Multimedijalna folk i folk-pop ikona današnjice, Lepa Brena, još uvek neprevaziđenih uspeha, milionskih tiraža ploča, brojnih hitova, solističkih koncerata, svetskih i naših turneja, svakodnevnih nastupa, snimljenih filmova, novogodišnjih i drugih televiziskih emisija na prostoru cele stare Jugoslavije, rekordih poseta na koncertima, nagrada i priznanja, započinje američku turneju sa koncertom u Čikagu, 7. oktobra (petak) u sali “Joe's Live” u organizaciji Pure Live Music.

Photo: Miloš Nadaždin

Interseovanje je ogromno, jer je Brena izgradila veliko poverenje kod svoje armije obožavalaca, zna se da je neizmerno profesionalna i da uvek pruža maksimum na nastupima. Oni koji su je bolje upoznali, primetili su da pored vrhunskog pevanja, ima lepotu koja je podržana snažnim karakterom, izuzetna je koleginica, drug, majka i supruga. Po svemu jedinstvena i neponovljiva, scenski očaravajuće glamurozna. Njeno ime dovoljna je garancija da će koncert kao i turneja biti vanserijski.

Photo: Andrija Damnjanović

Čikago Vas sa nestrpljenjem očekuje, kao i Vaš spektakularan koncert, na koji ste ga navikli svaki put kada dođete, poklanjali ste nesebično publici veličanstven nastup i provod za pamćenje, ne čudi što se traži karta više. Kakav ste program  pripremili, radujete li se susretu sa publikom i dolasku na turneju?

Još uvek me drži ta radost i sreća kada planiramo putovanja po drugim kontinentima, tako i sada ovu turneju širom Amerike. Za nas profesionalce je problem što nas nikada ne drži samo jedno mesto.
Uvek dolaze nove turneje i koncerti, ali sigurno da su koncerti u Americi nešto zaista veoma posebno. Na koncertima se uvek razmenjuje predivna energija, puna ljubavi i radosti. To je ono što važi za sve naše koncerte.

Za americku publiku, kao i za publiku u Čikagu, spremamo program koji će biti best of the best of svih pesama. To su numere sa kojima smo se družili, koje je publika volela i izabrala kao svoje omiljene u poslednjih četrdeset godina. Biće to kompilacija pesama od 80-ih do danas. Imamo novih pesama i napravili smo jedan fantastični mix koji će publika sigurno voleti.

Photo: Andrija Damnjanović

Pored brojnih hitova sa kojima odusevljavate publiku, uvek ste u izdanjima visokog scenskog glamura. Ko se pobrinuo od modnih dizajnera za haljine koje će te nositi na američkoj turneji?

Imamo nekoliko modnih kreatora koji su se potrudili da naprave nešto udobno i originalno za američku turneju. To su Boris Kargotić Demode Couture, Predrag Đuknić, moja prijateljica Melina Džinović sa svojom kompanijom “Hamel” će takođe napraviti nekoliko posebnih kreacija, samo za ovu priliku.

 

Kreirati uspešno svoj umetnički život velika je privilegija, da li je jedan od uslova “upoznati dobro samog sebe” da se postignu vrhunski rezultati, ima li ih još, recite nam, jer ste ih Vi postigli? Čini se, da ste u svemu bili nepogrešivi, čemu to možete da zahvalite?

Zaista volim da se bavim Lepom Brenom. Ona je moj alter ego i pandan svemu što ja inače nisam u privatnom životu. Ona voli da je glamurozna i da se zabavlja sa svojom publikom, da svu tu radost, sreću zbog koje postoji, podeli sa njom. Treba biti veoma mudar u tom odnosu, u ulozi koja se pravi za Lepu Brenu. Tu postoji i privatni život u kojem želite da budete ono što jeste, negde jednostavna i obična žena koja uživa da bude supruga, majka, sestra, drugarica…
I upravo ta privatna sfera, taj običan i jednostavan život je nešto što vam daje snagu, energiju, ljubav i volju iznova biti sa suprotne strane, biti Lepa Brena. Inače, voditi taj dinamični i glamurozni način života je nešto što verovatno predstavlja san svake devojčice, a evo ja ga živim punih četrdeset godina.

Ko Vam je najveća životna i poslovna podrška?

Ja sam osoba koja spada u grupu radoholika. Počela sam da radim sa mojih 20 godina i u to vreme sam zaista imala veliku podršku od “Slatkog greha”. To je nešto što mi je bio backup i jak vetar u leđa. Od 1987. godine kada sam se udala za Slobodana Bobu Živojinovića u svom suprugu sam pronašla nekog, ko je mogao da me razume i podrži, poslovno i privatno. Ta emotivna veza i ta bezuslovna podrška je ona karika koja zauvek spaja ljude.
U dobru je lako dobar biti, ali na muci se poznaju junaci. Boba je kreator svih naših velikih poslovnih poteza, a isto tako on je čovek koji mi je pomogao da ostvarim mnoge svoje snove. Među njima je bilo otvaranje “Grand” produkcije 1998. celokupno kreiranje biznisa oko brenda “Lady B” kompanije “Be Lady”, koja se bavi proizvodnjom i prodajom najekskluzivnijih hula-hop čarapa. Proizvodnja je organizovana u Italiji u jednom malom mestu blizu Lago di Garda. Moram da napomenem da je Filip Živojinović, koji je završio biznis organizaciju, pokazao izuzetnu ozbiljnost i posvećenost u procesu kreacije “Lady B” kompanije. Veoma sam srećna što imam Bobu, koji je iskusan i zna kako se vode kompanije i Filipa kreativnog i edukovanog mladog čoveka koji je u praksi pokazao fantastične producentske i organizatorske sposobnosti.

 

Brend “Lady B” izazvao je pažnju javnosti, upoznajte nas bolje sa njim.

“Lady B” kompanija se bavi proizvodnjom hula-hop čarapa. Naglasila bih da zahvaljujući “Lady B” čarapama koje sam počela da nosim poslednjih godinu dana, više ne osećam bol u svojim nogama. To su čarape od 70 dena koje pokrivaju vene, kapilare, ožiljke, apsolutno zatežu noge, zadnjicu i stomak. Ne postoji nikakva šansa da se vidi celulit na vašim nogama. Ja u šali volim da kažem da smo napravili hula-hop čarape za nas koje nismo savršene. Napravili smo čarape od 20 i 40 dena, sa i bez kompresije. Napravićemo hula-hop čarape za elegant ladies, odnosno za dame sa malo više kilograma. Mislim da je glavna ideja, neki lajt motiv bio to da naše čarape mogu da nose sve dame, bez obzira na godine i njihove kilograme. Kao što sam rekla, proizvodnja je organizovana u Italiji, a u jednoj staroj fabrici u Španiji se specijalno u tkanje, odnosno u DNK konac /najlon za pravljenje hula-hop čarapa tka hijaluronska kiselina i nano čestice zlata. One svakoj ženi, kad ove čarape nose, pružaju osećaj kao da su deo njihovog tela. Probajte sami i uverite se u to.

Želim da pobegnem od svake vrste marketinške diskriminacije žena koje nisu u nekim idealnim small ili medium proporcijama. Napravili smo proizvod koji je i za punije i za mršavije, za veoma mlade, a isto
tako i za zrele žene… do 99 godina. To je bila moja velika želja i moram da kažem da sam izuzetno srećna što sam dala doprinos jačanju ženske lepote i samopouzdanja žene. Na kraju, ako je žena lepa sebi, biće lepa i drugima.

 

Gde se mogu “Ledy B” čarape naručiti ili kupiti?

Od početka oktobra mogu se naručiti na www.ladyb.world, da ih kupite možete u “Tržni centar Ušće”, Beograd i “Milenijum”, Novi Sad.


Da li će te ugrabiti malo vremena, za dane odmora u Vašoj kući na Floridi dok ste u Americi?

Naravno. Ja Floridu i Miami naročito volim. Sigurno je da ću se u međuvremenu kada ne radim koncerte, odmarati i biti u gradu mojih snova, a to je Miami.

Hoćete li obradovati publiku uskoro nekom novom pesmom?

Iskrena da budem ovaj projekat oko “Lady B” kompanije i proizvodnje čarapa je projekat koji smo započeli u trenutku kad je počela korona. Čim su prestale zabrane mi smo mnogo puta bili u Italiji da bismo napravili proizvod po ovim našim postulatima. Kad radite posao koji iziskuje toliko energije i posvećenosti ne možete raditi još mnogo drugih poslova u isto vreme. Ja sam u isto vreme radila doduše sve moje koncerte koji su bili zakazani još pre korone. Morali smo zbog naših profesionalnih razloga te koncerte da prebacimo za neki sledeći period i tako smo uradili.

Za sada će mo se baviti realizacijom i osvajanjem prostora i tržista. Kada to budemo prepustili stručnim licima i profesionalcima, nadam se da ću se okrenuti i nekim novim pesmama. Čekam da se nakon dugog perioda korone, pojave muzički kreatori koji će pronaći pozitivnu inspiraciju i napraviti pesmu koja će zadovoljiti mene, ali i kriterijume moje publike. Za sada nisam pronašla takvu pesmu. Znam da smo postali probirljivi, moja publika i ja, ali mislim da smo to i zaslužili. Najbolje, najlepše i najkvalitetnije.

Za kraj, imate li poruku za Vašu vernu publiku koja Vas očekuje na turneji u Čikagu, Atlanti, Detroitu, New Jersey i Bowling Green…?
Takođe, za naše čitaoce širom sveta, Portala “Svet Australia”?

Naravno da ću da pozdravim sve svoje fanove i ljude koji žive i u Americi i u Australiji, da im poručim, da jedva čekam da se vidimo i družimo! Nosimo sa sobom radost koju ćemo podeliti sa svojom publikom.
Moram da kažem još jednu stvar koja mi je vrlo važna, a to je, da nikada nisam više uživala u svojim koncertima. Moja deca nisu više mala, imam ogromnu podršku sa njihove strane, mogu slobodno i potpuno da se posvetim onome što zaista najviše volim i što jeste moja životna karma, a to je pevanje.
Poručujem svima još jednom: uskoro se vidimo i “hajde da se volimo”!

Slavica MOMAKOVIĆ

Naslovna slika: Andrija Damnjanović


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila