Početkom 90-tih godina prošlog veka, tačnije 1992. u Sidneju sam upoznao mladu i tada talentovanu glumicu, pevačicu i aktivistkinju Ivanu Žigon. Ona je u organizaciji Srpskog Nacionalnog Kongresa (SNK), a na inicijativu člana Upravnog odbora danas pokojnog advokata Stojana Rađenovića, gostovala zajedno sa čuvenim urednikom Drugog programa Radio Beograda, Dobrivojem Marinskim, na petom kontinentu.

Ivana je ćerka čuvenog glumačko-bračnog para Jelene i Steve Žigona koji su proneli slavu jugoslovenskog i srpskog filma. Nažalost, danas nisu među živima ali je njihova ćerka nastavila tamo gde su oni po zakonu prirode stali.

Ivana, Dobrivoje, Stojan i Dušan Petrović koji je u to vreme bio predsednik SSA, bili su gosti na večeri u mojoj kući gde ih je moja supruga Cveta bogovski poslužila. Tada će sam Marinski reći da tako nešto nije u životu doživeo. Sutradan, svi oni su bili gosti na promiciji SNK za Viktoriju, u sali CO Sveti arhiđakon Stefan u Keysborough, gde je i nastala ova fotka koju sa ponosom čuvam.

Ivana je imala briljantan nastup na bini gde je pevala izvorne narodne pesme kao i balade ali i recitacije pesama od Mike Antića, Jovana Dučića i drugih. Ona je sve prisutne impresionirala, kao i mene koji sam tada bio glavni urednik „Srpskog glasa“.

Danas sa 51 godinom starosti i dalje izgleda mlada i lepa. Ljubitelji filma je pamte po ulogama u: „Poslednji krug u Monci“, „Stojte galije carske“ gde je igrala čuvenu solunku Milunku Savić, „Policajac sa Petlovog brda“, „Hajde da se volimo 3“, „Brooklyn – Gusinje“, „Holivud ili propast“ itd. Ali i po ulogama u italijanskoj produkciji: „I banchieri di dio“, „L’impero”… ruskoj tv seriji „Oriđinali“…

R.B.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila