Kad se kaže reč “maestro” u muzici, u pravom smislu reči, ne možete da se otmete utisku da je reč o Siniši Džaviću. Kvalitetan muzičar je kvalitetan bez obzira gde živi. Zato smo mi u Australiji počastvovani što imamo Sinišu za sugrađanina.

Nekadašnji nezamenljivi član i vodeći harmonikaš veoma popularnog orkestra ”Škula” pok.Žarka Josipovića Škule, sa kojim je u neka srećnija vremena prošao celu planetu uzduž i popreko, pratio je naše najveće estradne vedete tih godina na velikim internacionalnim i interkontinentlnim turnejama. Siniša je i danas rado viđen na sceni, kako od publike tako i od samih izvođača, jer samo njegovo prisustvo na bini uliva ogromno poverenje i garantuje uspešan nastup.

Gotovo da nema zvezde sa naše estrade koju Siniša nije pratio, a posebno čvrstu, dugogodišnju saradnju uz Škulin orkestar, imao je na bezmalo svim nastupima Tozovca i Lepe Lukić. Kasnije je kao solista postao nezamenljivi harmonikaš na svim nastupima Miloša Bojanića i Mitra Mirića u zemlji i inostranstvu, čak bio i njihov studijski muzičar, kompozitor i aranžer na pojedinim numerama.

Selidbom u Australiju postao je gotovo nezamenljiv deo nastupa naših istaknutih estradnih umetnika iz otadžbine koji, neretko, zahtevaju da ih baš Siniša Džavić prati. Ne čudi što je tako jer se radi pre svega o čoveku izuzetnih ljudskih kvaliteta, a uz to i izuzetno iskusnom, kvalitetnom muzičaru, čoveku za koga muzika jednostavno nema ni tajni ni granica.

Tako će biti i ovoga puta za vreme novogodišnje turneje Mitra Mirića po gradovima Australije.

Skroman, kakav je oduvek bio, svoj privatni život nikada ne eksponira i živi mirno i povučeno na prelepom Gold Coastu.

Jednostavno, čovek je klasa i u muzičkon i u ljudskom smislu i svaka druga konstatacija je suvišna.

RADE BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila