Pevao je o ljubavi, zbog ljubavi, uvek iskrenu emociju darujući.

Velikan naše muzičke scene Zoran Kalezić koji je čuven po jedinstvenom, kultivisanom pevanju, punom mekoće i duše i koji je u svojoj blistavoj karijeri prodao 20 miliona nosača zvuka, objavio je ovih dana novi album “Spomenar” u izdanju Jugotona, diskografske kuće za koju je snimio veliki broj najlepših bezvremenskih pesama. Tim povodom, održana je promocija  29. juna 2022. u prodavnici Jugotona u Nušićevoj ulici u Beogradu, u prisustvu supruge Irene, ćerke Aleksandre, brojnih kolega, prijatelja i medija, koji su ga veoma srdačno dočekali: Lepa Lukić, Nada Obrić, Milena Plavšić, Zoran Vlajić, Andrija Bajić, Mala Cana, glumac Petar Božović, Zoranov veliki prijatelj, Neverne bebe itd.

Predstavnica Jugoton Croatija Recordsa, Natalija Čajić uručila je Zoranu “Posebno priznanje za izuzetan doprinos u dskografiji”. Pesma “Spomenar” kao i druge raskošne pesme sa albuma, ispunile su sa svojom lepotom zvuka Jugotonovu prodavnicu, prefinjeni topli glas Zorana Kalezića doticao je duše prisutnima, nekima je izmamio suze, jer je pevao o ljubavi, zbog ljubavi, uvek iskrenu emociju darujući.

Spomenar

Život je jedna slepa ulica,

neću stići nikuda,

džaba trošim korake, 

srce je jedan tihi ubica,

što u meni stanuje,

Ref: 

Život je tebi dao,

ljubav sreću sinove i topli dom,

a meni je naslikao, 

bore kao činove na licu mom, na licu mom…

Na albumu “Spomenar” nalazi se 15 sjajnih pesama koje su sve, na svoj način, muzički spomenari, bogate poetskim, stihovima, vrhunskom muzikom, u Zoranovoj nadahnutoj interpretaciji obezbedile su sebi mesto za večnost, to su:

“Spomenar”, “Za Irenu”, “Ne vjeruj”, “Magija nežnosti”, “Čija li si”, “Ne traži mene”, “Za sve što smo bili” i druge…

Povodom albuma Zoran je rekao:

“Mislim da sam imao izbor najboljih kolega i muzičara koje sam mogao u tom trenutku naći. U karijeri sam stekao divne ljude i saradnike, vrhunske umjetnike, koji su sve od sebe dali da pjesme budu nesto posebno. Ovoga puta to su bili Aleksandar Kovačević, Zoran Vlajić, Šuki Planjanin, Mirsad Serhatlić, Rade Vučković, Natalija Preočanin Samardžić i Peđa Nedeljković”.

Nedelju dana pre promocije, čuli smo se, pitala sam ga za zdravlje. Iako se godinu dana bori sa kancerom pluća, on se okrenuo pesmi, viteški se bori i nerado o bolesti govori. Rekao mi je:

“Ići ću u Beograd na promociju, Jugoton će je organizovati. Ja živim za muziku ne za bolest! U Nušićevoj ulici u Jugotonu, napravio sam prve velike muzičke korake. Za njih sam izdao moje najljepše pjesme, oni to znaju i uvjek su me ispoštovali kako dolikuje”.

Svi smo se uverili da je tako, Zoran je na promociju stigao u crnoj luksuznoj limuzini u pratnji supruge Irene, očigledno je bilo da je Jugoton fantastično organizovao promociju. Kada se Zoran obratio prisutnima, govorio je o počecima svoje karijere, ali se prisetio i nekih anegdota sa kojima je okupljene nasmejao. Oni koji ga bolje poznaju znaju da je Zoran veoma duhovit.

Svojom elokvencijom, manirima, antologijskim pesmama, visokom profesionalnošcu, duhovnom i pevačkom lepotom, Zoran Kalezić se u nezaborav upisao.

U ime redakcije portala “Svet Australa” i moje ime, čestitam Zoranu Kaleziću novi CD i uspešnu promociju, uz najlepše želje za dobro zdravlje.

Slavica MOMAKOVIĆ  


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila