Posle Covida koji je u prethodne dve godine onemogućio održavanje čuvenog „Ohridskog bala“ u Melburnu, ove subote, na istom mestu, po tradiciji u Emerald Receptions u naselju Thomastown, bio je istinski spektakl.

U prepunoj, za ovu priliku, dekorisanoj sali, Ohridsko socijalno društvo „Sveti Naum“ je ujedno proslavilo svog zaštitnika, slavu ovog velikog sveca.

Slavski kolač je osvetio o. Eftim starešina hrama Uspenije Presvete Bogorodice iz Sydenhama. Kum slave bio je Dončo Kanevče sa suprugom Julijanom. On je kumstvo za dogodine predao predsedniku ohridskog socijalnog društva Vasku Angelovskom.

Prisutnim gostima koji su za ovu priliku bili svečano obučeni, kratkim pozdravnim govorom, obratio predsednik društva Vasko Angelovski. On je svima poželeo dobrodošlicu i prijatan provod. Najavio je muziku za ovo veče. Na bini je već čekao makedonski bend „Legato“ ali su sve oči bile uprte na ulazne stepenice na kojima su se ruku pod ruku i sa mikrofonima u rukama, pojavili Tatjana Lazarevska i Novica Vasilevski, poznati muzičko-bračni par koji je među iseljenicima u Australiji, stekao izuzetnu popularnost. Tatjana je prosto blistala u svom outfitu.

Kao po nekoj komandi, gotovo svi su se uhvatili u nepregledno kolo, dok su Tatjana i Novica ređali poznate makedonske hitove. Istina za volju, ohridsko društvo je poznato po tome što na svojim zabavama poštuje makedonski narodni melos, tako da se celo veče isključivo izvodila makedonska narodna i patriotska muzika.

Umetnici su sa svoje strane odradili vrhunski i profesionalno ono što se od njih očekivalo.

Uz raznovrsnu i bogatu večeru i takođe, bogatu tombolu, bal je trajao do jedan sat posle ponoći.

U prilogu pogledajte fotografije od subotnje večeri, a više na Facebook stranici dole potpisanog.

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila