Kao što se moglo i očekivati, i ovo veče je bilo na nivou. Uostalom, uvek je tako kad nastupa prva makedonska Zvezda u Australiji, a svakako i jedna od najvećih sa prostora bivše Jugoslavije koja živi na petom kontinentu – Tatjana Lazarevska!

Ruku na srce, tajming nije bio baš najsrećniji, jer je ovo Balkan Beats Night palo usred takozvanog “long weekenda”, ali to ipak nije sprečilo ljubitelje dobre zabave i provoda da se u danu velikog fudbalskog Grand Finala u Melburnu, upute ka evergreen Spotswood Hotelu. I to u velikom broju.

Tatjana Lazarevska je definitivno superstar ovdašnje estrade. Kako mi jedna Sarajka u toku nastupa reče: „Mnogo je slatka, plus čoveče, ona fantastičnio pjeva“. Da, upravo to, ova makedonska barbika je sve bolja i bolja, što najbolje opisuje rečenica iz čuvenog filma „Sjećaš li se Dolly Bell“ – SVAKOG DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM!

Taj neki adrenalin i naboj koji ova turbo vesela žena nosi u sebi, sa nekom vrstom uspavanog šarma i osmehom koji obara i najveće skeptike i lovce na sitnice, jeste posebna i priča za sebe.

Naravno, ovo veče ne bi bilo isto da pored sebe nije imala fantastičnu pratnju i „saborca“ u liku Admira Tokića. Ovaj svestrani umetnik iz BiH je što bi Australijanci rekli „diamond of rough“ (nebrušeni dijamant). Svojim glasovnim mogućnostima, tipičnim za umetnike iz BiH podneblja, znatno je uveličao ovo nesvakidašnje druženje i bio ravnopravan muzički partner razigranoj pevačici koja je, uz svog kolegu, prosto blistala na sceni i nikoga od prisutnih nije ostavila ravnodušnim.

(klikni na fotografiju da uveličaš)

Tatjana i Admir su ovo veče imali i specijalnog gosta u liku Marjane Sarić Novačevski koja je svojevremeno sa sestrom bliznakinjom Rosanom (živi u Skoplju) prosto harala estradnom scenom Makedonije i EX-YU. Šteta što se povukla iz aktivnog muzičkog života jer pesmi još nije dala sve. Marjana je, toplo pozdravljena od prisutnih, izašla na scenu i specijalno za njih, u duetu sa Tatjanom koju je nazvala njenom “australijskom sestrom bliznakinjom”, otpevala svoj čuveni evergeen “Priznavam” što je izazvalo istinski delirijum. Jedna od dobrih poznavalaca muzike je Marjanin glas prokomentarisala tako što ju je uporedila sa Terezom Kesovijom.

Na samom početku nastupa, kada se predstavljala publici, Tatjana je posebno naglasila zahvalnost Portalu “Svet Australia” koji joj je ovoga puta bio medijski pokrovitelj i koji dosta revnosno i profesionalno prati njenu karijeru na petom kontinentu, baš kao i blic izlete do Makedonije.

“Najtačniji, najbrži, bez cenzure i profesionaaln – to je Svet Australia”, rekla je, između ostalog, Tatjana.

Ovo kabare-kafansko druženje u kojem je pevačica osim glasovnih demonstrirala i igračke kvalitete, potrajalo je do ponoći kada su se gosti, uz pratnju zvezda rasutih po nebu, puni lepih uspomena, počeli razilaziti.

Umetnici, kojima je ovo bilo treće druženje ovakvog karaktera, obećaše da će praksa biti nastavljena. Kojim tempom još nisu sigurni ali ako pratite naš Portal i to ćete na vreme saznati.

Tatjanina jača polovina, suprug Novica Vasilevski i sam estradni umetnik, bio je u subotu veče u ulozi domaćina koji je na ulazu dočekivao goste.

Više fotografija na Facebook linku: https://www.facebook.com/rade.berak1/media_set?set=a.10156658119242993&type=3

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila