Za Vlatku Karanović sa sigurnošću možemo reći da je jedna od najpopularnijih krajiških pevačica. Njena karakteristična boja glasa, odlično pevanje, veliki repertoar, lepota, atraktivnost ,i dobre pesme koje je snimila, učinile su je vrlo traženom pevačicom. Vlatka peva od detinjstva , dugi niz godina bavila se folklorom, što je doprinelo da još više zavoli scenu i da se opredeli za pevanje. Na estradnom nebu prisutna je 20 godina. Rođena je u Bihaću, odrasla u Drvaru gde i danas živi sa roditeljima.

Naš razgovor je protekao u lepoj atmosferi jer Vlatka je prosto takva, prijatna, neposredna i iskrena osoba.

Vlatka sa Bajom Malim Knindžom

Kako je izgledao tvoj profesionalni početak? Sa kim si sarađivala i snimala tvoju prvu pesmu? Da li si mogla da naslutiš da ćeš preko noći postati popularna?

Iskrena da budem bilo je teško na početku, radila sam sa bendom. Jednom prilikom na nastup je došao Baja Mali Knindža, rekavši mi tada: “Ja ću ti sestro pomoći jer vidim da si talenat i da možeš uspjeti”.

Kada me je nazvao da snimimo duet izgubila sam se. Mislila sam da je neka šala… Hvala mu, što je obećao to je i ispunio. Po tom duetu sam postala poznata. Pjesma se zove “Idemo malena”. Ujedno to je moja najpopularnija pjesma.

Mogli bismo da kažemo da si rođena pod srećnom zvezdom, i da je tvoj start zbog toga bio tako uspešan. Da li je mladim devojkama teško da postanu popularne?

U tome ima istine (smeh). Ali, nije uvijek bilo tako. I ja sam prošla trnovit put, kao što kaže moja pjesma “Ružin trn”. Ponosim se sa sobom i zahvalna sam Bogu što imam divne roditelje što su me naučili poštenju i poštenom radu i uvek bili moja podrška. Nije lako mladim devojkama da se probiju, teško je kada su same i nemaju pomoć. Moraju da veruju u sebe i u Boga, da budu uporne i mnogo rada da ulože u sebe, kvalitet kad-tad dođe do izražaja. Ništa nije nemoguće, treba biti ono što jesi, i ne stideti se svojeg porijekla.

Koliko si snimila albuma, za koju produkcijsku kuću i koje su ti pesme najpoznatije?

Do sada sam snimila 4 albuma za BN MUSIC produkciju. Moje najpoznatije pjesme su  “Otkud ti na mojoj svadbi” i “Drvačanka”.

Tvoj humanitarni rad je poznat, često si nagrađivana pevačica. Koje ti priznanje najviše znači?

Moram da kažem da je u mojoj karijeri bilo dosta nagrada, priznanja, zahvalnica… što me posebno čini srećnom. Volim da se odazovem ako mogu da pomognem. Posebno mi  znači nagrada “Zlatna Nota Republike Srpske” 2011. godine.

Pandemija Korone virusa se ne stišava, kakvo je stanje u Republici Srpskoj, imaju li umetnici posla?

Stanje je loše, ne radimo, nema muzike ni okupljanja na celoj teritoriji Republike Srpske. Zaista je teško umetnicima, sportistima, ugostiteljima, kopmletno celom narodu.

Ali, nada ostaje da će se situacija konačno stabilizovati.

Jedna je majka

Koliko si vezana za Drvar i tvoj rodni kraj?

Jako sam vezana, kad odem negde iz Drvara želim što pre da se vratim, brzo počne sve u njemu da mi neostaje. Detinjstvo mi je bilo teško jer je bio rat, bili smo u izbeglištvu u Prnjavoru, blizu Banja Luke, sve smo izgubili. Jedva smo čekali da se vratimo kući. Moja Krajina mi je u duši. Mama je imala rak dojke, sada je dobro. Bogu sam zahvalana što je sačuvao… gdje god da sam uvijek se vraćam svojim najmilijima.

Donirala si kosu u Beogradu za humanitarnu akciju “Darujemo kosu darujemo snagu” da podržiš žene koje su obolele od kancera dojke. Da li je tvoja mama bila razlog za ovaj divan i humani gest?

Jeste, moja voljena majka Desanka je bila razlog, takođe i djevojčica Lena koja je ćerka moje dobre prijateljice. Nas dvije smo veoma vezane. Lena se liječila od raka poprečnih mišića. Za tu sam akciju saznala u “Blic ženi”, mojim omiljenim novinama. Nisam se ni malo dvoumila. Došla sam iz Drvara u Beograd i donirala kosu.

Na koji način bi se predstavila onima koji te ne poznaju?

Pevačica sam narodne i folk muzike, posebno krajiške, premda pjevam sve što mi publika traži. Uvijek sam ista i poslovno i privatno; vedra, normalna, nasmijana i prizemna osoba, čiste sam duše. Vjerujem u Boga i dobrotu. “Radi dobro da ti se dobro vrati”, to je moj životni moto. Jednom me je voditeljka na BN televiziji pitala: “Da li si ti ikad bez osmijeha”? Trudim se da širim pozitivnu energiju i kad me neko povrijedi, vratim mu dobrim.

Gde najradije odlaziš na odmor i pronalaziš mir?

Moj najlepši odmor i najveća radost  je obilazak manastitra Svetog Vasilija Ostroškog u Crnoj gori – Slava Svetom Vasiliju Ostroškom! Tu pronalazim veliki mir.

Kako bi opisala čoveka svog života, da li si na putu da ga pronađeš?

Čovjek mog života prije svega treba da je pošten i da ima dobru dušu, da me voli i poštuje. Bilo bi mi drago da je pobožan. Jer, ko vjeruje u Boga zna šta su prave vrijednosti. Kad se dvoje vole i slažu sve drugo je lako. U srećnoj sam emotivnoj vezi, partner mi izuzetno odgovara, nisam se još udala.

U Westfield Shopping centru u Melburnu, Vlatka se srela sa našim glavnim i odgovornim urednikom Radetom Berakom

Sa urednicom Portala za SAD i Kanadu i čuvenom pevačicom Slavicom Momaković zajedno je nastupala u Čikagu

U kakvoj uspomeni nosiš turneje po Australiji i Americi? Da li bi volela ponovo tamo da nastupaš?

Prvi put kad sam bila u Australiji 2015. godine, bilo je jako dobro i uspješno, izdvojila bih velikog čoveka koji me je tada doveo Zorana Todorovića.  Australija je divna i velika zemlja, bila sam oduševljena kad su mi kenguri jeli iz ruke (Smeh).

Druga australijska turneja 2016. godine bila je problematična, zbog menadžera sa Romanije (samo ću toliko reći), ali hvala prijatelju Hamdiji Bešireviću i velikoj ženi na žalost nedavno preminuloj, dragoj prijateljici Draži Mihajlović, oni su mi mnogo pomogli.

U Americi je bilo odlično. Voljela bih svakako da ponovo zapjevam u Autraliji i Americi, takođe i u Kanadi jer tamo nisam bila.

Postoji li neka anegdota koju bi nam ispričala?

Doživjela sam javnu prosidbu od jednog dječka iz Francuske na “TV Duga Plus” u Beogradu. Moram reći da mi je to bilo veoma šokantno.

Da li praviš planove za nastupe, hoćeš li ove godine snimati nove pesme?

Pozivi za posao mi stižu sa raznih strana, ali još uvijek ne možemo ih zvanično ugovoriti zbog korone. Pripremam nove pjesme polako, i vjerujem da ću ih promovisati u toku godine.

Hvala Vlatka na razgovoru, na kraju imaš li poruku za naše čitaoce?

Hvala Vama i redakciji portala Svet Australija! Dragi moji širom svijeta, želim vam mnogo zdravlja, sve drugo će biti… Budite mi srećni i uvijek slušajte dobru muziku, ona liječi dušu. Puno pozdrava iz Krajne, voli vas i ljubi vaša Vlatka.

Za kraj, Vlatkin veliki hit “Otkud ti na mojoj svadbi”:

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila