Pripremila: Slavica MOMAKOVIĆ

Dragi čitaoci portala “Svet Australia” ovo je naše drugo umetničko putovanje koje nastavljamo kroz gradove Amerike i Kanade gde žive naše poznate ličnosti, koje su se sticajem okolnosti zatekle tu. Saznaćete u ovom serijalu, koji će trajati do kraja leta, gde su i šta rade glumci, pevači, muzičari, književnici, tekstopisci, slikari, balerine, među kojima ima vrhunskih umetnika. Svako vreme za opuštanje i uživanje je pravo vreme, sačuvajte po svaku cenu unutrašnji mir, jer on menja naš pogled na svet, pa i nas same. Zato čitajte Portal “Svet Australia” sa željom da otkrijete prave vrednosti, ne brinite one su tu, čekaju vas…

MIRJANA NEGOVANOVIĆ (Čikago)

Upravo sam se vratila sa Havaja gde sam bila na odmoru sa sinom i mamom. Utisci su prelepi. Ako postoji raj na zemlji onda su to Havaji. Leto koristim da radim, uživam i da dosta vremena provedem sa porodicom i prijateljima. Volim dobro druženje i smeh. Mnogo vodim računa o zdravlju, jer smo svi videli kako se život za čas promeno zbog korone. Bez zdravlja zaista nema ništa, džaba sve, ako zdravlja nemamo.

Leto koristim za razne aktivnosti, trčim, idem u teretanu, šetam, plivam, trudim se da budem u dobroj kondiciji, fizička aktivnost mi mnogo pomaže. Muzika je uvek u mom životu bila jako prisutna, u njoj zaista uživam. Volim da je slušam u kući u kolima, raduje me što mi sin svira piano, vodim ga na časove. Što se tiče mog pevanja, sa zadovoljstvom pihvatam nastupe koji mi odgovaraju. Moja publika je uvek na vreme obaveštena gde dolazim. Koristim priliku, da ovim putem od srca pozdravim sve drage prijatelje širom sveta i vaše poštovane čitaoce, kao i redakciju. Voli vas vaša Mirjana Negovanović.

DRAGAN NEGOVANOVIĆ (Čikago)

Što se mene tiče, leto će mi biti prepuno obaveza i imaću nešto odmora. Ono što je primarno, na žalost mnogih nas, obeležićemo u Srbiji u Kraljevu, godišnjicu smrti moga oca Novice Negovanovića na kojoj će biti prisutna cela familija, prijatelji, kolege, itd…

Sa druge strane, želim ovom prilikom da se zahvalim svim prijateljima, kolegama i familiji, koji su pomogli da prikupimo $9000 za ikonostas novog Hrama u Adranima kod Kraljeva, inače tatinog rodnog mesta. Ikonostas će biti večno sećanje, koliko je tata voleo ljude i koliko su oni voleli njega svi znamo koliko je želeo da se crkva izgradi. Hvala svima na podršci i prilozima. O muzici ćemo nekom drugom prilikom, mogu samo da kažem, na jesen će je biti dosta. Veliki pozdrav redakciji i čitaocima portala “Svet Australia”, vaš Dragan Negovanović.

DESA VUKOVIĆ (Toronto )

Evo mene narode moj u Torontu, daleko od rodne grude, ali je uvek u srcu čuvam. Dosta sam angažovana i zauzeta, što me održava u dobroj formi. Radovno idem u moj klub YMCA na plivanje aquafit, bodyfit.

Imamo farmu samo 14 km od kuće, gde uzgajamo povrće, voće, kupili smo je najviše zbog rekreacije, da pobegnemo sa vrelog gradskog asfalta. Jako volim da pletem, upravo pletem ćebence za mog prvog unuka Veselina, sa kojim imamo veliku zabavu. Pevam u horu naše srpske zajednice. Što se tiče solo pevačkih nastupa, postala sam opreznija zbog korone, nisam mnogo putovala, radila sam svirke koje nisu daleko mnogo od Toronta i koje su na izgled bile bezbednije.

Vrlo sam srećna što mogu da obradujem moje prijatelje i moju vernu publiku, jer CD o kojem sam ranije govorila, sada je na prvom mestu mojih planova, želim da ga završim. Ovih dana ulazim u studio da otpevam pesme koje su praznik za dušu. Tajnu ću vam kasnije otkriti, ko je zaslužan za sve to? Ovo leto, ako Bog da idemo za Srbiju da obiđemo familiju, kumove prijatelje. Planiramo na odmor da odemo u Grčku.

Ostajte mi zdravo i veselo, srdačan pozdrav čitaocima portala “Svet Australia”, mojoj dragoj prijateljici, urednici Slavici Momaković i redakciji kao i dragom prijatelju glavnom i odgovornom uredniku Radetu Beraku. Voli vas sve vaša Desa Vuković.

VELIBOR SITARICA (Nijagara Fols, Kanada)

Uživam trenutno na odmoru u mom voljenom Somboru. Ovih dana sam završio snimanje nove pesme. Jako sam zadovoljan kako je sve to urađeno. Pesma se zove” Kamo sreće” ja sam autor i teksta i muzike. Kompletan aranžman za pesmu je uradio Merhad Muraćević, studio M. Prateći vokal je pevala Mensura Barjaktarević. Očekujem da se pesma pojavi na jesen. Sa zadovoljstvom ću vaš Portal “Svet Australia” o premijeri obavestiti.

Dogovoreno je i nekoliko nastupa po objavljivanju pesme. Poslovno sam za sada dosta zauzet. Svoje slobodno vreme uživam sa porodicom i prijateljima. Sombor je pravo mesto za to. Posle odmora vraćam se u Kanadu. Srdačno pozdravljam vaše čitaoce, Vaš Velibor Sitarica.

DEJAN ĐURKOVIĆ – ENGLEZ, OSNIVAČ ROCK GRUPE “SRČANI UDAR” (Nijagara Fols, Kanada)

Zatekli ste me u Rimu na aerodromu, vraćam se nazad za Toronto. Inače smo doleteli u Srbiju pre mesec dana, svi članovi “Srčanog udara”. Juna 3 -og, smo svirali u Banja Luci na festivalu Banjalučki dani muzike, a 1. jula smo održali koncert u Šapcu u klubu “Mokambo” na Starom Gradu. Iskoristili smo put da se nađemo sa Jadrankom Janković oko promocije na Radio Beogradu 202, posetili smo prijatelje i drugare Zlatana Ćehića Ćehu i Alena Islamovića u Pančevu, a u povratku planiramo mini turneju u Kanadi u nekoliko gradova, u Windsoru, Kitcheneru, Torontu i Ottawi.

Posle 3 godine pauze, bez nastupa zbog korone, jako nam je drago da se ova naša dijasporska scena pokrenula, pa se nadamo još nekim svirkama do kraja godine. Veliki pozdrav vašim čitaocima od “Srčanog udara” Živeli!


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila