popularne umetnice koje imaju bogate karijere, riznice istinskoga blaga. One nisu podlegle izazovima, ni kiču, ni banalnostima, one su ostale velike, svaka na svoj način. Znaju dobro da sa umetnošću nema pogodbe “ili jesi ili nisi”, treće ne postoji. Marta Milošević Branković, Anica Milenković, Biserka Vunturišević i Smiljana Nedić su umetnice za ponos i svako poštovanje.

MARTA MILOŠEVIĆ BRANKOVIĆ, svetski priznata, maestralna pijaniskinja iz Majamija (Florida)

Ovo leto je za mene posebno zanimljivo i iznenađujuće radno. Tokom juna, porodično volimo da posetimo dimljene planine Tenesija sa prelepim nacionalnim parkom i grad Getlinburg gde se već po tradiciji fenomenalno provedemo. Na planini uvek iskoristim vreme da se povežem sa prirododom i ugrabim inspiraciju za dalje pobede. Priroda mi mnogo znači. Takođe smo bili u Nešvilu gde smo posetili drage prijatelje i obišli lepote i znamenitosti grada. Po povratku iz Nešvila u Majamiju me je sačekalo par koncerata i snimanje dueta sa sakofonistom iz Njujorka i akustičnim gitaristom sa kojim sam snimila video.

Inače leto na Floridi mi je aktivno, svi u kući volimo da idemo na plažu, da posvetimo pažnju kućnim ljubimcima i posećujemo lokalne atrakcije i gradove. Što se tiče dolazećih projekata, trenutno komponujem novu klavirsku kompozociju pod nazivom “Praskozorje” i čekam završetak novog spota. Pozdravljam cenjenu redakciju kao i drage čitaoce vašeg Portala gde god da se u svetu nalaze,Vaša Marta Milošević Branković.

ANICA MILENKOVIĆ – izuzetna i cenjena pevačica (St. Petersburg, Florida)

Meni je leto radno počelo. Za sada ne planiram nigde da idem na odmor jer škola počinje za mesec dana, tako da odmor planiram tek na  jesen. Imam snimljenih novih pesama koje ako Bog da želim da izdam krajem godine.

Što se pevanja tiče trenutno nastupam na privatnim veseljima, inače, zauzeta sam poslom kao care giver, tako da mi sada jedino prostaje da idem na lepe plaže kojih na Floridi ima mnogo, jer nama je to ovde veoma lako. Dragim čitaocima portala Svet Australia i redakciji šaljem bezbroj pozdrava sa sunčane i atraktivne Floride

BISERKA BESSY  VUNTURIŠEVIĆ – svestrana brlijantna umetnica, pevačica, slikarka i tekstopisac (Las Vegas)

U Las Vegasu gde živim leta su vrela, pa uvek “odlepršam” na neko more. Ovog leta nisam na Pacifiku, nego na Atlatiku.

Nakon izložbe slika u galeriji u New Yorku, gde sam uz svoja platna interpretirala svoje muzičke kompozicije i recitovala svoju poeziju, predstavljajući sebe kao svestranu umetnicu, krenuh u Atlantic City na odmor i relaksaciju uz more. Hard Rock resort i casino je moja “baza” ovog leta. U društvu dragih prijatelja iz New York-a i New Jersey-a provodim predivne letnje dane.

Šaljem bezbroj toplih pozdrava mojoj dragoj koleginici i dugogodišnjoj prijateljici, urednici portala “Svet Australia” za Srbiju, Ameriku i Kanadu, kao i glavnom i odgovornom uredniku Radetu Beraku iz Melburna (Australia), uz zahvalnost za pažnju i ustupljen prostor. Takođe, želim da pozdravim sve naše ljude širom sveta koji čitaju Portal “Svet Australia” i podržavaju ideju zbližavanja i podrške umetnicima i ljudima od značaja u zemlji i rasejanju. Voli vas vaša Biserka Bessy Vunturišević.

SMILJANA NEDIĆ – prelepa, vaserijski talentovana glumica (Čikago)

Iako leto traje duže, moje ljeto ove godine sigurno će obilježiti i ostati zapamćeno po mjesecu julu. Nakon 5 godina, napokon sam vidjela mamu i sestru, tako da vrijeme provodimo zajedno, grlimo se, šetamo, pričamo, smijemo se, nadoknađujemo propuštene trenutke.

Moja djeca su ih odmah prihvatila kao da su oduvjek bile tu, a sa zetom kao da se znaju čitav život. Putovanje u Las Vegas, Majami. Obilasci tamo i ovamo… Šta god da napišem nema mi toliko značenje koliko mi ima ovo što sam prethodno napisala, tako da one zajedno sa nama su moje najlepše ljeto. O glumi ćemo neki drugi put. Veliki pozdrav čitaocima “Svet Australia”, Vaša Smiljana Nedić.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila